Wednesday, July 27, 2011

Wordless Wednesday #3

For Coming Ramadhan,


Reminder for us :) Not only for this Ramadhan Al-Mubarak, but InsyaAllah for all months.. 

Tinggal beberapa hari lagi :)

Wednesday, July 20, 2011

Tuesday, July 19, 2011

Malaysia Airlines Airbus A380 !!

hari nih out of topic sket.. Today we will talk about aviation industry.. Actually i fall in love with aviation field, to know the fact that i am plantation student.haha.wtf.

worraite, those pictures is Malaysia very first Airbus A380..This first superjumbo jet which entered the line on 7 june, will have its front central and aft fuselage sections, wings and of course horizantal and vertical tails assembled at the first stage.. And we will see the progress soon..




Banyak ura-ura yang mengatakan bahawa MAS telah membatalkan tempahan superjumbo jet nih.. And with this happy news, ada harapan untuk kita merasai Airbus A380 nih kan? hahaha... Err, by the way, the MAS is likely to deploy this superjumbo jet to the London, Sydney and Melbourne,.hihih.. But don't worry, thay had six A380 on order...

By the way, i am hoping that this Airbus will be having the same livery like Boeing 737-800..  It is more aerodynamic compare to the old one... Kan??


Ehh.. worraite..TTYL keh!

Sunday, July 17, 2011

Semua Nak Itu 'I'

wahh..dah lama tak hupdate kan? apa kejadahnya nih wahai shazmiey??!!

Ehh ok aku rajinkan diri hari ni nak update k???


Herm, im out of idea tonight,but at least i'm gonna post one entry tonight.. Okey, sebenarnya aku tak sabar balik Sabah nih.. and aku dah hantar resignation letter dekat HR Department tempat aku keje.. Oh ya, aku akan resign on 15th August, seminggu aku balik Sabah iaitu 23rd August which is about one week before raya..  And every time i was in my room and watch to the window, i saw aeroplane pass at the sky, and i can't wait to fly, which is about one month left before im going back to Sabah..

And i just bought and ipod from Apple website and my parcel will arrive within 9 days, 25th July!! And i can't wait for it.. Ehh, btw, i thought the parcel was delivered from KL itself, and i was wrong, it is from Shanghai. CHINA indeed!

huhh.nampak tak dalam red box tuh?? Delivered by 25 July 2011..




ohohh! Shipment from Shanghai to KL okehh, i thought the parcel come from KL itself.


Ohh, i can't wait for it, ehh, not the expensive ipod la, only the shuffle one, ala, cheap mah..You can buy also, don't worry lah, And many of my friends asked me why you just don't go to the Apple Store, you can get the things on the spot.. And my aim actually to get my ipod to be engraved! hehehe.. Yeahh.. i was hoping for it! Just wait for the parcel and i will upload the pics of it soon,okehh??

Ohh ya, i think i want to move to new home, i mean i want to my own blog hosting,.. And i will closed this blogspot.. Hurmm, don't ask me why,.. And i hope it will be a good decision.. Err ( dalam hati: blogspot pun malas nak update, nak blog hosting berbayar la pulak.)

Huh,apa nak jadi dengan kau nih Shazmiey Abdurahman???


Ehh,okehlahh,dah nak tido la..TTYL k??

Bye peeps.



p/s: Pagi tadi aku masuk KL pkul 5 pagi.. Awal kan?? motif?? Saje buang tebiat.. Best jugak KL kalau subuh, senyappppp je... tadak jam!

Friday, July 1, 2011

Seasonal Affective Disorder

ehh dah lama aku tak update kan?? Blame me for it.. Btw, i'm sorry dah lama tak aktif dalam blogging thingy.. BW pun dah tak pernah. and i am really sorry because korang yang rajin datang blog aku, tapi at the end aku langsung tak pegi melawat belog-belog korang.. Especially Adwa, Zwan, Din and others yang tak tersebut namanya... Klau korang nak marah pun marah la. i am really sorry guys!! ampun!. Nak buat macamana, i had a lot of things to do right now and masa untuk aku online sekarang terhad.. because my lappy usually being used by my niece.hurm.. And i only can online sekejap je.. I am really sorry guys.. Really sorry.


Ohh ya, recently agak busy dengan kerja.. And sepatutnya hari ni pun aku balik lambat tapi aku minta excuse dengan supervisor aku supaya aku dapat rehat hari ni.. Hurm.. Actually The Store is having warehouse sale at Metro Point Kajang and i need to assist them there.. And seriously, sangat penat. sampai skarang pun ada rasa sakit badan lagi..

Aku pun tak tahu nak cerita apa sebenarnya.. Humm,still no idea.. And today is the first day in July.. Aku cuma ada sebulan 3 minggu lagi sebelum aku balik ke Sabah.. and aku tak sabar menunggu 23hb itu.. Aku tak sabar balik ke kampung halaman.. Bukan macam korang yang kampung kat sini, eventhough kampung dekat perlis and ko tinggal kat JB pun ko still bole balik naik kete ke bus ke.. Lainlah macam aku ni.. Nak balik pun kena berfikir banyak kali..


aku sebenarnya rasa down..and my current problem: Seasonal Affective Disorder.


Hurmm, sebenarnya aku rasa tired keje nih.. Tapi bak kata kawan-kawan, its a part of life, from there you gain experience, and of course experience is the best teacher.. And when i try to think positive, banyak sangat yang cross my mind.. And i started to think about bad things and started to become sentimental.. And i am easuly touched.. Entah la maybe sebab aku rasa tak enjoy kot.. And i believe it contribute alot.. Aku memang tak enjoy la bila stay kat Pandan Indah nih because i prefer to be with my friend.. And aku tak berapa minat untuk melepak-lepak kat area Pandan Indah nih. and then bila dekat opis, aku duduk berdua dengan supervisor aku lagi.. and bila duduk berdua, terasa lama sungguh masa belalu.. Entah la, ada msalah communication kot?? Tapi entah la..Kejap ok kejap tak ok.. And seriosly aku tak enjoy la duduk area nih.. Sebab aku rasa betul-betul lonely here... And masa nih la aku ingat kat member-member kat Shah Alam.. Rindu member kat Sabah.. 

And this SAD memang terukk... and it totally suck.. I try to be happy but for the time being, memang susah la.. Aku cepat untuk marah,jadi malas, bila sensorang mula berfikr benda yang sedih.. Arggh. aku benci macam nih.. Seriously, i need to be in a community.! Supaya aku tak terfikir semua nih! Because when i am alone, aku mula jadi macam sekarang nih.. Huhh.. Entah lahh... Aku rasa korang mesti pernah rasa macam nih.. When you feel macam all the time rasa moody je.. Semua serba tak kena.. And it happen to me.. And major contribution is : lonely...




And i started to think about my life, so sudden aku rindu ex girlfriend aku... Aku rindu dengan dia.. Seriously, aku nak contact dia tapi malas.. Macamana nak cakap ehh. Korang rindu seseorang tapi malas nak contact dia..ehh.. bukan bukan... macam nih, korang rasa nak makan maggi, tapi korang malas nak pegi dapur nak masak meggi tu... eventhough dat time ko rasa lapar sangat.. And i think the main cause is EGO..hhahaha.. and it happen to me.. Aku rasa lonely tanpa dia.. and last week kitorang ada contact.. And we were okay :) But only as a friend.. And remember my post about is it possible to be friend with your ex?? Hahh, yeahh, it is possible.. Eventhough aku dah tak kapel dengan dia lagi but we still friend.. Even teruk macamana pun perpisahan itu... And now, i miss her.. Bukan rindu untuk kapel diengan dia,tapi rindu bila masa macam nih la you need someone to motivate you, and then she was the one you can hope to cheer up you back.. And i hope she read this, so she can called me as soon ass she read this! * hey if you read this, i want to thank you!,you want me to sing for you again?? Bahh call me, and i will tell you how much i miss you, and i wish you were here,aside with me,and watch tv together.. Seriously, i need you to backed me up,NOW!! *


And i try to suit myself here for about less than 2 months... And doakan aku supaya aku dapat melalui zaman-zaman kegelapan nih.. Seriously, this is my dark age! haha! ok lah...nak tido lah wehhh!! penat! malas nak fikir semua ini..babai!


p's:: sorry for english yang telah di chicken chop kan sesuka hatiku. and segala typo yang terhasil dalam entry ini sila maafkan,entry di taip dalam 15 minit sahaja...


update:: ohh ya, CST Production memang best la..and watch this video which was created using only DSLR camera, not using camcorder!!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails