Monday, May 23, 2011

Keje The Store

wahh.lama benar guwa tak update kan??


current situation: everyday is work home., life is back behind ;(
tadak masa untuk enjoy!

guwa sekarang dah keje part time dah..keje sales assistant..Bukan assistant manager tapi asssistant untuk sales. Guwa kecewa sebab keja dia kureng syok.. Lagi pula keja dia penat and boring tadak member.

Tapi luckily i have friends who keep on encouraging me most of the time when im down. Seriously saya menghargai segala nasihat yang korang berikan..

Okeh lah, keje guwa sebenarnya susun barang, bila barang kurang kena pergi stor and letak kat rak dia.. Lebih kurang macam tu la everyday. Guwa pun baru seminggu keje kat sini. Ohh lupa nak bagi tau, guwa keje kat The Store di suatu tempat yang dirahsiakan. Takut nanti korang serbu pulak masa guwa keje.hehehe

seriyes,keje the store tak best.  

Tapi guwa tengah cari keje lain, skang tunggu Secret Recipe and guru ganti kat sekolah tempat kakak guwa kerja. Kalau ada keje kat sekolah kakak guwa, guwa konferm beli tiket skang nak blik Sabah. Lagipun guwa seriyes nak cakap yang guwa HOMESICK...argh,bencinya perasaan ini!



Guwa tak bole update banyak-banyak sebab guwa skang kat CC, kat umah tadak internet, by next week insyaAllah akan pasang p1max kat rumah,masa tu lah guwa akan berblogging gila baby..

Oh ya, mungkin guwa akan berpindah ke self hosting..Paling kurang pun kalau guwa malas, guwa cuma beli domain baru.. Guwa plan nak pakai www.incikshazmiey.com, tapi tengok dulu macamana..Okehh la, guwa nak balik rehat,penat nih,dari keje terus pegi CC..Semata-mata nak tengok apa yang berlaku kat blog nih.. Thanks kepada sesiapa yang sudi bertandang sepanjang guwa tak update ni,syukurlah walau guwa tak update,ada juga yanh masih berkunjung. Trimas guwa ucapkan.

Okehlah,sampai sini entry guwa kali ini..Bye!!




p/s: guwa suka "guwa" entah kenapa.hahah

Monday, May 16, 2011

Selamat Hari Guru

aku sebenarnya tak tahu nak update apa ni..lost kejap.

nih report kad cegu ;)

ok, aku nak cerita,4 years ago apa yang berlaku..Last 4 years, 16 mei 2007, aku pergi interview untuk pengambilan maktab.. Err, pendidikan bahasa inggeris sekolah rendah..terer tak aku.. tesl tu..ehh, tesol kan?? haha.. But anyway aku fail..maybe sebab aku loser that time.hahaa..lupakan..

Aku dulu sekolah kat SRK Mostyn, sekolah yang terletak di pedalaman.. di ladang kelapa sawit.. And my sister working as a teacher at that school.. Thats why aku sekolah kat situ.. And then pernah jugak lah aku sekolah kat kampung aku kat SK Kunak Jaya.. ehh,apsal sekolah lama aku nama SRK ahh?? aku tak tahu pulak beza dia..hihii..Aku ingat lagi cekgu Norlita ajar BI, pastu cekgu Sapriadi, Sutrawiya and byk lgi..Happy teachers day okeh!

Pastu sekolah menengah pulak kat SMK Kunak.. Sekolah yg tertua kat daerah aku.hihi.. And then dari PMR sampai la SPM kat situ.. aiihh,tak boring ke sekolah tu je?? hehe..takdelah..mana boring, sebab ada kawan-kawan yang best and then cekgu yang best-best.. cikgu Ibrahim,cikgu Anita, cikgu Shukeri, and byk lagi lahh.aku dah tak ingat nama diorang..sorry la cekgu! saya dulu memang pemalas buat homework.. rindu pulak tiru kawan pagi-pagi sebelum start kelas..Thanks bebanyak cikgu sebab byk ajar saya, sampai lah saya masuk UiTM nih jugak ;)


Pastu,my gratitudes to all lecturers at UiTM Kota Kinabalu and UiTM Shah Alam for teaching me until i grad for my diploma and receiving vice chancellor award and don't stop teaching me until i get my degree! Dari UiTM Sabah, Sir Sabki Suhaili, Madam Rozlianah Fitri Said, Madam Viduriati Sumin, Madam Hairiah Hunaini Ismail, Madam Sarayati, Future Madam Geogina, Sir Hazmi Awang Damit, Sir Alex, Mdm Sharifah and byk lagi lah,..thanks alot!!tehee..Untuk teacher2 kat Shah Alam pulak, Prof Madya Low Seng Mook, Prof Madya Dr Azmi, Dr Tsan Fui Ying, Dr Asmah Awal,Dr Shamsiah, Encik Zainuri Mat Salleh, Madam Raja Nur Ateeka, Madam Fazleen, and yg lain2 thanks for teach me, doakan aya grad degree ni dengan cemerlang okehh?

 okeh la teacher2 sekalian..last but not least HAPPY TEACHERS DAY...Selamat hari guru ;)




p/s: aku pun nak jadi cegu,in next 3 years  ;)


Sunday, May 15, 2011

Broga Hill And Putrajaya Night Trip

okehh,guwa minta maaf kali ni dengan guwa sebab jarang blogwalking and tak pernah nak hupdate. Sorry, guwa minta maaf, guwa tahu sekarang bukan hari raya tapi selayaknya guwa minta maaf  dengan korang.

Okeh,guwa nak bgitahu satu cerita nih, last week guwa kluar dengan member guwa pegi naik Broga Hill and berlompat katak di Putrajaya, nak tahu cerita guwa?? Baca di bawah! (apa kejadahnya aku berguwa-guwa nih)

Okehh,hari tu kawan aku ada ajak aku keluar lepas paper.. Dia tanya, ''chuck jom pegi Putrajaya lepas antar Ican hari selasa nih''..heee,aku pun pun apa lagi, kalau bab enjoy-enjoy nih memang aku suka! Sebab aku dah lama tak stay out..heheee..

And then hari Selasa tu, aku pegi Shah Alam, pagi tu aku main bowling dengan member aku kat Plaza Alam Sentral, tapi lupa plak nak amek gambar, and then petang tu aku stay bilik member aku, and then makan malam dengan member aku dari Sabah!And then kawan aku Meor fetch me and then gerak la naik van dia..hiii, tu yang seronok tu sebab naik van! Aku dulu kat Sabah memang selalu naik van member aku..hehe..

nih lah van member aku yang berjasa walopun sedikit pancit.hehehe..

Ok and then, kitorang pegi amek seorang-seorang, mula-mula Ajeng, and then amek si Hafiz  and then Ican pastu last sekali kat uma Megat.heee..And then gerak dalam kul12.30 macam tu la.. First pit stop is PUTRAJAYA!!!hehehe..yang lucu dia, masa on the way tu tayar kereta pancit, tapi yang bengapnya ku lupa amek gambar..! dem!..hahaha..Aku rasa nih first time aku jalan malam and then tayar pancit..Nasib baik doran nih kira terer jugak ahh bab tayar-tayar pancit nih.hehehe..

Err,pastu,singgah kejap kat Jambatan Seri Wawasan tu, and then pegi PICC japs, pastu pegi Istana Kehakiman.. memang keja gila lah, subuh subuh melompat-lompat, orang yang dating tepi-tepi bawah pokok tu pun tediam tengok kitorang..Tapi memang superb lagi fantastic you know!! Check those photos!!



pose diorang pose kumpulan 24:7 heheheee..nih depan Istana Kehakiman,tempat aksi bermula


macam kungfu pun ada.hahaha..aku yang baju kelabu tu! Kawan aku Meor macam katun.haha..


hihii.Apa aku buat nih?


Asyik terkangkang je..boleh 'lober' nih.hahahaha..!! 


Aku sampai tertanduk kawan aku.hahha..Ehh perasan tak kaki aku tu macam lutsinar.haih?


Pose tangan di dada mata ke atas.ahahaha! sapa lom join mai la join group nih..klik kat link ni hah!



hahaha..Ajeng lom ready nak lompat.hahaha..


Aku suka tengok pics nih.hehehee..



 And then lepas tu pergi gerak ke KLIA japs antar Ican..flight dia pagi-pagi, tapi sayang pics kat airport tu dalam kamera Ican,tunggu dia upload lah.hehehe..Okehh, and then kitorang pun gerak ke Broga, and then jalan ke Broga tu memang tak tahu lah, cuma harap dengan GPS kat hp aku, teringat pulak persembahan Nabil ari tu Maharaja Lawak.hahaha.. Okeh, kitorang sampai tu mula-mula sesat juga sebab GPS tu tunjuk arah lain, Megat pulak yg pernah sebelum ni pernah pegi ke Broga cakap jalan lain,..Nasib baik jumpa jugak.heheeee..

Ok la,sampai je terus naik, sebab kitorang sampai agak lewat and kitorang nak tengok sunshine dat time.. Tak sangka pulak kitorang mendaki laju sgt,lebih kurang 40 minit je sedangkan anggaran lebih kurang sejam.hehee..Tengoklah jugak, kitorang dah la pakai sandal naik bukit, aku pakai khakis, kawan aku pakai seluar slack licin and then sorang lagi pakai jeans..hah amek kau! Bukannya naik bukit, macam nak naik Bukit Bintang je kan.hahaha..Oke lahh,aku pun malas nak cerita panjang-panjang, korang tengok pics kat bawah je k!(nanti update lgi gambar k,for now check these out first!)


nih la puncak Broga Hill!!!smart kan?!

Broga yang seronok.hehhe..nih checkpoint ke 3 klu tak silap ;)




kawan aku yang chomel..Si Bedahh a.k.a MEGAT!! pegi jadi follower dia cepat! Blogger hebat nih!


Lagi gambar Megat a.k.a Bedah.hahahaha..!



bergaya macam kumpulan max 247 ( 24:7 yang macam syial)


Hafiz jatuh tergolek.tehihihiii



Kitorang balik Shah Alam lebih kurang pukul10.30 camtu.pastu aku kena rush ke UiTM pulak ada urusan..Penat gila! Satu hari satu malam tak tidur!!Sampai je umah kat Ampang jam7 malam tu teruih tidoo.. Sampai la esok pagi..hah amek kau!

Okehh la,tu je lah pics yang aku nak bgi tunjuk,ada byk lagi sebenarnya, aku letak kat facebook aku,kalau nak tengok pegi masuklah facebook aku k!Hehehe..memang seronok lah.. Aku sgt-sgt happy masa tu, dah lama aku tak pernah happy macam nih..

Dulu masa aku kat UiTM Sabah dulu,aku memang selalu jalan.heheee..And then sampai Shah Alam memang tak pernah stay out.. Huhh, akhirnya dapat jugak.. Thanks to member-member yang bawak aku malam tu,   Meor,Hafiz,Ican,Ajeng and tak lupa Megat.. Memang malam paling seronok pernah aku lalui sejak di Shah Alam!hihii..Aku panggil korang geng Lober sebab suka sgt perkataan Lober kan?! haha..Lober nih bahasa SABAH..and maksud dia lucah! Dont try this word at home okeh!

Akhir sekali aku nak share dengan korang pics last-last kat bawah..Some of it tu teaser utk album kat FB tapi lambat upload.hee...Ok ..sampai sini sahaja.. ;)Thanks for reading!


saya suka pic nih sebab saya rasa BEBAS!!!!


OHH!!! seronokkkkksss!!! Free yourself!!

Aku rasa kaki aku macam Eiffel Tower kat Paris kan?
melompat atas batu,last2 jatuh kebawah bukit,hah amek kau!


hahaha,macam ada spring.hahaha.



pesanan untuk kawan-kawanku : BE HAPPY AND NO WORRIES!


nih lagi satu nasihat untuk kawan-kawan:
HIDUP ITU INDAH, JANGAN SIA-SIAKANNYA ;)


Nih pulak memang untuk aku yang masih stay single mingle nih  dan juga untuk Yaya ;)
"Never fall in love when you are alone, but fall in love when you are ready"





p/s:: sapa nak naik Broga??!!!teheee,ajak aku lagi k!

Wednesday, May 4, 2011

Stereotyping Medical Practitioners


huhhhh!! tu diaaa..dah lama tak update! helllo may!! here i come!

hihi..yeah,hari jumaat and sabtu nih aku ada paper lagi..ada dua paper sebelum aku merdeka!! ohh, tidak sabar rasanya menunggu detik itu..Kapan tiba waktunya..perggghh..berbunga-bunga pulak mamat sorang nih..

Okehh,semalam aku baru habis second paper.. And aku sampai lambat ke tempat exam,huh! Tapi still sempat lagi lah.heheh..Huhh, and yesterday,aku exam dekat Dewan Sri Budiman, tempat keramat bagi student UITM.. Sebab kat situ lah konvo!! hehehe.. tapi tu dulu, aku last batch yang konvokesyen kat Dewan Sri Budiman,, mula semester nih, konvo akan diadakan kat Dewan Agong Tuanku Canselor..

heyhh!! Aku amek exam lusa kat situlah! cool! hahaha.. ehh, sebenarnya aku bukan nak cerita pasal tu, aku nak cerita pasal exam aku semalam! err, semalam kat dewan tu, ada student budak candidates MBBS amek exam kat situ..

Tau tak MBBS?? err,, MEDIC student dalam bahasa yang mudah difahami, diorang kena amek pre-exam sebelum dapat offer MBBS nih.. ala, sapa yang lulus exam nih ,dapat la amek medic, sapa yang tak dapat melepas lah..Hah, tu yang aku faham..


budak budak pre-medic amek exam kat belakang kerusi yang kosong,aku amek exam kat atas pentas, hebat kan??




Bukan senang tau nak amek medic nih, sepengatahuan aku la yang cetek nih, sapa yang dapat offer amek medic dekat Malaysia nih sangat-sangatlah terer, sebab diorang cakap result mau hampir 4 flat bru dapat amek medic nih.. hah, dah lah subjek kat matrikulasi tu sgt-sgt lah syial susah, tapi ada jugak yg dpt 4 flat kan??  Kat Malaysia offer untuk medic student nih adalah sgt terhad, so, sapa yang dapat memang terer lagi gempak lah!

Dah tu,kena exam dia lagi, exam untuk jadi dokter gitu lah..aku dah tak ingat nama exam dia.. Tapi budak medic nih memang sakitlah, sebab kena study sampai  ada yang jadi gila..ehh ada ke? otak kena pantas lagi ligat!..ehh, kena kuat fikir.. kena cepat dan tangkas, that why la korang selalu imagine yang doktor tu macam kat bawah nih hah..


 muka muka dokter yang nerdy lagi menakutkan macam sial.


hahah..takdelah,manade doktor macam kat atas tu..tu semua fiksyen semata-mata okehh!! semua doktor nih walopun study gila babeng, tapi diorang biasa-biasa sahaja.. Penampilan kemas,.. takdelah nerd sgt kan?? Okehh jugak, ada jugak doktor yang gila-gila kan?? Tengok je cerita Greys Anatomy, House, and byk lagi lahh, semua doktor dia takdelah nerdy kan?? HOT adelah!!! Macam Natalie Portman dalam cerita no string attached tu, kan best kalau doktor2 hot macam tu.hhahaha... Takpun macam doktor Fatin Liyana, pergggh, kalau doktor macam tu, hari-hari aku nak jumpa dokterrrrrr....! hahahah... hari-hari sakit pun takpe, yang penting ada dokterr FL..hahahahahaha!!  


konferm ramai awexes yg melting tengok dokter macam nih kan?? 
muka suci semacam je....


sarah wayne, dokter yang hot! siyes!



Natalie Portman yang SUPER HOT dalam No String Attached.
siyes, dia memang hot.. Tapi Jessica Alba lagi hot..

Patrick Dempsey dalam yang bikin ramai
awexes yang basah cair..

okeh,aku lebih-lebih kat situ.haha.

Back to the story, orang-orang kita nih sgt stereotype dengan budak medic ni.. Mesti kat otak kita nih, budak medic nih study gila babeng, lom campur yg nerdy berkaca mata tebal 5 inch..hahah.. Sebab kita rasa budak-budak pandai and genius memang macam tu kot, study kena 24hours, baca buku all the time, and then kita pun terfikir akibat membaca buku terlalu lama, lalu mata mereka pun menjadi rabun.perggh!


hahaha.., btw, tak semua macam tu, klu semua macam tu matilah, aku pun takut nak jumpa doktor.. budak-budak medic nih steady je.. Study memamg mautlah, tapi takdelah nerdy sgt, dressing pun ok gak.. macam org biasa,kadang-kadang lagi bergaya dari budak yang amek kos fashion and design.hihi..

Tengok je lah, doktor2 kat Malaysia nih.. ok je,, yang aku rasa nerd adalah saintis-saintis,.. hahha.. yeahh!! Saintis yang fail  utk temuduga  n pre medic exam and amek kos-kos sains.. macamana budak Fakulti Sains Gunaan yg pakai lab coat tengah hari kat cafe. hahahah!!! takdelah! ini tipu.hahahahah!!

Sebenarnya aku jeles dengan budak medic nih.. Sebab diorang automatic dapat biasiswa JPA, pastu klu student medic kat UiTM nih lagi best, sebab dia dok pi kampus Selayang sana, tade lah nak risau pasal rumah, hostel memang dpt,..Pastu tu, masa aku tunggu bus kat dalam UiTM nih, and then ada bus UiTM lah, aku tnya, pacik bus ni ke seksyen 2 ke?? Pacik tu cakap, sorry dik, bus nih untuk student medic je, ehh, ada lak macam tu kan??.huhh.demmm.. Memang budak amek medic nih betuah kan?? Sebenarnya dulu aku nak jadi dokterrr.. tapi sikitlah, terpengaruh dengan raka sebaya.. haha.. Tapi disebabkan kemalasan aku  yang mengada-ngada masa SPM, tercampaklah aku ke kos yang aku amek skang nih..

Hehh.apa pun goodluck kepada mereka, kepada sapa-sapa student yang amek exam pre-medic yesterday tuh, good luck, moga jadi doktor-doktor yang berjaya okehh!!

tu je lah! bye!





p/s: err, jeles tgk gambar kawan aku kat New Zealand,  dia baru abes round trip sempena autumn kat sana, meh ushar blog dia, siyes sgt seronok tengok gambar dia..meh klik kat sini,. PART 1, PART 2, PART 3, PART 4... memang tempting lagi fantastic!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails