Wednesday, June 29, 2011

Wordless Wednesday #1






i miss them
oppss, it should be wordless Wednesday. my first collection of wordless Wednesday.

Sunday, June 19, 2011

BAD MOOD!~





i dont feel want to post anything..not in mood actually.. .Not in mood to blogwalking, to reply any comment.. I'm so depressed.. Lelaki pun ada menses ka?? gila la! But i try to post juga la.. Sebenarnya aku bad mood sebab ada trespasser.. Check all my stuff in my lappy, and then check all photos and so on.. And i hate it alot.. And the sad thing is my laptop nih rasanya jatuh.. Cuma aku baru noticed just now, ada kesan bengkok... Aku tensen la bila pikir......Argghh.. Aku malas nak pikir.. Sepatutnya aku tengah happy duppy dengan result and mum came here... tapi entah lah..sakit hati..



Yess, my mum just came to KL last night.. and i went to The Store Annual Dinner at the Prince Hotel and Residence., just behind the Pavillion.. And bru jumpa mum tadi and temankan dia pegi Masjid India, nak beli kain banyak-banyak.. Bawak balik Sabah..hahaha.. And dia cakap mo bagi hadiah for my recent exam result.. Mak! Anak bongsumu mahu itu IPAD2!!!! erggghh.. Boleh ke?

And what i can say?? IT WAS AWESOME!! But i will make an entry for it soon.. 

Thanks to those who text me, make a wall post, and comment in my blog for my result, thanks a lot !! I will try my best next time ;)

Okehh la, just a short update to keep my blog a bit 'updated', hahah, although it is totally bad entry this time.. I have alot of things to post,but im really sorry..


saja upload gambar screwdriver..motifnya?? aku pun tak paham.


And today is Fathers Day.... ;'( i don't want to talk about this....


Thats all, by peeps.

Result UiTM!!

okeeyh.tadi update,pastu delete.hahaha..baru perasan yg pics tadi belum sensored..hahha.. anyway.. i'm speechless.. And i'm shocked, because i dont expect this much..papun syukur alhamdullillah ;)

Syukurlah kepada Allah sebab masih berikan rezeki nih... Syukurlah,walaupun tak perfect 4.00 tapi syukurlah.. Dari diploma sampai degree masih maintain DL.. InsyaAllah semester depan saya cuba dapatkan angka 4.00 itu.. Doakan ye kengkawan..

Anyway,kepada kengkawan sekelasku, next sem kita ramai2 DL okeh!! Jumpa next sem.. To my study group members,thanks :)

Dan nih yang paling penting,familyku trcinta..Ini untuk korang... ;)


bye!


p/s: we are special due to imperfection.. :) 

Wednesday, June 15, 2011

Done With MUET


just check my MUET last monday.. Btw, syukurlah walaupun taklah yang terbaik ;)

Sebenarnya guwa agak down juga la bila fikir result MUET nih.. Ingat free ke amek exam MUET nih, kalau free takpe gak, nih dah la yuran RM60, pastu result pun kureng... Macam nyesal jugak.. Sebab guwa tak prepare apa-apa pun pasal MUET nih.. Format exam pun guwa tau malam sebelum exam..  Memang kosong-kosong la.. Kalau guwa study sket, mungkin dpt better sikit kot.. Entah la...Frust juga, tapi apa bole buat lah... Dah lepas..

Apapun alhamdullilah la kan?? Skang yang penting result exam..Result exam kuar this Fridayy..cuak jugak bila fikir.. Sampai termimpi-mimpi..gila lahh...Takut punya pasal.huhuhh. Guwa harap guwa maintain result sem nih walaupun tak yakin.. Entah tak yakin semacam je.. 

Guwa betul-betul risau yang guwwa tak dapat maintain, sebab guwa nak rasa lagi selendang pink tuh.. Tapi kalau tak dapat, apa boleh buat lah... Tapi memang berharap sgt dpt maintain... Apapun, we will wait and see..




Apapun goodluck for all UiTMians for coming result!!! Sapa dapat Dean List tuh jangan lupa sponsor guwa okhh!!! okeh lah bai..Guwa nak out dulu... babai!


p/s: ehh, esok malam nak dating kat Times Square.. sapa free tu mari lah kacau daun esok.hehe..

Friday, June 10, 2011

Aksi Di Opis ( Versi Kantoi Dengan Bos)

* mood berguwa-guwa hari ni. Siyes perangai macam setan hari ni*

hari nih guwa sorang-sorang kat opis..Bos guwa pergi Sungai Buloh..pegi outstation katanya..  Pastu guwa rilek-rilek je lah kat opis tu sorang-sorang.. 

Guwa memang rajin pagi nih.. Guwa capai penyapu kat belakang.. Pastu cari penyedok sampah kejap.. Tak jumpa.. Cesh,mesti aunty Account nih pinjam lom kasi balik.. Pemalas punya auntie.. Tau pinjam je, nak kasi pulangnye malas..Macam lahanat! Ehh,apasal guwa emo lak nih....

Lepas guwa meyedok segala sampah-sampah dan kurap-kurap kat lantai,  guwa pergi amek air dekat pantri.. Guwa mesti minum air,sebab guwa sengaja, kalau minum banyak air mesti nak kencing byk kali, bole pergi mengular( istilah tempat guwa keje, maksud dia pergi curi tulang la tu) dekat toilet lelama.. Terer tak guwa? hehehe.. Bukan apa, kalau guwa asyik tereperap je dekat opis nih bole mati guwa rasa.Siyes,guwa tak tipu,sebab dalam opis guwa cuma ada guwa, komputer,dengan beberapa hiasan.. Seriyes sgt boring..


nih la opis guwa..cuma ada satu komputer je,,tu pun takleh online..Intranet je ada..cesh!


Dalam opis guwa, ada satu patung.. Guwa masa mula-mula masuk terkejut jugak tengok patung nih.. Patung robot gundam klu tak silap..tapi guwa terpegun jugaklah sebab sgt cool..Guwa tak tipu.. Pastu bos guwa, sengih-sengih kat guwa, dia cakap patung tu dia buat.. Nak mintak puji la tuh.heheh...Tapi siyes guwa cakap,memang cool la.. guwa pun tak sure,tu betul-betul dia buat ke tidak.. Tapi bos guwa nih memang terer... Dalam opis giwa, macam ada-ada.. Memang dia berdarah seni, bukan macam guwa,berdarah sejuk.hehehe..


nih la patung tu..dia gantung kat siling..tapi nih tak nampak sgt..nanti guwa capture pics yg lagi jelas lain kali..



Ehh..okehh..Back to the topic..  Guwa capai mailer untuk next week punya promotion.. Tau kan mailer?? Ala, mailer tu adalah booklet promotion tuh,kalau korang pegi Giant ke, Tesco ke, pastu kat entrance tu ada booklet promosi, hah,tu lah mailer..Paham kan?? Kalau tak paham jugak, guwa belasah korang habes-habes..Siyes,guwa tak tipu!

Ehh,sikit je kena buat hari nih,promotion sikit je.. Sejam je bole siap..Heheh..Kan guwa laju menaip,..Guwa pun nak temberang sikit la macam bos guwa..Pastu guwa pun siapkan la cepat-cepat keje guwa,nanti bila dah siap,boleh tidur kejaps..hehe..semalam tak puas tidur.

Guwa pun rajinkan diri,fuhhh, 45minit dah siap! Laju gila vavi! Hehehe..guwa tau guwa hebat, korang takyah buat-buat muka tekejut lah..haha.. Okehh, mulut asyik meguap je, mata pun dah kuyu dah, stim-stim.. ehh.. kalau tidur kejap nih masyuk jugak..hehe.. And then, guwa susun kerusi dekat opis tuh.. Supaya guwa dapat posisi tidur yg best..Setting kerusi tu guwa sengaja letak tepi-tepi,nanti orang tak nampak guwa tidur..

Pastu, guwa kasi off lampu,biar nampak opis tu macam takde orang.heheh..Habis je setting, guwa apa lagi..bantai tidoooooo!!!

Sedang guwa rilek-rilek tidoo...*Sambil berusaha bermimpikan Lisa Surihani*....


"HOI!!!!!!! YU TIDOOO YEEEE!!! YU TADE KEJE KE!???!!"

Miss Judy pulak dahh..Kantoi pulakk..(Miss Judy tu sales manager kat The Store nih)... "Kalau yu takde keje, bukan tidoo, banyak lagi kene buat.&%*%($%*(dia cakap cina guwa pun tak paham,yg guwa ingat last sekali dia cakap wo ai ni)!".. Siyes guwa cakap, muka guwa dari yang stim terus jadi merah,walaupun kulit guwa takdelah cerah sgt..

Patutnya guwa tido camni,baru Miss Judy tak perasan yg guwa tgh tido.hehe..


Guwa sengih-sengih sambil kene cuci telinga..hehhee..

Sorry la Miss, guwa saya tutup mata je,,bukannya tidoo..(depan bos mesti "saya" bukannya "guwa",nak mampos?!)hehehe..Habis je kena cuci telinga, guwa terus pegi toilet, kan tadi guwa minum banyak air,. Mesti asyik nak terkucil je,dah la kat opis tu sejuk.. Terer tak guwa.hahhahaha!! heheh..lama juga guwa kat toilet, sambung tido kat situ,.heheh..bukannya org nak kacau pun..heheh.. 

oklah,guwa nak layan cerita Barbie kejap.. Bukan guwa ok, tapi anak buah guwa asyik merengek nih nak mintak tolong pasangkan CD cerita barbie nih hah!

Tapi guwa nak bagi korang tips la kalau korang nak tido kat opis..nih trick dari jepun klu tak silap.heheh..try la klu berani..nak tahu, ushar pics kat bawah nih hah..


Beli atau print mata nih hah.. kat japan ada jual klu tak silap..

dah tuh, gunting,pastu amek gam and then lekat kat kelopak mata..

dah siap!! dah bole pakai!hehehe..korang tido la puas-puas.hehehe..



p/s: ohh ye, Next week guwa byk events/things: 13/6; Result MUET kluar, 17/6; Result UiTM kuar, 18/6; Dinner The Store kat Prince Hotel and Residense and mak datang dari Sabah! ;)

Sunday, June 5, 2011

Gambit Saifullah & Display Artist

ohh,jun pun tiba..

okehh,dah lama tak update blog,huhh..tapi apa boleh buatlah,ada byk komitmen lain sekarang.. Hurm sekarang kan tengah keje, masa keje tak bole online, malam pulak asyik nak rehat je..Begitulah kehidupan aku kebelakangan nih..Memang takde life la!


Keja,tido,makan. Huhh.. Aku tak tahulah macamana lepas aku study nih,kalau dah setat keje...Mesti susah kan?? Nih baru keje sikit,dah mengeluh.. Entah,aku rasa life aku dengan keje aku tak balance.Asyik keje keje keje..boleh mati wooo macam ni,wa cakap lu!! Aku pun tgh blajar lagi nak kasi balance..Memang susah..Klau dah habis study nanti hopefully tak la mcam nih..huh..


Oh ya, sekarang dah tak keje sales assistant dah! Skang dah keje display artist kat the store, walaupun aku bukan budak art and design,tapi aku pun heran macamana aku dpt offer nih.. Oh ya, display artist nih kat the store jugak.. The Store yang sama..

Skang dunia heboh pasal video clip Gambit.. aku pun tak tahu nak cakap apa lah,.. Aku malas nak masuk campur, ramai yang tak puas hati sebab dia mention BLOGGERS.. entah lah,aku malas nak amek port pasal nih.. Biarlah dia..Yang penting aku happy.. Malas nak peduli sangat... Kalau bukan kita buat,takyah la nak melata kan??

Tapi memang videoclip takbest lah..Sumpah tak best,dah la amatur videoclip,pastu lucak sket.. Shah Jaszlee pun rilek je aku tengok macam nak jilat tetek pompuan tu..Sumpah macam sial...Ehh..telebih pulak..tapi memang tak sesuai utk Malaysian community,even kalau nak pasarkan kat US,pergghh..nih laku kat wet market je kot.hahaha!!ehh...sudahlah! kurangkan kontrobesi lahh..

Pergghhh.. aku kasi korang layan videoclip kontroBASI tu lah ok??


ok lah..aku malas nak fikir,tengok je lah k!.hehehehehe.ok lah,aku dah nak balik KL, esok dah setat keje.. Ergh, aku skang kat Rembau,tempat kakak aku.. Ehh,lupa pulak,thanks Agong sebab sambut birthday semalam,dapat jugak aku cuti.hehehe..

tu jelah.malas nak update panjang-panjang..bukannya ada org baca pun.hihih..okehh bai!Salam


p/s: ohh, dah dapat my first salary!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails