Friday, July 1, 2011

Seasonal Affective Disorder

ehh dah lama aku tak update kan?? Blame me for it.. Btw, i'm sorry dah lama tak aktif dalam blogging thingy.. BW pun dah tak pernah. and i am really sorry because korang yang rajin datang blog aku, tapi at the end aku langsung tak pegi melawat belog-belog korang.. Especially Adwa, Zwan, Din and others yang tak tersebut namanya... Klau korang nak marah pun marah la. i am really sorry guys!! ampun!. Nak buat macamana, i had a lot of things to do right now and masa untuk aku online sekarang terhad.. because my lappy usually being used by my niece.hurm.. And i only can online sekejap je.. I am really sorry guys.. Really sorry.


Ohh ya, recently agak busy dengan kerja.. And sepatutnya hari ni pun aku balik lambat tapi aku minta excuse dengan supervisor aku supaya aku dapat rehat hari ni.. Hurm.. Actually The Store is having warehouse sale at Metro Point Kajang and i need to assist them there.. And seriously, sangat penat. sampai skarang pun ada rasa sakit badan lagi..

Aku pun tak tahu nak cerita apa sebenarnya.. Humm,still no idea.. And today is the first day in July.. Aku cuma ada sebulan 3 minggu lagi sebelum aku balik ke Sabah.. and aku tak sabar menunggu 23hb itu.. Aku tak sabar balik ke kampung halaman.. Bukan macam korang yang kampung kat sini, eventhough kampung dekat perlis and ko tinggal kat JB pun ko still bole balik naik kete ke bus ke.. Lainlah macam aku ni.. Nak balik pun kena berfikir banyak kali..


aku sebenarnya rasa down..and my current problem: Seasonal Affective Disorder.


Hurmm, sebenarnya aku rasa tired keje nih.. Tapi bak kata kawan-kawan, its a part of life, from there you gain experience, and of course experience is the best teacher.. And when i try to think positive, banyak sangat yang cross my mind.. And i started to think about bad things and started to become sentimental.. And i am easuly touched.. Entah la maybe sebab aku rasa tak enjoy kot.. And i believe it contribute alot.. Aku memang tak enjoy la bila stay kat Pandan Indah nih because i prefer to be with my friend.. And aku tak berapa minat untuk melepak-lepak kat area Pandan Indah nih. and then bila dekat opis, aku duduk berdua dengan supervisor aku lagi.. and bila duduk berdua, terasa lama sungguh masa belalu.. Entah la, ada msalah communication kot?? Tapi entah la..Kejap ok kejap tak ok.. And seriosly aku tak enjoy la duduk area nih.. Sebab aku rasa betul-betul lonely here... And masa nih la aku ingat kat member-member kat Shah Alam.. Rindu member kat Sabah.. 

And this SAD memang terukk... and it totally suck.. I try to be happy but for the time being, memang susah la.. Aku cepat untuk marah,jadi malas, bila sensorang mula berfikr benda yang sedih.. Arggh. aku benci macam nih.. Seriously, i need to be in a community.! Supaya aku tak terfikir semua nih! Because when i am alone, aku mula jadi macam sekarang nih.. Huhh.. Entah lahh... Aku rasa korang mesti pernah rasa macam nih.. When you feel macam all the time rasa moody je.. Semua serba tak kena.. And it happen to me.. And major contribution is : lonely...




And i started to think about my life, so sudden aku rindu ex girlfriend aku... Aku rindu dengan dia.. Seriously, aku nak contact dia tapi malas.. Macamana nak cakap ehh. Korang rindu seseorang tapi malas nak contact dia..ehh.. bukan bukan... macam nih, korang rasa nak makan maggi, tapi korang malas nak pegi dapur nak masak meggi tu... eventhough dat time ko rasa lapar sangat.. And i think the main cause is EGO..hhahaha.. and it happen to me.. Aku rasa lonely tanpa dia.. and last week kitorang ada contact.. And we were okay :) But only as a friend.. And remember my post about is it possible to be friend with your ex?? Hahh, yeahh, it is possible.. Eventhough aku dah tak kapel dengan dia lagi but we still friend.. Even teruk macamana pun perpisahan itu... And now, i miss her.. Bukan rindu untuk kapel diengan dia,tapi rindu bila masa macam nih la you need someone to motivate you, and then she was the one you can hope to cheer up you back.. And i hope she read this, so she can called me as soon ass she read this! * hey if you read this, i want to thank you!,you want me to sing for you again?? Bahh call me, and i will tell you how much i miss you, and i wish you were here,aside with me,and watch tv together.. Seriously, i need you to backed me up,NOW!! *


And i try to suit myself here for about less than 2 months... And doakan aku supaya aku dapat melalui zaman-zaman kegelapan nih.. Seriously, this is my dark age! haha! ok lah...nak tido lah wehhh!! penat! malas nak fikir semua ini..babai!


p's:: sorry for english yang telah di chicken chop kan sesuka hatiku. and segala typo yang terhasil dalam entry ini sila maafkan,entry di taip dalam 15 minit sahaja...


update:: ohh ya, CST Production memang best la..and watch this video which was created using only DSLR camera, not using camcorder!!


3 comments:

Shamsuddin Amin said...

chill...
jgn la nak dowm2.. ^^

tukarkan mood yg merah tu
ke kuning...!!!

cantekk said...

tahnye...
kalau pk bosan, makin la bosan..
isik la dgn pape yg lain selain nk ex gf kau kol..

xde cuti lgsung ke, kje tu?

dept kau 2 org je ke? kesian nye ;-D

luqman zakaria said...

tamau down sgt mr shazmiey...jgn byk pk..nanti serabut..*nasihat kamu tapi sy pon ngah down ni..huwaaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails