Monday, March 28, 2011

Bazartani Shah Alam

hii there.. sungguh penat hari nih.. Esok kena register for Invention, Innovation and Design Competition and tadi dari pukul10 gerak dari blik pergi pasar tani dekat Stadium Shah Alam semata-mata nak carik pokok Stevia.. Sambil to sempat jugak snap-snap.hihi...pastu sampai uma, terus edit.. erm kali ni aku edit guna teknik fake tilt shift.. sepatutnya teknik ni sesuai untuk buat picture tu looks alike miniature, tapi aku modified teknik tuh jadi pic kat bawah nih..Kalau nak tahu apa itu fake tilt shift, tanya sama iincik google okehh?! btw, enjoy those pics yeah..sudi-sudikan comment tentang pic aku ni..budak baru belajar la katakan :)



masa mula-mula sampai :) 



 snap gambar stadium japs.


Stadium di kejauhan


hehehe..edit guna fake tilt shift. :)

sama jugak..nih masa tengah hari kot..


again.. :)


dalam banyak-banyak ni yang saya suka.

erm...tak nampak sangat fake tilt shift dia..


last but not least, the photographer and the writer :)




hehehe..still tengah belajar..erm.. banyak lagi kena improve nih :)

26 comments:

syahira abdullah said...

suke yg part last skali sebb comel sangat. haahaaa

Shazmiey Abdurahman said...

syahira : hahah..ade2 je..macam perli je.haha..

Wan Hafisah Collection's said...

Okay, ive been there almost every weekend dik.heheheh..
Yoyo Pasar Karat best!!

adwafarahin said...

hahah sebaik ader gak gmba lain2 sblm gmba yg last tu kan...hehe

Shazmiey Abdurahman said...

Wan: nih first time pegi nih kak..sampai siap sesat lagi.haha.. Yoyo pasar karat tu apa?

Shazmiey Abdurahman said...

adwa: hahah..last2 tu pakai self timer.ahahah..takda org nak amekkan gmbr.hihi..

Shamsuddin Amin said...

ok wat...???
specially yg last... hahaha

rindo dowh nak dtg sini...
tringt time
bazar ramadhan...
fuh...
kuih mcm nak beli je semua... ^^

Raji berkata said...

pokok stevia nk watper weh?
hohoho pics kau cool~!

Henry Zackery said...

waah, x ajak pun follow sekali :)

Top 10 Artis Paling Seksi

Shazmiey Abdurahman said...

sham: haha..macam perli je.hehehe.. ohh dulu tinggal shah alam ke sham?

Shazmiey Abdurahman said...

raji: aku ikut pertandinggan invention, invention and design dekat UiTM ni..nak buat produk dari stevia.hehe..pics tu masi blajar laig :) anyway thanks!

Shazmiey Abdurahman said...

henry: hiii.. tape la..next time okehh?! by the time, u should sponsor me masa tu ok?!hahah!

GiveAsh said...

lawa pic kau edit..cool!!

Henry Zackery said...

boleh.. sponsor air je la..hehehe..
x update blog lagi ke??

Awek Aku ??

afique said...

editing dah nice, tinggal effect blur tu kena pandai agak2 sikit letak. nampak real. :)

Shazmiey Abdurahman said...

giveash: heh.. bru blajar lagi..bru sebulan lebih pakai slr..

Shazmiey Abdurahman said...

henry: hihhh,agak2lah air kosong je.haha..lom update lagi.:)

Shazmiey Abdurahman said...

afique:: sebab fake tilt shift ni memang kena kasi blur2 sket..sebab nak bagi dia effect miniature..tapi tak jadi.hehe..anyway thanks!

toyolkiut said...

stevia?
pngganti gula tu ke..
cmne, jumpe x..

Henry Zackery said...

update bro.. :)
Ringan ringan

qlah said...

semua gambar santek2 belaka . nice !

Shazmiey Abdurahman said...

toyolkiut::heh..dah dapat..rm18.hehe..aah, pokok gula tu ahh..

Shazmiey Abdurahman said...

henry:esok! aku memang takda masa, ada pertandingan skang :)

Shazmiey Abdurahman said...

qlah: thanks!

NURUL NADIAH MAMAT said...

pasar tani yg sangat sesak....
paling suka tgk ketam ngan ikan tergedik2....hihi....
p/s: ajar kita edit pic mcm tu.....lame dah nak wat....

rOck rOck ! said...

lawa lah pic yg di snap :d

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails