Thursday, August 18, 2011

Dilema Institut Pertanian Bogor..




herm..dah lama tak update kan? cuma update pasal wordless wednesday..minta maaf bebanyak ye.. And hari isnin hari tu adalah hari terakhir aku keje kat The Store..

Okehh, sbenarnya semalam aku dapat panggilan daripada UiTM and bagitau yang aku terpilih untuk exchange student pegi Institut Pertanian Bogor.hurmm..yepp it is Bogor at Indonesia..  and aku terdiam.. hurm, dia nak aku siapkan pasport hari ni jugak.. Apakah??? Ni kerja gila.. And then aku pegi jugak buat pasport tu kat Imigresen kat Wangsa Maju.,pastu aku terlupa pulak bawak sijil kelahiran.. and then dia cakap bole siap dalam 5 hari bekerja.. argghhh!! aku dah start tension..

Pastu,kalau aku pegi, aku kena minta kebenaran daripada pihak JPA pulak, samaada dibenarkan atau tidak, tu yang buat tension aku bertambah.. And then masalah lagi datang.. Aku dah beli tiket daripada hometown aku kat Sabah pegi KL balik on 9 September, but pergi Indonesia tu 6 September.. And aku kena pegi MAS office lagi untuk change my flight date.. And aku tak sure whether aku dapat tukar tarikh penerbangan aku ataupun tidak..aku pening la bila fikirkan ni semua..siyes..

oh.. can't wait to fly to Sabah next Thursday..

And aku ada tanya member aku nak pegi tak, semua suru pegi.. But before that, ku kena tanya mak aku.. And the sad thing, mak aku buat endah tak endah..buat dunno je.. Dia tak suka kot aku pegi ni.. ye lahh.. Maybe Indonesia bai, sapa tak risau, macam tak selamat.. entah lah. aku pening bila fikirkan semua ni.. Lagipun bukannya lama.. aku kena pegi selama sebulan je.. Teringin jugak nak pegi kan?? Mula-mula aku rasa, aku mesti pegi nih.bukan selalu dapat kan? But bila mak aku macam tu, aku rasa demotivated.tau tak? Aku tanya kakak aku,dia suruh aku pegi.. Tapi kalau pun dah orang tua pun tak setuju,macamana?? Entah la..aku siyes rasa pening.. Bukan senang nak dapat.. cuma 20 orang je..lagipun untuk kampus Shah Alam, cuma 5 orang je terpilih.. tapi entah lah..aku tak tahu macamana nak cakap..

ni la dia IPB.. :)

View IPB..serius smart!~

Aku malas nak fikir,tapi kena fikir jugak.. Damn sungguh perasaan macam nih kan?? 

Oh ya, esok aku akan bertugas untuk majlis berbuka puasa untuk ketua menteri Sabah.. which is started on Morning till late night.. Aku tak tahu la.. bila nak uruskan semua ni..hurm..

Pastu next week aku balik Sabah.. langsung takda masa nak urus pasport, jpa, and tiket nih..haiya!!! sakai!


7 comments:

NURUL NADIAH MAMAT said...

moga dapat buat keputusan yang terbaik...

congrate sebab terpilih...!!

Shamsuddin Amin said...

pg je la...
bukan lame pun, sbulan je kan...
lg pun pluang ni x dtg slalu... huhu

adwafarahin said...

harap2 dpt buat pilihan yg terbaik taw!

slmt hari raya shazmiey!

cdah said...

p la cak...rmai org nak,tp xde peluang...ko org da beri peluang kan...so...pegi la...blik nt ley share2 ilmu kt ktrg ni

lieya_idlia2307 said...

susah nya kan bila terpaksa wat pilihan macam tu??hurm aku doakan ko ble wat keputusan yang terbaik ya

Henry Zackery said...

buat pilihan yg terbaik k :)

TEKNIK UNTUK MENJADI POPULAR DI BLOG | INTERNET

✿Dear Yayah✿ said...

waaaaaaaaaa..syiok nye!

smoga dipermudahkan segala urusan yek !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails