Friday, March 25, 2011

Tiada Kekasih Itu Loser?!

erm..kelmarin aku ada keluarkan entry pasal berkawan dengan bekas kekasih kan?? hurm.. Pastu ada seseorang tanya aku, chuck nih, terer gak bukak cerita pasal relationship nih, tapi apsal chuck still single mingle nih.. ala loser la macam nih..

single mingle itu bole tenangkan fikiran.hehe.tak payah fikir banyak
Nikmati keindahan alam sorang2 nih, best jugak kan?? Baru tersedar keindahan ciptaan tuhan.



Erm, adakah tidak mempunya pasangan itu boleh dikategorikan sebagai loser..oh damn, kalau ya, aku termasuk dalam golongan loser ahh camni. oh!tidak.. Hahaha.. erm.. okehh lah.. Kenapa aku takda girlfriend nih? ahh, lonelynya hidup nih tanpa kehadiran wanita untuk di sms kala malam hari, teman menonton wayang and etc.. ehh.. lonely la tanpa wanita..! tapi apsal aku still single.. tak boring ke tanpa awek(s) nih? hurm.

 Sapa rasa dia loser, cariklah novel nih.heheh..

 
Aku terdiam, termangu dengar pertanyaan tu, nasib baik not face to face, kalau tak memang aku dah cubit pipi ko!Tanya soalan yang profesional la sket.haha Ouh ya..kembali pasal cerita loser.. ya aku seorang loser dalam percintaan.! Aku dah pernah gagal dalam perhubungan yang kita panggil CINTA.. haishh malunya.. And jawapan aku, pasal relationship ni, keikhlasan tu sangat penting.. Kemahuan hati itu penting, Kesediaan hati itu juga penting.. And for moment, bab kesediaan hati tu yang penting..Aku belum bersedia lagi..Masih terluka oleh kisah lama kot.haha.!

As for me, bercinta banyak kali pun kalau asyik gagal je, lebih baik single dulu, bila dah bersedia dan dah bertemu dengan orang yang sesuai,InsyaAllah..takkan kemana.,ye dak?gagal dalam percintaan itu bagi aku bukannya loser, tapi bagi aku loser dalam percintaan tu apabila lelaki/perempuan tu memainkan perasaan orang lain untuk kepentingan diri sendiri, untuk kepuasan diri sendiri, just untuk permainan, atas dasar kemegahan and sewaktu dengannya.. Itu baru loser! Loser terhadap diri sendiri.hurm.. Kalau berkapel banyak kali pun tapi sentiasa gagal, takda maknanya..

 as for me, better to lose love compared than in lover with loser.. i mean loser yang seperti 
aku cakap tadi..heh.
 
Tapi once aku betul-betul jatuh cinta, jangan risau la, aku takkan lari kemana, aku takkan henti nyanyi untuk kau subuh-subuh supaya kau dapat bangun awal, aku takkan berhenti panggil ko sayang, aku sanggup habiskan masa aku untuk pujuk engkau walaupun esok hari aku ada exam, aku akan jadi cair bila dengar suara kau yang merajuk minta untuk dipujuk tu, anything i do only for you..Bak kata orang, setiap saat, setiap detik,, hanya kamu dalam ingatan.. :)

Erm, bila jatuh cinta dengan sepenuh hati nih, seriosly, aku akan jadi hamba, engaku jadi permaisuri..Semua aku buat untuk kau.. Tapi entah bila baru dapat jumpa perempuan yang buat aku betul-betul desperate untuk dapatkan..Fatin Liyana kot.haha.. Aku taklah hensem, aku pun tau aku takleh choosy sangat pasal bab perempuan nih,tapi tu lah.. Cinta datang biar dari hati... Cinta tu tak perlu cari, bila sampai waktunya,insyaAllah dalam peperangan pun kau boleh bertemu jodoh.

 Kalau ada jodoh takkan kemana, so, datang kemari datang kepadaku...
 
Erm, bagi aku cinta itu harus dibawa sampai ke mati..  i like people many times, but to fall in love is something yang sangat-sangat rare terjadi..  yeahh, aku akui, aku nih easily attracted dengan orang, tapi bukan jatuh cinta... attracted hanya untuk berkenalan, tiada mood pun nak teruskan sampai ke tahap untuk didambakan setiap malam, untuk di wish 'i love u' saat kau perlukannnya.. Bila dah macam takda mood tu, teruslah menghilang.! OH Damnnya lelaki macam ni kan?haha

Erm.. I'm really sorry for any girls yang aku pernah try to approach, kalau aku pernah sakitkan hati korang.. Aku nih sangat la tak hensem, sangatlah lemah dalam bab-bab memujuk nih, aku lebih pentingkan kawan compared dengan perempuan...Aku tau lah, pompuan ni perlukan belaian, asyik nak kena pujuk-pujuk manja,.. and i still fail on that.. aku sangat-sangatlah lemah dalam bab-bab nih...So, jangan buang masa dengan aku :)

Oh tidak.apa nak jadi aku ni.. tiba-tiba cerita pasal cinta nih.. Kalau berjaya dalam percintaan takpe gak, nih dah la single,ada hati nak cerita pasal bab-bab relationship ni.haha, tapi i wonder why, banyak jugak member dan kawan2 perempuan yang seek an advise from me about relationship matter nih..oh damn, Ini sudah lebih! Nak kasi aku jeles la tu yang korang ada problem dalam percintaan, Kalau takda problem dalam percintaan, tak brutal la..haha!!okehh, itu gurau!


Ohh, itu sajalah, sorry entry kali nih macam sial je untuk dibaca.haha.okehh.talk later! :)


p/s:: Im single yet not avaliable(fcuk! perasan hawt!) :)


32 comments:

adwafarahin said...

alaaa lek lek sudeh...
xde hal lah xde awek atau xde pakwe
lg best kot x yah nk serabut2 :)

Shazmiey Abdurahman said...

hihi..yepp..i agree with you.. bila dah ready, and suda tiba waktunya., takkan kemana jua :)

cik pelangi said...

entah pape je tanye mcm tu .
that's rite .
bile dah ready , u will love that person with all ur heart .
and we believes , he/she is the one for us .
live ur life ! .
(^^,)

Cik Jari said...

another entry of love from screwdriver tahan karat...

aku setuju..setuju..setuju..tapi tak pandai nyanyi...camne nak kejut husband pepagi selain nyanyi ek?

men tarik kaki suh bangun bleh ke??

Shazmiey Abdurahman said...

cik pelangi: yang tnya tu kawan..dia saje je kot menyakat, tapi sarepdol nih suka amek serius apa org ckp :)

Shazmiey Abdurahman said...

cj : bole jadi pkar relationship nih kot.haha..romentik kan kalu ada org nyanyi subuh2 utk kita..hihi... takpun bila u masi mamai, and then u call gf/bf u and then nanyi dengn suara yg baru bgun.hihi..

cik pelangi said...

huhu .
okay2 .
u know what .
my bf now buat ape yg u tulis uh .
pagi2 suboh call kejutkan , nyanyi2 .
pujok au walaupon jap lagi ade exam .
HAHA .
kalau laki buat cmtu ,
mean he really love us la ey ?

SiTi HaJaR said...

seriously love this entry... mybe terkena.. but it open up something.. and at the right moment... thanks =D

Apih El Nino said...

Aku takde awek takde hal pun. Baik cari duit daripada cari awek. Ada awek takde duit takde makna bro. No girlfriend, no problem!

NURUL NADIAH MAMAT said...

huhu....nice entri......
ut i'm afraid to fall in love again b'coz of takut dicurangi lagi...

Shazmiey Abdurahman said...

cik pelangi: insyaAllah gitu la hendaknya,, aku pun dulu masa mula2 jumpa awek yg betul2 aku sayang, memang buat camtu.. 24 hours akan try buat awek kita happy.. thats why la bf pelangi buat macam tu..dia nak buat pelangi happy2.. bila pelangi happy, dia lagi happy.. tu barulah sayang yang betul2 sayang! ;) btw, jeles mendengar pelangi.. dah jumpa org yg berkenan di hati :)

Shazmiey Abdurahman said...

siti hajar: erm.. no offense.. tapi apa yang ada dlam entry ni memang dari hati gua :) no tipu2 punya,hehe

Shazmiey Abdurahman said...

nino: hih..samalah..dulu masa ada awek memang takda masa utk diri sendiri..sebab 24 hour nak buat dia happy.. skang nih bila da single mingle nih, bole la rilek sikit..enjoy my life! and i like it for a moment! :)

Shazmiey Abdurahman said...

nadiah: urm.. pengalaman tu mnedewasakan kita..:) so, dont worry, gagal sekali dalam percintaan does'nt mean gagal selamanya kan?! dont be afraid to fall in love again ! :)

Miz Novexx said...

single is better!!! heheh ;)

Shazmiey Abdurahman said...

miz novexx: hihi..i think for shrt time..hehe..klu dah betahun2 single tu..huhhhh..teruk dah tu.!

NURUL NADIAH MAMAT said...

yap......after 3 years still afraid with love....huhu....
moga yang diimpikan menjadi kenyataan....Amin....

Shazmiey Abdurahman said...

nadiah: erm..takpe.klu ada jodoh, tak payah carik pun akan jmpa..so dont worry la :)

+++uchi+++ said...

Loser ke??? xbermakna xde bf or gf tu loser..karut lah tu...kalau ada jodoh x kemana pun kan..ileks- ileks je nk cari pasangan nie bukan mcm beli ikan kat pasar tu kan...:)

NURUL NADIAH MAMAT said...

betul2....
saya stuju... :)

Shazmiey Abdurahman said...

uchi: setuju..erm, sapa yang rasa org yg takde gf/bf nih loser, dia silap la..hihi..

Shazmiey Abdurahman said...

nadiah: setuju jugak!

Raji berkata said...

hohoho kalau kita tak kawen tu baru boleh panggil loser mngkin?
tapi tak boleh juga tak elok
sebab rezeki semua Allah dh tentukan ^^

Shazmiey Abdurahman said...

raji: hihi..ada betulnya jugak raji cakap tu.. erm, takdelah loser, loser tu klu org tu yg buat dirinya perangai macam loser..hihi.. kalau ada jodoh tak kemana la kan?!

Ainnur Afiffah :) said...

kan jodoh Allah dah aturkan .takyah worry la .insya Allah ,yakin lelaki yg baik untk prmpuan yg baik .just jadi budak baik okeyy .hehe .smpai masanye nanti ,u'll meet ur mrs right .;)


*sy cakap mcm pro kan ? ,pdhl sekolah pun baru habis .haha .XD

WZulhilmi said...

x delah loser... what the point of having a couple semata2 x nk nmpak loser depan org ramai. that not loser that is plain stupid. So appreciate your life now. jodoh tu akan dtg dgn sendirinya. =)

Shazmiey Abdurahman said...

ainur::hii..yepp.macam dah berpengalaman cinta sepuluh tahun nih.hhaha!~ gurau je :)

Shazmiey Abdurahman said...

wzulhilmi: ha! yg tu saya suka dengar! kalau nak ada kapel semata-mata xnmpak loser, it brulah loser sejati..hahaha..

cik pelangi said...

ouh , i hope so .
huhu .
jgn la jeles ,
insya Allah u will find one day .
hehe .
yg nih nk jmpe pon susah ,
terpakse meredha hutan belantare,lautan antartika . . * bohong
anyway , nice post .
keep it up .
^^

Shazmiey Abdurahman said...

cik pelangi::hehe..insyaAllah..thanks yeah! :)

SITOT said...

woah,,tgh isi scholarship borang online ni.. tetibe terjah blog ni..bace entry ni.. mnarik gak..
haha..
tak ade pengalaman pon dalam couple, tapi melihat kawan2 yang couple,,putus,,,couple,,putus,,
so i decide to say no to couple ..because couple is trouble single is simple..yeay! (baek jadi kanak-kanak ribena ,,lagi comel )lalala..truskan berkarya..~~

cantekk said...

da lebey dpd 3 kali kecundang...

last2 after this few years, menyingle je.. kdg2 smpai xde rasa nk bdua pon.. sbb komitment tlalu byk pon iye jgk..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails