Sunday, May 15, 2011

Broga Hill And Putrajaya Night Trip

okehh,guwa minta maaf kali ni dengan guwa sebab jarang blogwalking and tak pernah nak hupdate. Sorry, guwa minta maaf, guwa tahu sekarang bukan hari raya tapi selayaknya guwa minta maaf  dengan korang.

Okeh,guwa nak bgitahu satu cerita nih, last week guwa kluar dengan member guwa pegi naik Broga Hill and berlompat katak di Putrajaya, nak tahu cerita guwa?? Baca di bawah! (apa kejadahnya aku berguwa-guwa nih)

Okehh,hari tu kawan aku ada ajak aku keluar lepas paper.. Dia tanya, ''chuck jom pegi Putrajaya lepas antar Ican hari selasa nih''..heee,aku pun pun apa lagi, kalau bab enjoy-enjoy nih memang aku suka! Sebab aku dah lama tak stay out..heheee..

And then hari Selasa tu, aku pegi Shah Alam, pagi tu aku main bowling dengan member aku kat Plaza Alam Sentral, tapi lupa plak nak amek gambar, and then petang tu aku stay bilik member aku, and then makan malam dengan member aku dari Sabah!And then kawan aku Meor fetch me and then gerak la naik van dia..hiii, tu yang seronok tu sebab naik van! Aku dulu kat Sabah memang selalu naik van member aku..hehe..

nih lah van member aku yang berjasa walopun sedikit pancit.hehehe..

Ok and then, kitorang pegi amek seorang-seorang, mula-mula Ajeng, and then amek si Hafiz  and then Ican pastu last sekali kat uma Megat.heee..And then gerak dalam kul12.30 macam tu la.. First pit stop is PUTRAJAYA!!!hehehe..yang lucu dia, masa on the way tu tayar kereta pancit, tapi yang bengapnya ku lupa amek gambar..! dem!..hahaha..Aku rasa nih first time aku jalan malam and then tayar pancit..Nasib baik doran nih kira terer jugak ahh bab tayar-tayar pancit nih.hehehe..

Err,pastu,singgah kejap kat Jambatan Seri Wawasan tu, and then pegi PICC japs, pastu pegi Istana Kehakiman.. memang keja gila lah, subuh subuh melompat-lompat, orang yang dating tepi-tepi bawah pokok tu pun tediam tengok kitorang..Tapi memang superb lagi fantastic you know!! Check those photos!!



pose diorang pose kumpulan 24:7 heheheee..nih depan Istana Kehakiman,tempat aksi bermula


macam kungfu pun ada.hahaha..aku yang baju kelabu tu! Kawan aku Meor macam katun.haha..


hihii.Apa aku buat nih?


Asyik terkangkang je..boleh 'lober' nih.hahahaha..!! 


Aku sampai tertanduk kawan aku.hahha..Ehh perasan tak kaki aku tu macam lutsinar.haih?


Pose tangan di dada mata ke atas.ahahaha! sapa lom join mai la join group nih..klik kat link ni hah!



hahaha..Ajeng lom ready nak lompat.hahaha..


Aku suka tengok pics nih.hehehee..



 And then lepas tu pergi gerak ke KLIA japs antar Ican..flight dia pagi-pagi, tapi sayang pics kat airport tu dalam kamera Ican,tunggu dia upload lah.hehehe..Okehh, and then kitorang pun gerak ke Broga, and then jalan ke Broga tu memang tak tahu lah, cuma harap dengan GPS kat hp aku, teringat pulak persembahan Nabil ari tu Maharaja Lawak.hahaha.. Okeh, kitorang sampai tu mula-mula sesat juga sebab GPS tu tunjuk arah lain, Megat pulak yg pernah sebelum ni pernah pegi ke Broga cakap jalan lain,..Nasib baik jumpa jugak.heheeee..

Ok la,sampai je terus naik, sebab kitorang sampai agak lewat and kitorang nak tengok sunshine dat time.. Tak sangka pulak kitorang mendaki laju sgt,lebih kurang 40 minit je sedangkan anggaran lebih kurang sejam.hehee..Tengoklah jugak, kitorang dah la pakai sandal naik bukit, aku pakai khakis, kawan aku pakai seluar slack licin and then sorang lagi pakai jeans..hah amek kau! Bukannya naik bukit, macam nak naik Bukit Bintang je kan.hahaha..Oke lahh,aku pun malas nak cerita panjang-panjang, korang tengok pics kat bawah je k!(nanti update lgi gambar k,for now check these out first!)


nih la puncak Broga Hill!!!smart kan?!

Broga yang seronok.hehhe..nih checkpoint ke 3 klu tak silap ;)




kawan aku yang chomel..Si Bedahh a.k.a MEGAT!! pegi jadi follower dia cepat! Blogger hebat nih!


Lagi gambar Megat a.k.a Bedah.hahahaha..!



bergaya macam kumpulan max 247 ( 24:7 yang macam syial)


Hafiz jatuh tergolek.tehihihiii



Kitorang balik Shah Alam lebih kurang pukul10.30 camtu.pastu aku kena rush ke UiTM pulak ada urusan..Penat gila! Satu hari satu malam tak tidur!!Sampai je umah kat Ampang jam7 malam tu teruih tidoo.. Sampai la esok pagi..hah amek kau!

Okehh la,tu je lah pics yang aku nak bgi tunjuk,ada byk lagi sebenarnya, aku letak kat facebook aku,kalau nak tengok pegi masuklah facebook aku k!Hehehe..memang seronok lah.. Aku sgt-sgt happy masa tu, dah lama aku tak pernah happy macam nih..

Dulu masa aku kat UiTM Sabah dulu,aku memang selalu jalan.heheee..And then sampai Shah Alam memang tak pernah stay out.. Huhh, akhirnya dapat jugak.. Thanks to member-member yang bawak aku malam tu,   Meor,Hafiz,Ican,Ajeng and tak lupa Megat.. Memang malam paling seronok pernah aku lalui sejak di Shah Alam!hihii..Aku panggil korang geng Lober sebab suka sgt perkataan Lober kan?! haha..Lober nih bahasa SABAH..and maksud dia lucah! Dont try this word at home okeh!

Akhir sekali aku nak share dengan korang pics last-last kat bawah..Some of it tu teaser utk album kat FB tapi lambat upload.hee...Ok ..sampai sini sahaja.. ;)Thanks for reading!


saya suka pic nih sebab saya rasa BEBAS!!!!


OHH!!! seronokkkkksss!!! Free yourself!!

Aku rasa kaki aku macam Eiffel Tower kat Paris kan?
melompat atas batu,last2 jatuh kebawah bukit,hah amek kau!


hahaha,macam ada spring.hahaha.



pesanan untuk kawan-kawanku : BE HAPPY AND NO WORRIES!


nih lagi satu nasihat untuk kawan-kawan:
HIDUP ITU INDAH, JANGAN SIA-SIAKANNYA ;)


Nih pulak memang untuk aku yang masih stay single mingle nih  dan juga untuk Yaya ;)
"Never fall in love when you are alone, but fall in love when you are ready"





p/s:: sapa nak naik Broga??!!!teheee,ajak aku lagi k!

24 comments:

ZWAN SABRI said...

best gila layan story ngan pics dala, entry ni.. trasa macam aku join skali plak.. HAHA

MySuaraBlog: Sebelum Sekarang, Mereka Hanyalah....

Shazmiey Abdurahman said...

huhh.thanks..dah lama tak update, skali update entry pukal.heheh..full dgn gmbr pulak tu,mesti lmbt loading nih..

Solihin Zubir said...

sukahati ja..
kang hakim2 kt istana kehakiman tu dakwa korg baru tahu... hahahahaha... :D

NURUL NADIAH MAMAT said...

sangat2 la best bila dapat lompat mcm tue kan?teringin tapi xdapat nak lompat...ekeke.....

p/s : tak bersawang dah blog nie...ngee~~

Shazmiey Abdurahman said...

@Solihin:hihihi,entah2 hakim tu pun join kitorang lompat-lompat.hahaha

Shazmiey Abdurahman said...

@Nad: tehihihihi...takpe..lompat je nad..bukan org peduli pun.hehehehe..

p/s: hari nih je tak bersawang..esok bersawang blik..hihi

nana said...

pssstttt....nak ekot !!! next tyme arrange awal2 taw...;p

Shazmiey Abdurahman said...

hahaa..unplanned trip.sorry nana, ingatkn diorang men2,skali betul2 pulak.. ;)

ABU said...

woh!! aku tak pernah naik lagi..ari tu adam member opis ajak tapi tak sempat join..damm rugi..

best ka di atas.. adakh sprti di kinabalu..keh keh..

ABU said...

ada*

NURUL NADIAH MAMAT said...

ekeke.....will try it.....

p/s : dah biasa tgk blog shaz bersawang...ahaha.........

~Nabilah~ said...

waa...sakan btol jln2 ngn kawan2...btw,pic lawa2...hihihi

Shazmiey Abdurahman said...

abu:mana bole lawan kinabalu,jauh sgt,tpi utk KL, not bad lah,seronok juga..yg best view dia masa matahari keluar..pegi la..ehh,bgus juga kan klu geng2 blogger pegi reramai naik bukit ni?

cantekk said...

fuuu sonok nye tgk aksi2 korang lam pic tu ;-D

*mmg nak pegi panjat broga tu tp mms takde masa. wikdays kje, wiken pon kje..hmm

*oi megat pon ado!

cantekk said...

*pe jadah 'mms'... mmg la ;-D haha typo tak habeh2. abu aa ni mule, kan da tjangkit

Shazmiey Abdurahman said...

nad: amboi,perli nampak..hehehe.entahlah,kesian tgk blog nih bersawang..siyes,tapi takde masa nak update.huh..

sasa_fyna said...

bestnyee..t ajakk ponnn..

Shazmiey Abdurahman said...

nad: bru abes exam kan..tu yg sakan berjalan tak ingat dunia tu.hihii ;) btw,thanks!

Shazmiey Abdurahman said...

cantek:hahahah!typo slalu nampak..dlm post ari nih da 2 typo.hahah.aah,seronoklah..dah lama tak mcam nih.huhh.. btw, aah,megat pun ada ,aku kan klasmate dgn dia ;)

Shazmiey Abdurahman said...

sasa: heheee,macamana nak ajak,semua lelaki la sasa.. :)

NURUL NADIAH MAMAT said...

opsss...perli ek?ekeke......nape xde mase tue?kalo dulu yela exam......hee~~

Shamsuddin Amin said...

macam ak mo telompat juga tinguk gambar2 dalam ni tau... haha

knp lately ramai org pigi broga...?
best kha sana...???

houri said...

oho..c mrgat hekut,,okeh..
n c ajeng xbleh lompat..haha.
sukak pic yg last skali!!!!

amny said...

smrt r pix...^^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails