Thursday, March 24, 2011

Berkawan Dengan Bekas Kekasih?!

warghh..entry kelmarin itu sila buang mentah-mentah okeee..hehe



Walawey..here i come back..hello guys,girls,gays, lesbians, pengkids and so on la ye...Wahh, selalu yang kita dengar dapur dah lama tak berasap, kali ini, korang akan dengar blog suda lama tidak berasap.haha.. ya..saya tahu,, saya ini tuan blog yang sangat teruk..Sampai hati ko membiarkan belog ini seperti tiada penghuninya!Kejam sungguh lelaki ini...Tapi kejam dengan belog je lah..kejam dengan manusia insyaAllah tak..hehe'

Okehh, lets turn our topic into more serious topic today.. Erm, today post is about relationship.. boleh ke tak aku berbicara mengena hati dan perasaan nih?! Huh..takpa,, biar saya cuba, kalau anda rasa saya tak seswai,sila kick saya kuat-kuat.. Tapi lepas tu aku balas balik,okehh?

Okehh, topik yang aku nak bincangkan hari ini ialah Ex Boy/Girlfriend(s) Okehh, rasanya semua orang pernah jatuh cinta kan?? Kalau tak pernah, ermmmmm, kita andaikan pernah je la okehh? And not all relationship yang kita bina itu yang kononnya berdasarkan perasaan CINTA itu success to the end.. Maybe belum sampai sekerat jalan dah break kan?? 


aku amek hati aku,ko amek hati ko,boleh dak??

Persoalannya disini, can we become friend with our ex-boy/girlfriend(s)? Or dalam bahasa omputehnya, should we become friend wih our ex??Hurm..for sure everyone has their own opinion kan.? Masing-masing punya ideologi yang berlainan. But for me the answer is depends..ish, teruk betul jawapan nih.. takda ke jawapan yang lebih simple?

Okehh, like i told before, it depends on situation. For me, kalau korang break dengan pasangan korang dengan cara yang baik, rasanya boleh berkawan kot.. Ye lahh, takkan la sebab kita break, kita still tak bole berkawan dengan ex kita kan?? Usually, kalau berpisah dengan cara baik nih adalah dengan mutual understanding, u paham i, i paham u.. kita tak sesuai..kita lebih sesuai jadi kawan.. I think kalau we mutually want to break, we can become friend! Hihii,takkan la sebab dah berpisah terus tak bertegur sapa kan?? hishh, dosa tu..

hey awak, walaupun kita dah break,kita masih boleh kawan kan?? Saya sayangkan awak sebagai kawan 
boleh?

Tapi not all time we can become friend with our ex.. Contohnya, kalau lelaki tu dayus, and then korang break, takkan korang sanggup nak berkawan dengan lelaki tu kan?? Kalau nak make up perhubungan pun biarlah berpada-pada,.hehe.. So, as for me, kalau aku break dengan pompuan disebabkan aku sangat meluat dengan perempuan tu, huh! pandang pun dah tak ingin! Dem.! Emo sebentar.. 

Ada pulak, orang tu nak berkawan dengan ex dia, so berkawan la mereka, tapi bila ex dia dah berkapel dengan orang lain, mulalah pulak rsa cemburu kan?? heh.. So, banyak yang perlu difikirkan sebenarnya.. And kadang-kadang bila dah break, and then berkawan, bole jadi kapel balik. hurm..betul dak?

okehh,kita kawan yehh,kot2 bole kapel balik.fuck!
haruskah terdesak begitu!haha..

Hahah...but as for me, sama ada boleh berkawan ataupun tidak, terpulang kepada kita sendiri, kalau kita rasa kita bole berkawan dengan orang tu, apa salahnya..Kadang-kadang kita akan jadi lebih close sebagai kawan compared menjadi couple. Tapi kalau korang rasa memang tak bole berkawan, jangan lah nak berkawan.. Nanti diri sendiri makan hati..ye dak??!!


dulu aku cinta kau,skang,aku menci kau,.

Aku pun sebelum nih pernah mengalami kedua-dua situasi nih, bila lepas break, aku still bole berkawan dengan perempuan tu.. Eventhough dia dah ada bboyfriend, ada aku kesah!! yang penting kita masih kawan..hehe.kan Ayu?? And ada jugak yang aku memang tak boleh terima..Dulu sayang bersayang-sayang, sekarang nak panggil sayang jauh sekali,..And hati aku memang tak boleh lagi terima perempuan tu, biar pun sebagai kawan.. 

Wahh, entry nih melampau-lampau..Sila ignore kalau tidak sependapat.haha..Okehh..Walopun aku bukan Dr Cinta, tapi itulah pendapat aku.hihi..how about you? 




p/s:: Bila cintaaa kini, tak lagi bermakna,yang kurasaaaa sendu, hanyalah nestapa..(Tengah layan lagu tema : LBS)

32 comments:

YUYUE said...

aku x suke kwn ngn ex....sama ada ex aku or ex die. cm siallll je aseee. hahaha. tibe2 emo neyy woiiii. coz ex die cam gampang.. :P

Such a Mess said...

haha!! ex? kawan! haram jadah! boleh belah! haha!! betol3..hah

Shazmiey Abdurahman said...

fullamak..haha..okehh.. ignore saje ex dia tu..haha..yg penting hati gumbira.heh!

Shazmiey Abdurahman said...

hsuch a mess::aha..kadang2 ada jugak yang bole bikin kawan tau.. depend dengan situation..

amry said...

bergantung pada orang bro.setengah boleh terima setengah tak boleh.bergantung pada penerimaan masing2.macam aku may be aku tak boleh accept la.tak boleh accept kalau dia berlaku curang.tapi kalau sebab lain pon rasa tak boleh kot.mengimbau woo

Shazmiey Abdurahman said...

amry: haha,tu la..depends dengan org.. slalu bila ego dah tinggi jgn harap nak kawan kan?? tapi as for me, depends dgn situation.. klu bole jadi kawan,insyaAllah :)

TRIPLE S ♥ said...

boleh je kott kawan dengan ex boyfie. tapi mungkin tak serapat dengan kawan lain lahh kot :)

segi tiga said...

saya join golongan yg first tuh....

hey awak, walaupun kita dah break,kita masih boleh kawan kan?? Saya sayangkan awak sebagai kawan
boleh?

Shazmiey Abdurahman said...

triple s: Hurm.. betul tu.. tak salah kita berkawan dgn ex kan?? lagipun dosa memutuskan tali persaudaraan sesama islam.hehe.

Shazmiey Abdurahman said...

triangular:: hurm..yg itu saya setuju..tapi not all time la..kalau hati memang dah tak hingin tgk, jgn harapkan nak berkawan,nak pandang pun dah takda napsu da.

Oppa Kudin Nz said...

xde ex lagi lah..cmane mau kwn blk nii..tensen2..haha

Shazmiey Abdurahman said...

ak tau apsal ko takda ex lagi..sebab, ko tak sanggup nak lepaskn pompuan.. so pompuan(s) itu kekal sekeliling pinggang..dak gtu kudin? haha..

Cik Jari said...

hahaha....

aku akan kawan /cari dia balik bila hati aku dah kool...dah boleh terima perpisahan....dah redha dengan takdir...

kalau hati still berbelah bagi,aku akan senyap..tak berhubung....

Shazmiey Abdurahman said...

cj..kita serupa...hihi..erm, aku pun macam tu, selagi hati aku takleh terima pahitnya breaknya tu, slagi tu aku tak bole nak tgk dia lgi..tapi bila hati dah redup skit..bole la tgk.. tpi tgk je, klu mood baik, maka berkawan la..klu tak.babai to the end.

Ms Z said...

tp ex saye yg nak kwn ngn saye kott..
but when ader gurl rapat ngn dia adeyhh... makan ati oo! dem!

Izzati said...

ei, baik jangan, nanti rindu di hati mengundang balik. Tak kesa kalo masih single, kalo da ada, naya ...

suka hati said...

tak bleh..nanti terkapel balik..hahah

Shazmiey Abdurahman said...

ms z:hurm..makan hati? hah tu bahaya dia..sebab kadang2,bila break pun kita tau yg dlm ati kita org itu pernah hadir, so ada possibilities yg cinta itu berputik kembali :)

Shazmiey Abdurahman said...

izzati::haha.. tu lah..klu rasa masi syang tu ada,jgn la cuba nak kawan blik..tapi bila memang dah takda tu,apa salahnya berkawan kan??

Shazmiey Abdurahman said...

suka hati:: haha..tu maksud dia jiwa suka hati tak kuat.hehehe.!

Alia Azmi ◕‿◕ said...

tk suke kwn dgn ex =.= .

Shazmiey Abdurahman said...

Alia: erm,tu terpulang dengan individu kan? :)

cantekk said...

kalau atas sebab sama2 setuju. da sepakat break..mebe takde hal kot kawan2,,

tp lau sbb ex yg buat ta*k,, so no matter wat, lau bole mmg 'ok. noktah. aku tak kenal kau. tanak lg tgk/nmpk/tahu ape2 ttg kau.'

kan, da la penat2 pk build future bsama sblm tu kan..eksaited.. hmm

*owh, pjg nye =P hihi cam luahan pasaan..

arep_lockermonth said...

nk bg pendapat tp tak penah ade experience la plak shazmiey!hehee

arepnakbebel: bintang ku malap!kenapa ek?

Shazmiey Abdurahman said...

Cantek: erm.sama jugak dengan sarepdol .hihih. :)

Shazmiey Abdurahman said...

arep:; hihii..takpe..nnti carilah pengalaman :) pengalaman kan mendewasakan.hahaha!

Shamsuddin Amin said...

kawan ok je...
tapi, nak kapel balik....
huhu
mmg tak ar... =P

TRIPLE S ♥ said...

tahu xpe. tak payah la jadikk macam orang lain. bile kapel, punye lahh sayang menyayang macam dah laki bini. tapi bile dah clash? hampehh pun tarak. baik kawan, tak payah gado gado.

Shazmiey Abdurahman said...

shamsudin:: hehe.. tau takpe.. kalau ada jodoh tak kemana.hehe..

Shazmiey Abdurahman said...

triple:: cinta bagai nak rak..last2 clash.hiih... tak ke sedih macam tu..jadi kawan pun cukuplah..klu ada jodoh tak kemana :)

Raji berkata said...

hohoho betul
besar kemngkinan bila berkawan tu kita pasti akan ad perasaan blek ;P
tapi ego kan
confirmlah kita ignore jer perasaan tu

Shazmiey Abdurahman said...

raji: yang penting hati kita.. kalau hati kita cakap ok ,so ok la..klu tak, tak payah la gatal2 nak bekawan..hihi..betul x?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails