Wednesday, April 6, 2011

Gadis Idaman Lelaki

erm..mengambil kesempatan sebentar untuk mengupdate..

Okey, hari ni nak cerita satu benda ye.. Kalau korang sudi continue reading smpai habis erk..

Ok, sebenarnya aku nak cerita pasal perempuan hari nih.. yeah, perempuan la, kalau bukan perempuan takkan pasal lembu kan? Perempuan, ladies, wanita and etc,semuanya memberi maksud kepada satu ciptaan tuhan yang indah! :) Yeah, women, Beautiful god creation.



Okehh, seperti lelaki-lelaki dajal yang lain, aku pun ada taste dan preferences dalam bab-bab perempuan ni. hihihi,ingat pompuan je ke bole pilih lelaki, lelaki pun boleh pilih perempuan okeyh.hahah..My dream of girl that suit my life. Bila lah jumpa pompuan yng betul-betul memiliki ciri yang aku nak, at least buat aku tertarik with her.. Okey, by the way, sebenarnya ada beberapa ciri-ciri wanita i think there are several things yang menarik perhatian aku and i think most guy which are as follow..:

1. Wanita yang berdikari
Hah, ni yang aku pasal perempuan a.k.a wanita ni.. Aku sangat-sangat suka tengok perempuan yang very highly determine person.. Pandai berdikari. Entah la kalau lelaki lain, tapi aku rasa wanita yang pandai berdikari nih sgt-sgt attractive. She can survive by her own alone everytime that i won't be there for her. Faham tak? Kadang-kadang, we as a man, tak boleh nak guard our women 24 hours.. especially yg bg lom ada ikatan yang sah lagi. i mean perkahwinan okeh bukan nikah batin tu. So, bila pompuan ni pandai jaga diri, aku sangat-sangat suka dan mereka-mereka ini lah yang diperlukan oleh seorang lelaki.. hihih...

errmm..pompuan dan mata yang memukau :)


2. Wanita yang jeles bertempat
Hah, ni aku rasa semua setuju., lelaki mana yang tak setuju, lelaki itu disyaki gay. Aku rasa bukan je lelaki hope for his woman jeles bertempat, rasanya pompuan pun sama jugak. Sentiasa berharap bahawa pasangannya tu walaupun ada perasaan jeles, tapi jelesnya bertempat. Kalau takde perasaan jeles tu, hurm.. agak merisaukan jugak.hihi.. faham-faham sendiri ok, melainkan dia curang atau pun pengkid/gay. Perasaan jeles tu sememangnya wujud dalam hati kita.. ye lah, sapa yang tak sayang hubby dia kan.. But at least, percaya la kat hubby2 uols nih?? okehh? Sayang korang lebih-lebih.hih..

3. Wanita yang ada sex appeal.
Err, sex appeal?? Apa tu? Hurm.. Rajin-rajinkan la menggooglekan diri okeh?? From what i know, sex appeal nih adalah daya tarikan.. Sex appeal does'nt mean its all about S.E.X but its all about day penarik.. Kadang-kadang pompuan tu tak lah hot sangat, tapi mesti ada sumting yang buat kita tertarik dengan orang tu. Ala, sex appeal nih bukan pompuan je, laki pun ada.. Sebagai contoh, pompuan tu pakai braces, pastu spek mata macam google, tapi cute pulak kan?? Hah , macam tu la yang aku nak cakap..

awek sebelah pintu nih wujud ke?? err, 

4. Wanita yang tabah dan penyabar.
Eerm, not so sure about other guy, but i think pompuan yang tabah nih pun menarik perhatian aku.. You know what i mean? Sebagai contoh, andaikan la sorang pompuan tu baru je break up, break up dengan bf dia yang dah 10 tahun bersama, sejak sekolah rendah macam tu lah..And then pompuan tu sedih lah tapi taklah sampai nak meroyan, sampai gila semacam, terasa dia sangat-sangatlah kasihan, sangat sedih la bila fikirkan hidupnya.. Erm, i like to see a girl that stand up quickly and think positive and live more happily and even happy than before.. Bukannya sampai nak bunuh diri. Hahh, suka tengok pompuan macam nih, tabah..penyabar..i like :)

hurm..Sebaik-baik wanita...

5. Wanita yang petah bercakap tapi bukan mengumpat.
Err, wahh.. comel la pompuan yang petah bercakap.. Sejak sekolah rendah lagi kot aku suka tengok awek yang pandai bercakap nih!! Damn! HAHAHA.. but thats the truth.. err, bukan aku cakap aku tak suka pompuan yang lembab, tapi pompuan yang petah bercakap nih membuatkan aku tak boring.. ada je idea dia nak buat aku tak boring.. :) And of course bukannya ajak aku mengumpat. hihi.. Ngumpat sikit sikit tu okeh lagi, tapi kalau orang lalu je depan mata semua dia umpat,..adoihh.. sama-sama menuju ke neraka gamaknya.

6. Wanita yang manja dan nakal tapi pandai ambil hati
Alala, nih yang aku suka.. manjanya awek ni.. yang bestnya manja dengan aku je. Suka 1750646460juta lemon kali.hihihhi.. Manja, love it too much tapi bukan manja yang gedik okeh?! Manja yang berpatutan dan bersesuaian.. hihihii.. Nakal pun yang berpatutan..tanak la awek yg nerdy kan?? Klau bole bawak main ok gak..hihi..Lepas tu pandai ambek hati pulak tu.. ihh, comel la awek macam nih.. Ingat pompuan je ke pandai merajuk, lelaki pun pandai merajuk okeh?! Yang best dapat awek yang ambil hati ni plus romantic.. Bestnya awek kalau aku masa baru balik dari kerja and nak makan, and then she senyum and then suapkan makanan.. Pastu urutkan bahu kejap..aduhhh.nikmatnya hidup berdua...

7. Wanita yang tahan lasak.
Hah, wanita yang tahan lasak nih pun termasuk dalam kategori orang comel.hihihi. Tahan lasak nih for example bila luka sikit steady je, kena hentam sket steady je tak merengek,..hihi.. Aku suka jungle trekking, pastu aku suka berjalan, aku suka masuk hutan.. And then awek nih steady je join aku.. Tahan lasak beb.. tak ke best, pergi jungle trekking and awek you pun ikut..fullamak. Konferm tak penat.hihi..

8. Wanita yang comel.
Errr, wanita yang comel?? Err, semua pompuan tu comel :) Yang tak comel tu just bila dia merasakan dia lebih gagah dari seorang lelaki.. wadepak! ko pompuan, bukan lelaki!! Ala, macam tomboi tu, err, ko tu pompuan bertopengkan lelaki, err, tak comel okeh!!

9. Wanita yang rajin.
Hhehehe.. rajin! aku suka! Tak suka pompuan yang malas.. Sebab aku nih suka nak bangun..liat sket.. So pompuan kenalah rajin jaga aku..hihi.thanks la kepada sapa-sapa yang aku sms tengah malam tu minta tolong bgunkan pagi-pagi tu.. aku sayang dengan korang banyak-banyak okehh! siyes ni!

10.Wanita yang bukan queen control.
Hahahhh.nih aku dah ada pengalaman bila pompuan queen control.. Suma dia nak control.. adoiihh.. Nasib baik tuhan sedarkan kita berdua, kalau tidak, aku rosak ko pun lagi merosakkan.. Yeahh, hebat mana pun sorang wanita, tunduknya tetap ke atas lelaki. Ingatlah, tanda-tanda kiamat bila rumah tangga bukan lelaki jadi pemimpin, tapi perempuan.. So, pada gadis-gadis sekalian alam, bila dah ada bf tu, jangan la jadi queen control, kitorang ni bukannya pet.. Kitorang pun nak bebas.. jangan la nak control.. Suka hati aku la nak berkawan dengan sapa pun.. Yang penting aku sayang kau cukup.noktah. Jangan fikir benda lain okeh??

rasa-rasa awek ni queen control tak?? tapi macam control ayu semacam jekk.hehe.



Conclusionnya,Wanita yang boleh dijadikan isteri, itulah yang aku nak.. Bukannya demand, nothing is perfect but we try to have that perfect things in our life. Aku pun bukannya hensem pun nak dpat pompuan yang 100%ly perfect kan? Tapi apa salahnya kalau kita nak our woman memiliki ciri-ciri yang kita nak kan? Lagipun bukannya benda jahat pun.hihi. its just a wish..By the way..Jangan mara dengan aku okeh?! 

Anyway, mother's day is just one month left.. Last year bought for her perfume Neroli Jasmine from Body Shop, this year tak sure lagi nak beli apa.. ouh ya, my mum's birthday is 13th May, exactly on Mother's day.mula simpan duit nak beli duit nih.. Apapun wanita diciptakan dari tulang rusuk lelaki, untuk dilindungi dan disayangi.. Cintai lah wanita sepenuh hati.. especially your mother :)

choose happines?? find a wife/husband that suits you well :)

42 comments:

Cik Jari said...

weh aku ade sex appeal tak???

ahhaha...bunyi cam lucah je istilah tuh tapi maksud still 13sx lagi..

ok,tuh je nak tny...

Shamsuddin Amin said...

susah nk dpt semua skali tu...
tapi
klo dapt 50-50 pon kire ok la...
ak paling x suke
yg Queen controllll...^^

azrinrahim said...

nak perolehi smuayang diidamkan memng susah tapi ingtlah akan pesanan Allah.. lelaki yang baik adlh untuk perempuan yang baik dan begitu juga sebliknya.. jika kita yakin dgn ketentuan Allah pasti ad hikmahnya...

arep_lockermonth said...

heee,,harap2 bertemulah jodoh yg ade semua nih!

nana said...

bukan maen demand lagi pak chek ??? hahaha~~' insyaallah "wanita yg baek utk lelaki yg baek" moga bertemu dgn dream gurl ko tuh yer...:p

cik kasih hatiku said...

tp kan law lelaki 2 minta kite percaya sedangkan dah terang ag bersuluh lelaki 2 curang mcmn lak??

cantekk said...

kann ;)

tp sejak2 kusus ni da bole terima dah lau ditakdirkan suami (*arghh calon pon takde) nk kawen lagi.

*prof kata jgn menidakkan hukum Allah. jgn membenci poligami.

*eh? tetibe.. ;D ttuko topik

Shazmiey Abdurahman said...

cj: tak pernah lagi see face to face..macamana nak tau.hiihi..

Shazmiey Abdurahman said...

sham: hih.sma la.malang la sapa dpt awek queen control..tak sanggup den.hihihi..

Shazmiey Abdurahman said...

azrin: slalu dgr org ckp ni.. wanita yang baik untuk lelaki baik.. insyaALLAH mudah-mudahkan kita dijadikan sebagai lelaki yang baik. :)

Shazmiey Abdurahman said...

areph: InsyaAllah kan?

mie said...

memang idaman semua tu..
ehehehee

Shazmiey Abdurahman said...

nana: hihihi.insyaAllah, tapi ko kena la tlg aku carik..cari yg macam fatin liyana tau!

Shazmiey Abdurahman said...

cik kasih: hurm. klu terang lagi bersuluh baik buang je jauh2.hihi..byk lagi llaki yg setia :)

Shazmiey Abdurahman said...

cantek: wahh.jarang dgr pompuan yg sanggup dimadukn :)

Shazmiey Abdurahman said...

mie: hihi..lelaki ni rambut sama hitam tapi hati lain-lain.kot2 ada lelaki minat pompuan yg queen control ke.heheh..

LaDy Of MaRs said...

erk panjangnya list.... mmg xda harapan la jadik gadis impian lelaki kalo gni kehkehkeh

Shazmiey Abdurahman said...

lady: hahahah! nih just dari my view.. takdelah nak perfect kan?? tapi saje je.. :)

adan said...

aku nak point no 4..! no 8..! no 10..!
arghhhhhh!!! aku mau semuanya point2 di atas.. boleh?

Shazmiey Abdurahman said...

adan: hihii..bole je..tapi klu dpt suma ok gak.!

Mohd Ridhuan said...

hope...
dapat wanita yang ade ciri2 kat atas...
uhuhuhuhuh

Henry Zackery said...

aku nk pakai tips nie untuk cari gf lah..hehe.. nice info :)

GEMPAR !! Justin Bieber Kena Belasah

apik pehe said...

hehe..apik nk semua yg terkandung dalam tu..ader ker?hehe

GiveAsh said...

aku paling suka wanita disebelah pintu..har har

NURUL NADIAH MAMAT said...

Shaz:
nice entry..... ;)
perempuan pon ada lelaki idaman dia jugak....ngee....

nadzirah aqilah said...

bhaaa.... terdiam ni aku.. tiba2 macam ligat pulak otak ku berfikir nie... hmmmm.....

lepas nie sa mo buat entry senarai lelaki idaman hati plak la.. hehehe

Rafi Nilhan said...

10 tu suma bagus.. tapi skang ni memang susah nak carik

amny said...

uhuhuh...bagusnye kalau dapat jadi macam semua kat atas tuu..^^

Raji berkata said...

bgus nnti ak nk tnjuk link ni lah wat temuduga cari jodoh =.=

cantekk said...

hahaha mcm2...

*kalau yg xde ciri2 spt dlm senarai, boleh la mulakan menjadik spt dlm senarai..

*haha, eyh. aku kah? ;-D

Shazmiey Abdurahman said...

mohd riduan: hehhe..thanks..insyaAllah moga ditemukan :)

Shazmiey Abdurahman said...

henry: hihi.takdelah kena betul2 ikut apa yg aku ckp..setiap org ada kehendak memasing kan :)

Shazmiey Abdurahman said...

apik: tu la masalah dia..ade ke?

Shazmiey Abdurahman said...

giveash: klu seblah pintu tu macik india yang single amcm?

Shazmiey Abdurahman said...

nad: tu la ckp..setiap org ada kehendak masing2.pompuan pun sama :)

Shazmiey Abdurahman said...

nad: hihih..buatlah..adakah aku memiliki ciri-ciri lelaki idaman ko? hahaha.!

Shazmiey Abdurahman said...

rafi: hihi..setuju..susah nak carik yang berkenan di hati :)

Shazmiey Abdurahman said...

amny: hihih.. insyaAllah, klu ada jodoh akan jumpa yg memiliki ciri2 yg kita hendak :)

Shazmiey Abdurahman said...

raji: adoihh..sampai ke situ pulak ye dak?

Shazmiey Abdurahman said...

cantek: hihi.. anda ka??

NURUL NADIAH MAMAT said...

okeh....tapi next time....ahaha....
kalo ada macam mana???

amry said...

semua tu memang ciri2 yang rata-rata adalah ciri2 setiap lelaki.tapi bagi aku cukup dia memahami aku dan dapat membahagiakan aku.hohohoho

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails