Sunday, January 9, 2011

Indonesia Vs Sarepdol!! :Part 1

"iya kok!!ga bisa kamu ngerti yang aku itu sangat cinta sama kamu,kamu ga becus menolak cinta saya pak!"


Heheh..terer tak bahasa indon aku??Entry this time dah lama aku nak postkan tapi disebabkan kekangan masa,kesihatan dan sebagainya,baru hari nih nak post.

erm..ingat tak masa malaysia menang Piala Suzuki AFF mengalahkan Indonesia baru-baru nih?? And kalau korang nak tahu dorang asyik tuduh Malaysia curang  main tipu kononnya orang Malaysia pakai dukun-dukun, pastu menang sebab pakai laser and so on kan?? Pastu bila dah kalah terus mereka cakap mereka anti Malaysia bukan sebab bola tapi disebabkan kita kononnya mencuri budaya Indonesia..hihi.

And then, masa orang Indon perang-perang dok ngutuk Malaysia dekat FAM Facebook FanPage, aku pun join gak..hehhee..ye lah,masa tuh dah geram sangatkan dengan mamat and minah indon nih,jadi aku pun join la sekali gerak gempur la katakan..haha.. Ye lah, dah nama dia Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), yang dorang pegi join pastu mengutuk Malaysia apa kes??? Buang tebiat, fikir orang Indon je pandai buang tebiat, aku pun pandaiii..hehehe..

And then guess what???

Adalah beberapa minah/mat indon yang pergi meng'attack' aku dengan menghantar message dekat facebook aku..hehe..cuba cek dekat bawah nih!! Cekidout yeah!




Alamak..dia panggil Anjing la pulak..apa salah haiwan itu.haha.


nih aku langsung tak faham apa yang dia cuba sampaikan kat aku.


hahaha..rambut belah pantat. pantat literally mean punggung in Indonesian 
Language. Sabah Language also said pantat to say punggung actually.

nih pun aku tak faham apa yang dia cuba smpaikan kat aku..


Hahaha..apa la nasib,aku pulak yang dorang marah-marah.haha..tapi apa bole buat la kan?? hihi..lucu jugak tengok mentaliti rakyat Indon kan??And yang lucunya lepas je dorang send message aku terus dorang block aku..Dats why la profile pic dorang takde.hehe.. Erm, sebenarnya hari tu aku ada berdebat dengan sorang mat Indon dekat FB aku, dia ckplah dorang marah bukan sebab bola tapi sebab Malaysia curi budaya Indonesia and kitorang rakyat Malaysia kononnya suka mendera rakyat Indonesia.. they said TKI or Tenaga Kerja Indonesia...erm..panjang la perdebatan kitorang.heheee..nak tahu apa yang kita debatkan?? tungggu Part 2 okeh!!!

hhehe..part 2 lagi hangatttt.tungguu!!


p/s::bukan main main tau..(bahasa indon says : nggak main-main ya pak...)

22 comments:

Cik Jari said...

kwang..kwang..kwang..indon snagat kuat semangat kePUAKan keSUKUan & keNEGARAan.....


seb bek kaw baik..tak balas-balas ayat

Shazmiey Abdurahman said...

hehehe..tu la..klu x..memang susah la klu dua2 nak menang.huhhh

Ali ridha said...

depa ni masih tak puas hati ke bro.lantak la kat depa tu.

Malaysia Juara Piala AFF Suzuki 2010

Shazmiey Abdurahman said...

hehe,,tau takpe..mlas nak layan..hurm..

arep_lockermonth said...

ntah pape je! memang mental!

Daus Ramli said...

aku penah try hantar sabda rasullulah kat diorang..ada yg insaf..ada yg blas balik cakap aku ni anjing..anjing betol..

amry said...

waduh2. kok sampai gitu sih? ngak bagus saling gaduh...ngak ada faedah nya...hoho

Shazmiey Abdurahman said...

areph:betol2!hih..yg penting kita happy :D

Shazmiey Abdurahman said...

daus::hehe..dorang tu tak reti nak malu..dah la tuduh org mcm2,bila kena hadis memaki pulak..agak2 lah..

Shazmiey Abdurahman said...

amry:wah terer cakp indon nmpak.nak cari makwe minah indon ke?? hihi..wehh.ajar seo de!

nadzirah aqilah said...

giler bha ko.. bangga sya ada teman mcm ko.. bangga oh jd rakyat malaysia.. tapi kalau durang attack sya kan.. ko tau apa sya buat? terus sya deactive akaun fb bha tu.. kin takut... hahahaha...

Wyna Nubies said...

yeahh..wyna pernah alami benda yg sama...kadang2 rasa geram nfan dorang..kadang2 rasa lawak la plak..hu3..

arep_lockermonth said...

anda ditag!

http://myamigosspace.blogspot.com/2011/01/blog-saya-nak-domain.html

ain revival said...

adoiyyaa~
smgt kenegaraan x btmpat~

hans said...

hahahaha
diorang tu fanatik tapi kosong ilmu di dada
tu jadi macam tu
biarkan jer
makin dilayan makin buang masa je kan
:)

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

arep_lockermonth said...

masham masham dong! haha :P kamu nih plak kemana menghilang??baru nampak!!

Shazmiey Abdurahman said...

nadz::hihi...ya bha..saya kembali suda..hihii..ada pulak mo deactivate.tambah la bha dorang sukak tu nanti :)

Shazmiey Abdurahman said...

wyna::ihihi..lucu kan tengok pernagai dorang nih..dah macam budak2 la pulak..

Shazmiey Abdurahman said...

areph::hiii..tag itu??insyaAllah :)

Shazmiey Abdurahman said...

ain::itu nama dia patriotisme..hiiih..tapi kan best klu bertempat..nih dok marah org kat fb..bodos sgt..

Shazmiey Abdurahman said...

hans!saya setuju jugak ahh.hihii..brw,dah vote dah..:)

Shazmiey Abdurahman said...

areph balik::hohoh..dah kembali..byk masalah skang kat campus klu nak online,tinggal kat kolej takda tenet..problem tol!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails