Saturday, February 5, 2011

I ♥ Canon EOS500D

wargghh!!apa dah jadi!!hahah..yah2!,kalau nak marah,marah la.!hehehe..sorry guys for neglecting this blog for awhile..uhuh!sorry.okeh!start!

erm..actually,the main purpose i update hari nih nak bagitau kat korang sumting! hihi.. Korang perasan tak dulu masa mula-mula nak start blog nih,aku ada tulis entri pasal DSLR Camera kan?? which is DSRL Camera nih adalah salah satu gadget yang aku inginkan? huh,mesti tak ingat,tak pun korang tak baca.hehh..macam aku tau tau!

okehh.,dengan rasa happynya aku nak habaq kat korang,..yang impian aku tuh dah tercapai :) yes! i got DSLR camera already.. hihi..jangan ahh jeles.hehehehe..

Sebebnarnya begini cerita dia, mula-mula aku nak beli lah on 27th Januari ari tuh, mula-mula pegi lah Low Yat, nak beli camera tu, sebab aku dah giannnn sangat dengan SLR camera nih..gila kau! hahaha.. Mula-mula tu aku ingat nak beli Nikon D3100 sebab aku tengok macam ok je camera nih,al-maklumlah,nih SLR camera yang paling latest untuk beginner level macam aku..takkan la terus nak angkut yang expert punya kan?? agak-agak lah..haha..

And then bila sampai kat Low Yat tu,aku pun mulalah survey-survey harga,kalau Nikon D3100 tu lebih kurang rm2000 la..Skali ada sorang mamat cina kat kedai tu pujuk aku beli Canon EOS 1000D..dia explain banyak lah,tapi hati aku dat time memang nak Nikon D3100 jugak sebab bujet aku tak lari dari RM2000 macam tu..Skali aku call lah member aku yang nama Apis Zainal dan dia nih kalau nak tahu adalah seorang bakal cekgu dan jugak seorang freelancer photographer,..(kalau korang nak kawin perlu photographer,dia nih best sikit sebab i kenal,bole dapat murah,hihihihi),Aku pun call lah dia nak tnya pendapat dia, dia cakap jangan beli Canon EOS1000D sebab function dia limited, bagus beli Canon EOS 500@550D..skali dia pun offer untuk beli kat kedai dia selalu beli barang kat Pertama Complex, tapi kena tunggu keesokan hari dia lah.hih..Aku pun setuju la..sebenarnya aku tak pernah pun face to face dengan Apis nih..just face to book,heheh..

And keesokan hari dia, aku pun jumpa la dengan dia,,hihh..Dia pun bawak aku kat Kedai tu, Selangor Photographer..alah,korang mesti tau punya..hhehehe..And sekali bila dah bertentang mata dengan Canon EOS500D kat kedai tu,aku pun terus jatuh cinta!! damn! Kemre nih sungguh hot! Hitam Menawan!! hihi..aku pun bila belai je kemre tuh dah start syok dah.hahaha.memang best la camera nih..hihi..kalau korang nak try pegi lah Pertama Complex tu..try sendri!.hehehe

Erm...akhirnya aku pun beli lah Canon EOS500D tu.hohoh..Klau nak tahu kata kawan aku,kedai nih kira jual camera paling murah kat KL!! aku dapat price dia RM2250..nice kan?! Ye lah,EOS500D nih kalau kalau kat Low Yat RM2400 tau..tu pun kalau kau jumpa.hahha..aku tanya kat Low Yat ari tu RM2450..hurm..so kira murah lah kan??hihih..Skali beli EyeFish Lens(ku pun tak sure harga dia,hahah).. wahh..damn habis duit aku siot!! Last Disember Laptop,tahun baru ari tu Handphone, bulan nih kemre la pulak...adoihh..kenalah bejimat la pulak pas nih.

anyway,camera nih baru berusia 6hari,doakan kesejahteraan beliau okehh!!hehe..anyway,more update after this.!!update pasal lawatan akademik,update pasal kenduri akikah kat Kulai and so on lah..thanks for reading guys,bye!

So,last but not least,aku nak introduce la dengan korang,gadget terbaru aku...trennnngggg!!


Uunboxing first. :)

taraaa!!nilah dia my new wife..wife nombor 3..satu lagi kurang(ipod)

nih pulak bag dia..haish..apa kaitan?! kau bukan wife aku pun!



p/s:: sapa nak jadi model aku??!!sound2 kat gua okehh!..haha!!

22 comments:

amry said...

wallawei...tercapai gak cita2 ko erk. pas ni best la..aku pon teringin nak ada kamera gak la. tapi beli yang murah yang biasa dah laaa...hahaha..yang mahal kena kumpul duit derrr....

best ada kawan2 yang expert dalam satu2 hal ni, boleh tanya pendapat dia....

lama seh ko tak update.perghhh!!

zikeryhassan said...

aku dah lama nak beli dslr. tapi ntah bila ntah nak terbeli nye.

paradoks hati said...

huhu..mmg best ada dslr sendiri ;)

sy pn eos500d canon owner :)

selamat berkarya :)

Shazmiey Abdurahman said...

amry::hihi..yepp.dah lama dah mengidam benda nih..last2 dapat jugak.hiihh..erm..lama tak update ye.urm,byk problem skang nih.masa cuti bole la update hari-hari,skang kt hostel xda tenet,nak update memang susa la bro,anyway thanks for keep visiting ;)

Shazmiey Abdurahman said...

zikery::aikh,yang tegantung kat leher ampa tu?hihi..macam dlsr jak..hi..

Shazmiey Abdurahman said...

paradoks::wahh..kita serupa.. :)

cet said...

best best!!!!nak jgk mcm tu!

Shazmiey Abdurahman said...

cet2::hihi..nanti 4 bulan cuti nanti ko keja la..kumpul duit..smart kan :) ihih..klu ada duit extra bole belikan aku lens bru.hihih..

Kudin Nz said...

jeles r beb..

Shazmiey Abdurahman said...

kudinz:hihi..takpe2.ada rezeki ko pulak kan?? :)

Miera said...

aduhai... jelesss nyaa!!!

Shazmiey Abdurahman said...

mira::hihi..jan ahh jeles2..nanti niera dpt kita pegi outing sama okehh!!

" KK " said...

wah..syoknya.. nak pinjam boleh.....heheh

arep_lockermonth said...

wahhh! jeles wohhh!!

Shazmiey Abdurahman said...

kk::bole je..demi kawan2 blogger tersayang..haahah!!cehh~~

Shazmiey Abdurahman said...

areph::ahah..jangan la camtu.nanti areph dpt gak kita pegi outing okehh??!hihi..

arep_lockermonth said...

hhaha! memang berkurun la kene tunggu huhu
!!

Shazmiey Abdurahman said...

areph::kena rajin kumpul duit la.. :)hihihi

arep_lockermonth said...

yup2!kene simpan duit bebanyak meh!

Shazmiey Abdurahman said...

areph::nanti time cuti 4 bulan nih nanti kumpul la duit byk2.hihi..

Anonymous said...

heyyy, nak tanya. kalau d3100 kat pertama kedai u beli tu dapat bpe eh sekarang?

Shazmiey Abdurahman said...

erm..harga d3100 skang lebih kurang rm1800.tu pun kit lens..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails