Thursday, February 17, 2011

Aku Tanak Lemak.!

hii wassup!!hehe..

erm,hari nih nak cerita pasal aku..takda benda lain lah.hiih.erm, nak habaq satu benda, aku baru je beli sumting.huhh..okehh.nak tahu apa?? ushar kat bawah nih.hehe

Okehh, macam korang sedia tahu la, especially those yang spa dah kenal dengan aku, yang hari-hari jumpa aku, yg pernah gambar2 aku kat blog ke, kat facebook ke, kat friendster ke(ehh,wujud agi ke?), mesti korang akan cakap,mak aih,kurusnya mamat nih..dah agak dah, ramai yang tegur aku cakap aku kurus.hurm. motif?? aku pun tak tau.hehe.

And kalau nak tahu, aku pun pernah gak minum susu nak kasi naik badan nih,tapi macam biasalah, aku nih tak committed dengan benda2 yang perlu high commitment macam nih.. nak minum 3 kali sehari, kena pegi gym, kena makan 5-6 kali sehari..bapak kenyang nak mampus pun kena makan gak..walaupun perut aku nih comel2 je muatan dia.

Hehh,last 2 days, my housemate recommend me satu produk nak bagi weight gain.! yeahh.sekali lagi..hurm..tapi kali nih perisa vanilla..hah,kalau nak tahu aku nih allergic minum susu..hidu bau susu pun aku dah nak muntah,apatah lagi minum..bila dok masuk kerongkong...yearghh!! terkeluar lah bendalir hijau macam alien.haha.. erm.okehh..back to the story, yeahh,aku pun beli lah weight gain tuh.. harga dia rm185.. mahal jugak, kalau tak habis minum nih kira membazir pulak kan??


nih la dia..serious mass..prisa vanilla.hihi


hihi..nih lak instruction dia..byk songeh la
benda macam nih.haish!tensen!demn!

nih lak scoop dia..klik lagi utk tumbesaran.

nih scoop versi terbalek?? motif?? saje je.hehe



Okehh,nampak tak besar scoop dia kat atas tuh??!! argh!!demmit,! nih bukan buat minuman ni!, nih scoop untuk serbuk cuci kain! adakah patut!Nasib baiklah aku dah bayar ko,kalau dak,memang ku tolak engkau jauh2 tau!

Heh,erm,,aku nak try jugak weight gain nih,harap2nya naiklah sikit berat badan, so kalau ada ribut takyah la nak risau kan?? hihiii.. peeps,doakan aku ye supaya aku dapat naikka berat badan nih..aku taknak lemak tuh semua, aku cuma nak otot okehh!! muscle! takmau lemak!!

p/s:: fact ckp, org yang kurus selalunya hypermetabolism, maksud dia, lepas je makanan masuk, amek je kanji jadi tenaga, terus dia proses jadi taik, dia tak sempat amek protein nak buat otot,ada protein pun, bacteria dlam badan dah angkut.hurm..faham??

19 comments:

::NelyLeyana:: said...

mcm susu serbuk cucui kain... beso

Cik Jari said...

beso beno scoop tuh..kalaulah scoop tuh unt eskrem..mesti puas makan !!


weyh,aku nak weight loss.... cepat2 la ko gain muscles eh..dptkan 6 packs... hehe...all the best

Shazmiey Abdurahman said...

nely::tu la..scoop cuci kain nih!

Shazmiey Abdurahman said...

cj::haha!!ko nak loss weight la pulok..bg aku ckit lemak ko amcm?

Cik Jari said...

kalaulah bleh men donate2 lemak..aku bagi free je weyh...haha...

nadzirah aqilah said...

bhahahaha.. kalau ko xgtau ni weight gain sa ingat ni serbuk cuci kain bha tu.. adeeiiiii.. ko minum ka kalau banyak sampai satu scoop mcm tu? sya yg tinguk ni pun dh naek mual... kalau ko nda gemuk jugak kasi boikot ah!!!!!!!

*aku x imagine kau tumbuh muscle atau otot bagai tu.. tapi aku lebih imagine perut ko jadi buncit.. bhaa.. aduii.. ging.. len mcm oh!!! hikhikhik.. jan mrh arr.. nanti kena jual...

Shazmiey Abdurahman said...

cj:: i wish too..hahah..tp mustahil la bah kan??hehe

Shazmiey Abdurahman said...

nadz::tu la bha tu..macam mustahil ja ni ku rasa..tapi aku usahakan jua la..smpai bila mo kurus kan..tringin jua rasa berisi sikit.hehehe..

agak2 la bha buncit..sapa mo buncit..cesh!

platipus said...

selamat bergemok..heheh
ala..lepas kahwin nnti konfem gemok.hehe

cet said...

beso gile cak senduknye!!!!hahahaa......

Shazmiey Abdurahman said...

tipus::hehee.bila gamaknya aku nak kawin nih :)

Shazmiey Abdurahman said...

cet2::tu la..tadi aku try la buat satu scoop full.,pekat nak mampus..minum lagi lah,sampai aku temuntah2 tadi..huhh..sedangkan instruction tu suru 2 scoop.

Anonymous said...

wahahhah tu la kurus cam lidi...hahahah -roomate ko-

arep_lockermonth said...

kalau pakai scoop terbalik memang x mkn nasik la!!haha:P

arepnakbebel: GREENHEART phones!(sony ericsson)

Shazmiey Abdurahman said...

rumetku::ko nih.bukan nak bg semangat pun.haish.

Shazmiey Abdurahman said...

rumetku::ko nih.bukan nak bg semangat pun.haish.

Shazmiey Abdurahman said...

areph::memang la!!hahah!!ada lak pakai scoop tebalik.hiihhih

Anonymous said...

I ԁο not knoω ωhetheг
it's just me or if everybody else experiencing issues with your website. It seems like some of the written text on your content are running off the screen. Can somebody else please comment and let me know if this is happening to them too? This might be a issue with my internet browser because I'vе had thіs
happen pгеviouѕly. Thanκ уоu
Also see my website - www.sylkskinnow.com

Anonymous said...

yοu arе actually a juѕt гight webmaster.

The ωeb sіte loaԁing sрeed іѕ amazing.
It ѕeems that you аre doing аnу unique tгick.
Mοreovеr, Τhe contents are masterwoгκ.
уοu haѵe done а fаntastіс prοceѕs on this tοpic!
Feel free to surf my webpage : http://boards.bravotv.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails