Friday, June 10, 2011

Aksi Di Opis ( Versi Kantoi Dengan Bos)

* mood berguwa-guwa hari ni. Siyes perangai macam setan hari ni*

hari nih guwa sorang-sorang kat opis..Bos guwa pergi Sungai Buloh..pegi outstation katanya..  Pastu guwa rilek-rilek je lah kat opis tu sorang-sorang.. 

Guwa memang rajin pagi nih.. Guwa capai penyapu kat belakang.. Pastu cari penyedok sampah kejap.. Tak jumpa.. Cesh,mesti aunty Account nih pinjam lom kasi balik.. Pemalas punya auntie.. Tau pinjam je, nak kasi pulangnye malas..Macam lahanat! Ehh,apasal guwa emo lak nih....

Lepas guwa meyedok segala sampah-sampah dan kurap-kurap kat lantai,  guwa pergi amek air dekat pantri.. Guwa mesti minum air,sebab guwa sengaja, kalau minum banyak air mesti nak kencing byk kali, bole pergi mengular( istilah tempat guwa keje, maksud dia pergi curi tulang la tu) dekat toilet lelama.. Terer tak guwa? hehehe.. Bukan apa, kalau guwa asyik tereperap je dekat opis nih bole mati guwa rasa.Siyes,guwa tak tipu,sebab dalam opis guwa cuma ada guwa, komputer,dengan beberapa hiasan.. Seriyes sgt boring..


nih la opis guwa..cuma ada satu komputer je,,tu pun takleh online..Intranet je ada..cesh!


Dalam opis guwa, ada satu patung.. Guwa masa mula-mula masuk terkejut jugak tengok patung nih.. Patung robot gundam klu tak silap..tapi guwa terpegun jugaklah sebab sgt cool..Guwa tak tipu.. Pastu bos guwa, sengih-sengih kat guwa, dia cakap patung tu dia buat.. Nak mintak puji la tuh.heheh...Tapi siyes guwa cakap,memang cool la.. guwa pun tak sure,tu betul-betul dia buat ke tidak.. Tapi bos guwa nih memang terer... Dalam opis giwa, macam ada-ada.. Memang dia berdarah seni, bukan macam guwa,berdarah sejuk.hehehe..


nih la patung tu..dia gantung kat siling..tapi nih tak nampak sgt..nanti guwa capture pics yg lagi jelas lain kali..



Ehh..okehh..Back to the topic..  Guwa capai mailer untuk next week punya promotion.. Tau kan mailer?? Ala, mailer tu adalah booklet promotion tuh,kalau korang pegi Giant ke, Tesco ke, pastu kat entrance tu ada booklet promosi, hah,tu lah mailer..Paham kan?? Kalau tak paham jugak, guwa belasah korang habes-habes..Siyes,guwa tak tipu!

Ehh,sikit je kena buat hari nih,promotion sikit je.. Sejam je bole siap..Heheh..Kan guwa laju menaip,..Guwa pun nak temberang sikit la macam bos guwa..Pastu guwa pun siapkan la cepat-cepat keje guwa,nanti bila dah siap,boleh tidur kejaps..hehe..semalam tak puas tidur.

Guwa pun rajinkan diri,fuhhh, 45minit dah siap! Laju gila vavi! Hehehe..guwa tau guwa hebat, korang takyah buat-buat muka tekejut lah..haha.. Okehh, mulut asyik meguap je, mata pun dah kuyu dah, stim-stim.. ehh.. kalau tidur kejap nih masyuk jugak..hehe.. And then, guwa susun kerusi dekat opis tuh.. Supaya guwa dapat posisi tidur yg best..Setting kerusi tu guwa sengaja letak tepi-tepi,nanti orang tak nampak guwa tidur..

Pastu, guwa kasi off lampu,biar nampak opis tu macam takde orang.heheh..Habis je setting, guwa apa lagi..bantai tidoooooo!!!

Sedang guwa rilek-rilek tidoo...*Sambil berusaha bermimpikan Lisa Surihani*....


"HOI!!!!!!! YU TIDOOO YEEEE!!! YU TADE KEJE KE!???!!"

Miss Judy pulak dahh..Kantoi pulakk..(Miss Judy tu sales manager kat The Store nih)... "Kalau yu takde keje, bukan tidoo, banyak lagi kene buat.&%*%($%*(dia cakap cina guwa pun tak paham,yg guwa ingat last sekali dia cakap wo ai ni)!".. Siyes guwa cakap, muka guwa dari yang stim terus jadi merah,walaupun kulit guwa takdelah cerah sgt..

Patutnya guwa tido camni,baru Miss Judy tak perasan yg guwa tgh tido.hehe..


Guwa sengih-sengih sambil kene cuci telinga..hehhee..

Sorry la Miss, guwa saya tutup mata je,,bukannya tidoo..(depan bos mesti "saya" bukannya "guwa",nak mampos?!)hehehe..Habis je kena cuci telinga, guwa terus pegi toilet, kan tadi guwa minum banyak air,. Mesti asyik nak terkucil je,dah la kat opis tu sejuk.. Terer tak guwa.hahhahaha!! heheh..lama juga guwa kat toilet, sambung tido kat situ,.heheh..bukannya org nak kacau pun..heheh.. 

oklah,guwa nak layan cerita Barbie kejap.. Bukan guwa ok, tapi anak buah guwa asyik merengek nih nak mintak tolong pasangkan CD cerita barbie nih hah!

Tapi guwa nak bagi korang tips la kalau korang nak tido kat opis..nih trick dari jepun klu tak silap.heheh..try la klu berani..nak tahu, ushar pics kat bawah nih hah..


Beli atau print mata nih hah.. kat japan ada jual klu tak silap..

dah tuh, gunting,pastu amek gam and then lekat kat kelopak mata..

dah siap!! dah bole pakai!hehehe..korang tido la puas-puas.hehehe..



p/s: ohh ye, Next week guwa byk events/things: 13/6; Result MUET kluar, 17/6; Result UiTM kuar, 18/6; Dinner The Store kat Prince Hotel and Residense and mak datang dari Sabah! ;)

22 comments:

Nad Fieya D'rabell said...

ishhh ishh .ishh. pekerja cemerlang ni

~sAya niNa~™ said...

h0ho...terbek la...
nk cri la mte plsu 2h...cm besh je...
klaw bwat dlm kls p0n okgk...;p

NURUL NADIAH MAMAT said...

giler takut dengar ayat "guwa"...ekeke.....

citer barbie best.....colorful....ngee....

tido itu penting....untuk kesihatan....ekeke.....

good luck..moga dapat the best band for muet.!!

ZWAN SABRI said...

hebatla boss hang Incik Shaz sebab dapat bwat patung tu..
btw, hang memg pekerja yang sempoi la.. HAHA

MySuaraBlog: Aku Nak Jadi Macam Depa!

blog-tips-kurus said...

teknik mata tu dari Jepun? Apakah objektif patung gundam tu dibuat?

Shazmiey Abdurahman said...

nad:hehehe...rilek la..bukan slalu guwa tetido dlm opis kan?

Shazmiey Abdurahman said...

nina:heheh..betul jugak.klu cuba try kat kelas ok juga.hehehe..

Shazmiey Abdurahman said...

nadiah::hehe..risau jugak pasal result muet nih..harpnya dpt la band yg terbaik.hihi..

Shazmiey Abdurahman said...

zwan:ihihi...bos guwa memang terer..dah namanua artist design.keje dia desgin2 je.hehehe.. sempoi?hihi.. ok gak tu..

Shazmiey Abdurahman said...

blog tips kurus:ehh,bukannya macam dari china.heheh..sebenarny patung tu utk display kat the store.. tapi bila dah habis display dia gantung la..sayang pulak nak buang kan?

Shamsuddin Amin said...

wow...
rajin ko kerja erk... hoho

cantik la patung tu...^^

amry said...

kah kah kah kah....sengal jugak lu bro....macam............akuuuu...hahahahahahhahaha...... robot tu mmg cool,tapi betul ker bos ko buat..tak caya aku..penipu besar la bos ko tu...

wo ai ni???ko tahu ker maksud dia tu???hohohohoho

CikKaikazie said...

hahahaha sampai gergaji pun ada dalam opis.memang full protection ar bos cengginih!

Bigdaddyz said...

kah3....mmg pemalas....

adwafarahin said...

style gila patung die hee :)

Shazmiey Abdurahman said...

sham:hihihi...rajin apanya..tido adalah!..hahah

Shazmiey Abdurahman said...

amry:memang dia buat laa patung tu..aku ada nampak pics dia masa patung in the making.hehehe...

Shazmiey Abdurahman said...

kaikazie:hehehe..tu tools untuk buat display lahh..

Shazmiey Abdurahman said...

bigdaddyz:bukan slalu.hehehe..

Shazmiey Abdurahman said...

Adwa::bos guwa memang terer buat patung2 nih.hehe..nnti aku upload lagi byk pics of display yg dia buat k.!

zahierzulkafli said...

gila kau!
HAHA, JUDY lah orang aku paling benci kat situ.
annoying gila baboon.
yeah, port terbaik untuk mengumpat kan?

cantekk said...

bos minat robot2 ea..
ni mesti ada koleksi toys2 yg ratus2 tu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails