Sunday, October 2, 2011

Trip To Bogor Part 1

yahuu..dah lama tak update..almost one month kan?? ehh, damn sungguh engaku ehh Shazmiey Abdurahman!. okehh stop

Sebenarnya aku baru balik from Indonesia.. Just tow days ago... Okehh. i will try to share what i got at Indonesia.. i will make several post so,ianya tak terlalu panjang..sebab nnti kalau panjang boring pulak kan?? So i will start from the beginning... Ok we were flying from KLIA to Soekarno-Hatta International Airport on 16th Sept.. dah lama weehhh.

DAY 1 - 16 SEPTEMBER 2011 ( FRIDAY )

Ok.. kitorang gerak dari UiTM Shah Alam around pukul 6.30 where everyone still slept ya... Oh terlupa nak bagitau, actually kitorang ada 10 orang sebenarnya, 4 from UiTM Shah Alam and the other 6 from UiTM Jengka, Pahang.. Sebenarnya kitorang tak kenal pun satu sama lain, and baru je berkenalan a day before we fly to Jakarta.. Ok, lelaki ada 5, aku, Afiq, Irman, Azlizul and Kaisar while the girls are Sue, Ina, Mira, Azien and Adie...

kitorang bersepuluh!! Ready to rock IPB! heh..

HARD TO SAY GOODBYE :( Tapi semua muka excited.haha!

So,, kitorang bertolak dari KLIA about 9.00 am.. Mostly of us really excited because rata2 di antara mereka first time naik aeroplane.. So.. a bit chaos and hectic jugaklah kapal tu oleh kitorang.. and for sure i really happy, because, slalu kalau aku balik, only alone, now ramai-ramai, so not too boring la jugak :)..

Aku, Adie and Lee :)


And we arrived at Jakarta at 10.00am!! Actually Jakarta adalah sejam lebih lambat dari waktu Malaysia.. the flight tooks about 2 hours, so kiranya waktu malaysia is 11am while waktu Jakarta is 10am.. Got it?

And the crucial moment was, when we get out from arrival hall,.. Ye lah, kitorang semua first time sampai ke Jakarta and we dunno who will picked us at the airport.. Memang blur la first day!! And then we decided to asked everyone yg ada kat arrival hall to whether they are PIC from IPB.. Actually, we are only notified that we will be picked up at the airport by Ibu Sarah.. Ibu Sarah is the person yg akan in charge while we were there..

semua nak try roaming..tapi tak dapat..dengan muka yg blur lagi takut.. :(


And finally, we decided that someone must bought a simpack, because mostly of our hps, tak bole roaming..shit! And aku la jugak yg beli, and we called Ibu Sarah.. Luckily, she picked up the phone call :).. But the problem is, there was a miscommunication.. dia sebenarnya tak tahu bila kami akan sampai, so she doesn't prepare transportation from Bandara ( Bandara is Bandar Airport dalam bahasa indonesia !) to Bogor and she asked us to ride a bus ( di Indonesia, bas di panggil BIS okeh!?! )named DAMRI,.. And come to Bogor where she will met us there... Oh ya, i bought the prepaid simpack for abt Rp50000.00.! about rm17.50 duit Malaysia ok.. mahal jugak la..!

ni lah bus Damri.. nih carik kat google je..lupa nak amek gambar dia..heh.

Huhh,memang dugaan kot!! And nasib baik lah kitorang ni genius jugak.. we find the ticket counter.. actually the ticket fee is about Rp. 35000/each..! ok..ribu riban! tapi bila convert tu maybe around rm14 gtu lah.. :) 

The journey tooks about 3 hours! Damn! u know, jalan dekat sana menakutkan! where the driver drive insanely! So scary.. And then one of the indonesians in the bus told us, " mas, di indonesia ini, peraturan dicipta untuk dilanggar.." hahaha! Oh ya, dekat sana JAMMED dalam bahasa indonesia ialah MACET..hehe..

Okehh ,kita pun sampai kat Bis Stop Bogor...( Bustop ) We were waiting for Ibu Sarah..While waiting, several of us bought simpack also there.. Korang nak tahu,aku dah tertipu.. Kat airport, aku beli Rp50000, tapi kat situ just Rp15000.. hah!! kan dah kena tipu..tapi takpelahh. :(

Finally ibu sarah pun sampai. :) By the way,dia org yg baik :) And dia ditemani sorang lagi named Mas Randy :) And diorang terus bawak kita makan..hehehe.. Makan dia ok jugak la.. tapi kat tepi gerai tu jumpa tikus besar!! Seriusly, scary tengok tikus dia.. besar gila oke!! Aku pun dah risau nak makan kat situ.. tapi apa bole buat.dah lapar kan..so just makan je lah :)

masing-masing memilihh makanan :)


err, macam nasi ayam penyet kan?? sedap jugak, tapi
ayam kecik sgt!! siyes macam puyuh je aku rasa.

.
Lepas je makan,kitorang terus pegi Kampus Dramaga Institut Pertanian Bogor.. And dalam perjalanan tu, bole nampak the exotic side of Indonesia.. really nice view.. Macam kembali kezaman 50-60an kat Malaysia.. sangat traditional..rumah dekat-dekat... and jalan kecik2. Sawah dia bukannya kat tanah rata,.. Where diorang tanam padi, bertingkat-tingkat.. Aku pun tak sure korang dapat bayangkan ke tak..

Jauh jugak nak sampai ke dalam kampus.. By the way,kampus dia ok jugalah.. Not so bad.. and the place where we will stayed is totally NICE!! Macam hotel jugak lah.. Korang tengok je lah pics dia.. Baju takleh cuci, kena hantar laundry.. Limit sepasang pakaian sehari, more than sepasang, kena cas okeh!



Err, ni lah bangunan paling baru kat IPB ni.. which is our hostel here..


Okehh lah..tu la dia first day at Indonesia.. actually seronok iuga..yelahh dapat pengalaman ke luar Malaysia tanpa ada pengiring.. And for sure ianya merapatkan lagi jurang di antara kami bersepuluhh.. :) Oh ya, malam tu kita jumpa some fellow Malaysians yg baik hati.. :) Diorang pun tinggal kat hostel tu jugak.. Mostly student kedokteran hewan ( veteriner lahh). And diorang plan nak bawak kitorang jenjalan besok paginya. :) Kitorang sampai Bogor hari Jumaat, Sabtu and Ahad tu adalah hari libur di sana ( Libur means cuti :) ) So.. next pasal keesokan harinya nanti aku cerita.. yg ni pun dah cukup panjang nih kan?hahaha!

Okehh la.. nanti aku sambung lagi k..insyaAllah akan ada beberapa series lagi okehh?? Risau je korang boring baca pengembaraan kitorang kat bumi Indonesia nih :)hehe..

k lahh.nak chow dulu..bye!


P/S: err, dah start rindu dengan Bogor.. :( and sorry sebab panjang and tak teratus plus byk typo..entry ni siapkan cepat-cepat..tu pasal la..sorry

Thursday, August 18, 2011

Dilema Institut Pertanian Bogor..




herm..dah lama tak update kan? cuma update pasal wordless wednesday..minta maaf bebanyak ye.. And hari isnin hari tu adalah hari terakhir aku keje kat The Store..

Okehh, sbenarnya semalam aku dapat panggilan daripada UiTM and bagitau yang aku terpilih untuk exchange student pegi Institut Pertanian Bogor.hurmm..yepp it is Bogor at Indonesia..  and aku terdiam.. hurm, dia nak aku siapkan pasport hari ni jugak.. Apakah??? Ni kerja gila.. And then aku pegi jugak buat pasport tu kat Imigresen kat Wangsa Maju.,pastu aku terlupa pulak bawak sijil kelahiran.. and then dia cakap bole siap dalam 5 hari bekerja.. argghhh!! aku dah start tension..

Pastu,kalau aku pegi, aku kena minta kebenaran daripada pihak JPA pulak, samaada dibenarkan atau tidak, tu yang buat tension aku bertambah.. And then masalah lagi datang.. Aku dah beli tiket daripada hometown aku kat Sabah pegi KL balik on 9 September, but pergi Indonesia tu 6 September.. And aku kena pegi MAS office lagi untuk change my flight date.. And aku tak sure whether aku dapat tukar tarikh penerbangan aku ataupun tidak..aku pening la bila fikirkan ni semua..siyes..

oh.. can't wait to fly to Sabah next Thursday..

And aku ada tanya member aku nak pegi tak, semua suru pegi.. But before that, ku kena tanya mak aku.. And the sad thing, mak aku buat endah tak endah..buat dunno je.. Dia tak suka kot aku pegi ni.. ye lahh.. Maybe Indonesia bai, sapa tak risau, macam tak selamat.. entah lah. aku pening bila fikirkan semua ni.. Lagipun bukannya lama.. aku kena pegi selama sebulan je.. Teringin jugak nak pegi kan?? Mula-mula aku rasa, aku mesti pegi nih.bukan selalu dapat kan? But bila mak aku macam tu, aku rasa demotivated.tau tak? Aku tanya kakak aku,dia suruh aku pegi.. Tapi kalau pun dah orang tua pun tak setuju,macamana?? Entah la..aku siyes rasa pening.. Bukan senang nak dapat.. cuma 20 orang je..lagipun untuk kampus Shah Alam, cuma 5 orang je terpilih.. tapi entah lah..aku tak tahu macamana nak cakap..

ni la dia IPB.. :)

View IPB..serius smart!~

Aku malas nak fikir,tapi kena fikir jugak.. Damn sungguh perasaan macam nih kan?? 

Oh ya, esok aku akan bertugas untuk majlis berbuka puasa untuk ketua menteri Sabah.. which is started on Morning till late night.. Aku tak tahu la.. bila nak uruskan semua ni..hurm..

Pastu next week aku balik Sabah.. langsung takda masa nak urus pasport, jpa, and tiket nih..haiya!!! sakai!


Wednesday, August 10, 2011

Wordless Wednesday #4

Will Leave 'em.. And it is toooo sad..

With the Big Bos yang jiwa muda..

me @ The Store New Image Program

the management.


im gonna miss 'em.. Bye Bye The Store.. Last day will b next Monday :(
Thank You my Big Boss, Mr. Ismadi Bin Salleh, Boss paling best dalam Dunia..

Thanks for the experience!~

Wednesday, July 27, 2011

Wordless Wednesday #3

For Coming Ramadhan,


Reminder for us :) Not only for this Ramadhan Al-Mubarak, but InsyaAllah for all months.. 

Tinggal beberapa hari lagi :)

Wednesday, July 20, 2011

Tuesday, July 19, 2011

Malaysia Airlines Airbus A380 !!

hari nih out of topic sket.. Today we will talk about aviation industry.. Actually i fall in love with aviation field, to know the fact that i am plantation student.haha.wtf.

worraite, those pictures is Malaysia very first Airbus A380..This first superjumbo jet which entered the line on 7 june, will have its front central and aft fuselage sections, wings and of course horizantal and vertical tails assembled at the first stage.. And we will see the progress soon..




Banyak ura-ura yang mengatakan bahawa MAS telah membatalkan tempahan superjumbo jet nih.. And with this happy news, ada harapan untuk kita merasai Airbus A380 nih kan? hahaha... Err, by the way, the MAS is likely to deploy this superjumbo jet to the London, Sydney and Melbourne,.hihih.. But don't worry, thay had six A380 on order...

By the way, i am hoping that this Airbus will be having the same livery like Boeing 737-800..  It is more aerodynamic compare to the old one... Kan??


Ehh.. worraite..TTYL keh!

Sunday, July 17, 2011

Semua Nak Itu 'I'

wahh..dah lama tak hupdate kan? apa kejadahnya nih wahai shazmiey??!!

Ehh ok aku rajinkan diri hari ni nak update k???


Herm, im out of idea tonight,but at least i'm gonna post one entry tonight.. Okey, sebenarnya aku tak sabar balik Sabah nih.. and aku dah hantar resignation letter dekat HR Department tempat aku keje.. Oh ya, aku akan resign on 15th August, seminggu aku balik Sabah iaitu 23rd August which is about one week before raya..  And every time i was in my room and watch to the window, i saw aeroplane pass at the sky, and i can't wait to fly, which is about one month left before im going back to Sabah..

And i just bought and ipod from Apple website and my parcel will arrive within 9 days, 25th July!! And i can't wait for it.. Ehh, btw, i thought the parcel was delivered from KL itself, and i was wrong, it is from Shanghai. CHINA indeed!

huhh.nampak tak dalam red box tuh?? Delivered by 25 July 2011..




ohohh! Shipment from Shanghai to KL okehh, i thought the parcel come from KL itself.


Ohh, i can't wait for it, ehh, not the expensive ipod la, only the shuffle one, ala, cheap mah..You can buy also, don't worry lah, And many of my friends asked me why you just don't go to the Apple Store, you can get the things on the spot.. And my aim actually to get my ipod to be engraved! hehehe.. Yeahh.. i was hoping for it! Just wait for the parcel and i will upload the pics of it soon,okehh??

Ohh ya, i think i want to move to new home, i mean i want to my own blog hosting,.. And i will closed this blogspot.. Hurmm, don't ask me why,.. And i hope it will be a good decision.. Err ( dalam hati: blogspot pun malas nak update, nak blog hosting berbayar la pulak.)

Huh,apa nak jadi dengan kau nih Shazmiey Abdurahman???


Ehh,okehlahh,dah nak tido la..TTYL k??

Bye peeps.



p/s: Pagi tadi aku masuk KL pkul 5 pagi.. Awal kan?? motif?? Saje buang tebiat.. Best jugak KL kalau subuh, senyappppp je... tadak jam!

Friday, July 1, 2011

Seasonal Affective Disorder

ehh dah lama aku tak update kan?? Blame me for it.. Btw, i'm sorry dah lama tak aktif dalam blogging thingy.. BW pun dah tak pernah. and i am really sorry because korang yang rajin datang blog aku, tapi at the end aku langsung tak pegi melawat belog-belog korang.. Especially Adwa, Zwan, Din and others yang tak tersebut namanya... Klau korang nak marah pun marah la. i am really sorry guys!! ampun!. Nak buat macamana, i had a lot of things to do right now and masa untuk aku online sekarang terhad.. because my lappy usually being used by my niece.hurm.. And i only can online sekejap je.. I am really sorry guys.. Really sorry.


Ohh ya, recently agak busy dengan kerja.. And sepatutnya hari ni pun aku balik lambat tapi aku minta excuse dengan supervisor aku supaya aku dapat rehat hari ni.. Hurm.. Actually The Store is having warehouse sale at Metro Point Kajang and i need to assist them there.. And seriously, sangat penat. sampai skarang pun ada rasa sakit badan lagi..

Aku pun tak tahu nak cerita apa sebenarnya.. Humm,still no idea.. And today is the first day in July.. Aku cuma ada sebulan 3 minggu lagi sebelum aku balik ke Sabah.. and aku tak sabar menunggu 23hb itu.. Aku tak sabar balik ke kampung halaman.. Bukan macam korang yang kampung kat sini, eventhough kampung dekat perlis and ko tinggal kat JB pun ko still bole balik naik kete ke bus ke.. Lainlah macam aku ni.. Nak balik pun kena berfikir banyak kali..


aku sebenarnya rasa down..and my current problem: Seasonal Affective Disorder.


Hurmm, sebenarnya aku rasa tired keje nih.. Tapi bak kata kawan-kawan, its a part of life, from there you gain experience, and of course experience is the best teacher.. And when i try to think positive, banyak sangat yang cross my mind.. And i started to think about bad things and started to become sentimental.. And i am easuly touched.. Entah la maybe sebab aku rasa tak enjoy kot.. And i believe it contribute alot.. Aku memang tak enjoy la bila stay kat Pandan Indah nih because i prefer to be with my friend.. And aku tak berapa minat untuk melepak-lepak kat area Pandan Indah nih. and then bila dekat opis, aku duduk berdua dengan supervisor aku lagi.. and bila duduk berdua, terasa lama sungguh masa belalu.. Entah la, ada msalah communication kot?? Tapi entah la..Kejap ok kejap tak ok.. And seriosly aku tak enjoy la duduk area nih.. Sebab aku rasa betul-betul lonely here... And masa nih la aku ingat kat member-member kat Shah Alam.. Rindu member kat Sabah.. 

And this SAD memang terukk... and it totally suck.. I try to be happy but for the time being, memang susah la.. Aku cepat untuk marah,jadi malas, bila sensorang mula berfikr benda yang sedih.. Arggh. aku benci macam nih.. Seriously, i need to be in a community.! Supaya aku tak terfikir semua nih! Because when i am alone, aku mula jadi macam sekarang nih.. Huhh.. Entah lahh... Aku rasa korang mesti pernah rasa macam nih.. When you feel macam all the time rasa moody je.. Semua serba tak kena.. And it happen to me.. And major contribution is : lonely...




And i started to think about my life, so sudden aku rindu ex girlfriend aku... Aku rindu dengan dia.. Seriously, aku nak contact dia tapi malas.. Macamana nak cakap ehh. Korang rindu seseorang tapi malas nak contact dia..ehh.. bukan bukan... macam nih, korang rasa nak makan maggi, tapi korang malas nak pegi dapur nak masak meggi tu... eventhough dat time ko rasa lapar sangat.. And i think the main cause is EGO..hhahaha.. and it happen to me.. Aku rasa lonely tanpa dia.. and last week kitorang ada contact.. And we were okay :) But only as a friend.. And remember my post about is it possible to be friend with your ex?? Hahh, yeahh, it is possible.. Eventhough aku dah tak kapel dengan dia lagi but we still friend.. Even teruk macamana pun perpisahan itu... And now, i miss her.. Bukan rindu untuk kapel diengan dia,tapi rindu bila masa macam nih la you need someone to motivate you, and then she was the one you can hope to cheer up you back.. And i hope she read this, so she can called me as soon ass she read this! * hey if you read this, i want to thank you!,you want me to sing for you again?? Bahh call me, and i will tell you how much i miss you, and i wish you were here,aside with me,and watch tv together.. Seriously, i need you to backed me up,NOW!! *


And i try to suit myself here for about less than 2 months... And doakan aku supaya aku dapat melalui zaman-zaman kegelapan nih.. Seriously, this is my dark age! haha! ok lah...nak tido lah wehhh!! penat! malas nak fikir semua ini..babai!


p's:: sorry for english yang telah di chicken chop kan sesuka hatiku. and segala typo yang terhasil dalam entry ini sila maafkan,entry di taip dalam 15 minit sahaja...


update:: ohh ya, CST Production memang best la..and watch this video which was created using only DSLR camera, not using camcorder!!


Wednesday, June 29, 2011

Wordless Wednesday #1






i miss them
oppss, it should be wordless Wednesday. my first collection of wordless Wednesday.

Sunday, June 19, 2011

BAD MOOD!~





i dont feel want to post anything..not in mood actually.. .Not in mood to blogwalking, to reply any comment.. I'm so depressed.. Lelaki pun ada menses ka?? gila la! But i try to post juga la.. Sebenarnya aku bad mood sebab ada trespasser.. Check all my stuff in my lappy, and then check all photos and so on.. And i hate it alot.. And the sad thing is my laptop nih rasanya jatuh.. Cuma aku baru noticed just now, ada kesan bengkok... Aku tensen la bila pikir......Argghh.. Aku malas nak pikir.. Sepatutnya aku tengah happy duppy dengan result and mum came here... tapi entah lah..sakit hati..



Yess, my mum just came to KL last night.. and i went to The Store Annual Dinner at the Prince Hotel and Residence., just behind the Pavillion.. And bru jumpa mum tadi and temankan dia pegi Masjid India, nak beli kain banyak-banyak.. Bawak balik Sabah..hahaha.. And dia cakap mo bagi hadiah for my recent exam result.. Mak! Anak bongsumu mahu itu IPAD2!!!! erggghh.. Boleh ke?

And what i can say?? IT WAS AWESOME!! But i will make an entry for it soon.. 

Thanks to those who text me, make a wall post, and comment in my blog for my result, thanks a lot !! I will try my best next time ;)

Okehh la, just a short update to keep my blog a bit 'updated', hahah, although it is totally bad entry this time.. I have alot of things to post,but im really sorry..


saja upload gambar screwdriver..motifnya?? aku pun tak paham.


And today is Fathers Day.... ;'( i don't want to talk about this....


Thats all, by peeps.

Result UiTM!!

okeeyh.tadi update,pastu delete.hahaha..baru perasan yg pics tadi belum sensored..hahha.. anyway.. i'm speechless.. And i'm shocked, because i dont expect this much..papun syukur alhamdullillah ;)

Syukurlah kepada Allah sebab masih berikan rezeki nih... Syukurlah,walaupun tak perfect 4.00 tapi syukurlah.. Dari diploma sampai degree masih maintain DL.. InsyaAllah semester depan saya cuba dapatkan angka 4.00 itu.. Doakan ye kengkawan..

Anyway,kepada kengkawan sekelasku, next sem kita ramai2 DL okeh!! Jumpa next sem.. To my study group members,thanks :)

Dan nih yang paling penting,familyku trcinta..Ini untuk korang... ;)


bye!


p/s: we are special due to imperfection.. :) 

Wednesday, June 15, 2011

Done With MUET


just check my MUET last monday.. Btw, syukurlah walaupun taklah yang terbaik ;)

Sebenarnya guwa agak down juga la bila fikir result MUET nih.. Ingat free ke amek exam MUET nih, kalau free takpe gak, nih dah la yuran RM60, pastu result pun kureng... Macam nyesal jugak.. Sebab guwa tak prepare apa-apa pun pasal MUET nih.. Format exam pun guwa tau malam sebelum exam..  Memang kosong-kosong la.. Kalau guwa study sket, mungkin dpt better sikit kot.. Entah la...Frust juga, tapi apa bole buat lah... Dah lepas..

Apapun alhamdullilah la kan?? Skang yang penting result exam..Result exam kuar this Fridayy..cuak jugak bila fikir.. Sampai termimpi-mimpi..gila lahh...Takut punya pasal.huhuhh. Guwa harap guwa maintain result sem nih walaupun tak yakin.. Entah tak yakin semacam je.. 

Guwa betul-betul risau yang guwwa tak dapat maintain, sebab guwa nak rasa lagi selendang pink tuh.. Tapi kalau tak dapat, apa boleh buat lah... Tapi memang berharap sgt dpt maintain... Apapun, we will wait and see..




Apapun goodluck for all UiTMians for coming result!!! Sapa dapat Dean List tuh jangan lupa sponsor guwa okhh!!! okeh lah bai..Guwa nak out dulu... babai!


p/s: ehh, esok malam nak dating kat Times Square.. sapa free tu mari lah kacau daun esok.hehe..

Friday, June 10, 2011

Aksi Di Opis ( Versi Kantoi Dengan Bos)

* mood berguwa-guwa hari ni. Siyes perangai macam setan hari ni*

hari nih guwa sorang-sorang kat opis..Bos guwa pergi Sungai Buloh..pegi outstation katanya..  Pastu guwa rilek-rilek je lah kat opis tu sorang-sorang.. 

Guwa memang rajin pagi nih.. Guwa capai penyapu kat belakang.. Pastu cari penyedok sampah kejap.. Tak jumpa.. Cesh,mesti aunty Account nih pinjam lom kasi balik.. Pemalas punya auntie.. Tau pinjam je, nak kasi pulangnye malas..Macam lahanat! Ehh,apasal guwa emo lak nih....

Lepas guwa meyedok segala sampah-sampah dan kurap-kurap kat lantai,  guwa pergi amek air dekat pantri.. Guwa mesti minum air,sebab guwa sengaja, kalau minum banyak air mesti nak kencing byk kali, bole pergi mengular( istilah tempat guwa keje, maksud dia pergi curi tulang la tu) dekat toilet lelama.. Terer tak guwa? hehehe.. Bukan apa, kalau guwa asyik tereperap je dekat opis nih bole mati guwa rasa.Siyes,guwa tak tipu,sebab dalam opis guwa cuma ada guwa, komputer,dengan beberapa hiasan.. Seriyes sgt boring..


nih la opis guwa..cuma ada satu komputer je,,tu pun takleh online..Intranet je ada..cesh!


Dalam opis guwa, ada satu patung.. Guwa masa mula-mula masuk terkejut jugak tengok patung nih.. Patung robot gundam klu tak silap..tapi guwa terpegun jugaklah sebab sgt cool..Guwa tak tipu.. Pastu bos guwa, sengih-sengih kat guwa, dia cakap patung tu dia buat.. Nak mintak puji la tuh.heheh...Tapi siyes guwa cakap,memang cool la.. guwa pun tak sure,tu betul-betul dia buat ke tidak.. Tapi bos guwa nih memang terer... Dalam opis giwa, macam ada-ada.. Memang dia berdarah seni, bukan macam guwa,berdarah sejuk.hehehe..


nih la patung tu..dia gantung kat siling..tapi nih tak nampak sgt..nanti guwa capture pics yg lagi jelas lain kali..



Ehh..okehh..Back to the topic..  Guwa capai mailer untuk next week punya promotion.. Tau kan mailer?? Ala, mailer tu adalah booklet promotion tuh,kalau korang pegi Giant ke, Tesco ke, pastu kat entrance tu ada booklet promosi, hah,tu lah mailer..Paham kan?? Kalau tak paham jugak, guwa belasah korang habes-habes..Siyes,guwa tak tipu!

Ehh,sikit je kena buat hari nih,promotion sikit je.. Sejam je bole siap..Heheh..Kan guwa laju menaip,..Guwa pun nak temberang sikit la macam bos guwa..Pastu guwa pun siapkan la cepat-cepat keje guwa,nanti bila dah siap,boleh tidur kejaps..hehe..semalam tak puas tidur.

Guwa pun rajinkan diri,fuhhh, 45minit dah siap! Laju gila vavi! Hehehe..guwa tau guwa hebat, korang takyah buat-buat muka tekejut lah..haha.. Okehh, mulut asyik meguap je, mata pun dah kuyu dah, stim-stim.. ehh.. kalau tidur kejap nih masyuk jugak..hehe.. And then, guwa susun kerusi dekat opis tuh.. Supaya guwa dapat posisi tidur yg best..Setting kerusi tu guwa sengaja letak tepi-tepi,nanti orang tak nampak guwa tidur..

Pastu, guwa kasi off lampu,biar nampak opis tu macam takde orang.heheh..Habis je setting, guwa apa lagi..bantai tidoooooo!!!

Sedang guwa rilek-rilek tidoo...*Sambil berusaha bermimpikan Lisa Surihani*....


"HOI!!!!!!! YU TIDOOO YEEEE!!! YU TADE KEJE KE!???!!"

Miss Judy pulak dahh..Kantoi pulakk..(Miss Judy tu sales manager kat The Store nih)... "Kalau yu takde keje, bukan tidoo, banyak lagi kene buat.&%*%($%*(dia cakap cina guwa pun tak paham,yg guwa ingat last sekali dia cakap wo ai ni)!".. Siyes guwa cakap, muka guwa dari yang stim terus jadi merah,walaupun kulit guwa takdelah cerah sgt..

Patutnya guwa tido camni,baru Miss Judy tak perasan yg guwa tgh tido.hehe..


Guwa sengih-sengih sambil kene cuci telinga..hehhee..

Sorry la Miss, guwa saya tutup mata je,,bukannya tidoo..(depan bos mesti "saya" bukannya "guwa",nak mampos?!)hehehe..Habis je kena cuci telinga, guwa terus pegi toilet, kan tadi guwa minum banyak air,. Mesti asyik nak terkucil je,dah la kat opis tu sejuk.. Terer tak guwa.hahhahaha!! heheh..lama juga guwa kat toilet, sambung tido kat situ,.heheh..bukannya org nak kacau pun..heheh.. 

oklah,guwa nak layan cerita Barbie kejap.. Bukan guwa ok, tapi anak buah guwa asyik merengek nih nak mintak tolong pasangkan CD cerita barbie nih hah!

Tapi guwa nak bagi korang tips la kalau korang nak tido kat opis..nih trick dari jepun klu tak silap.heheh..try la klu berani..nak tahu, ushar pics kat bawah nih hah..


Beli atau print mata nih hah.. kat japan ada jual klu tak silap..

dah tuh, gunting,pastu amek gam and then lekat kat kelopak mata..

dah siap!! dah bole pakai!hehehe..korang tido la puas-puas.hehehe..



p/s: ohh ye, Next week guwa byk events/things: 13/6; Result MUET kluar, 17/6; Result UiTM kuar, 18/6; Dinner The Store kat Prince Hotel and Residense and mak datang dari Sabah! ;)

Sunday, June 5, 2011

Gambit Saifullah & Display Artist

ohh,jun pun tiba..

okehh,dah lama tak update blog,huhh..tapi apa boleh buatlah,ada byk komitmen lain sekarang.. Hurm sekarang kan tengah keje, masa keje tak bole online, malam pulak asyik nak rehat je..Begitulah kehidupan aku kebelakangan nih..Memang takde life la!


Keja,tido,makan. Huhh.. Aku tak tahulah macamana lepas aku study nih,kalau dah setat keje...Mesti susah kan?? Nih baru keje sikit,dah mengeluh.. Entah,aku rasa life aku dengan keje aku tak balance.Asyik keje keje keje..boleh mati wooo macam ni,wa cakap lu!! Aku pun tgh blajar lagi nak kasi balance..Memang susah..Klau dah habis study nanti hopefully tak la mcam nih..huh..


Oh ya, sekarang dah tak keje sales assistant dah! Skang dah keje display artist kat the store, walaupun aku bukan budak art and design,tapi aku pun heran macamana aku dpt offer nih.. Oh ya, display artist nih kat the store jugak.. The Store yang sama..

Skang dunia heboh pasal video clip Gambit.. aku pun tak tahu nak cakap apa lah,.. Aku malas nak masuk campur, ramai yang tak puas hati sebab dia mention BLOGGERS.. entah lah,aku malas nak amek port pasal nih.. Biarlah dia..Yang penting aku happy.. Malas nak peduli sangat... Kalau bukan kita buat,takyah la nak melata kan??

Tapi memang videoclip takbest lah..Sumpah tak best,dah la amatur videoclip,pastu lucak sket.. Shah Jaszlee pun rilek je aku tengok macam nak jilat tetek pompuan tu..Sumpah macam sial...Ehh..telebih pulak..tapi memang tak sesuai utk Malaysian community,even kalau nak pasarkan kat US,pergghh..nih laku kat wet market je kot.hahaha!!ehh...sudahlah! kurangkan kontrobesi lahh..

Pergghhh.. aku kasi korang layan videoclip kontroBASI tu lah ok??


ok lah..aku malas nak fikir,tengok je lah k!.hehehehehe.ok lah,aku dah nak balik KL, esok dah setat keje.. Ergh, aku skang kat Rembau,tempat kakak aku.. Ehh,lupa pulak,thanks Agong sebab sambut birthday semalam,dapat jugak aku cuti.hehehe..

tu jelah.malas nak update panjang-panjang..bukannya ada org baca pun.hihih..okehh bai!Salam


p/s: ohh, dah dapat my first salary!

Monday, May 23, 2011

Keje The Store

wahh.lama benar guwa tak update kan??


current situation: everyday is work home., life is back behind ;(
tadak masa untuk enjoy!

guwa sekarang dah keje part time dah..keje sales assistant..Bukan assistant manager tapi asssistant untuk sales. Guwa kecewa sebab keja dia kureng syok.. Lagi pula keja dia penat and boring tadak member.

Tapi luckily i have friends who keep on encouraging me most of the time when im down. Seriously saya menghargai segala nasihat yang korang berikan..

Okeh lah, keje guwa sebenarnya susun barang, bila barang kurang kena pergi stor and letak kat rak dia.. Lebih kurang macam tu la everyday. Guwa pun baru seminggu keje kat sini. Ohh lupa nak bagi tau, guwa keje kat The Store di suatu tempat yang dirahsiakan. Takut nanti korang serbu pulak masa guwa keje.hehehe

seriyes,keje the store tak best.  

Tapi guwa tengah cari keje lain, skang tunggu Secret Recipe and guru ganti kat sekolah tempat kakak guwa kerja. Kalau ada keje kat sekolah kakak guwa, guwa konferm beli tiket skang nak blik Sabah. Lagipun guwa seriyes nak cakap yang guwa HOMESICK...argh,bencinya perasaan ini!



Guwa tak bole update banyak-banyak sebab guwa skang kat CC, kat umah tadak internet, by next week insyaAllah akan pasang p1max kat rumah,masa tu lah guwa akan berblogging gila baby..

Oh ya, mungkin guwa akan berpindah ke self hosting..Paling kurang pun kalau guwa malas, guwa cuma beli domain baru.. Guwa plan nak pakai www.incikshazmiey.com, tapi tengok dulu macamana..Okehh la, guwa nak balik rehat,penat nih,dari keje terus pegi CC..Semata-mata nak tengok apa yang berlaku kat blog nih.. Thanks kepada sesiapa yang sudi bertandang sepanjang guwa tak update ni,syukurlah walau guwa tak update,ada juga yanh masih berkunjung. Trimas guwa ucapkan.

Okehlah,sampai sini entry guwa kali ini..Bye!!




p/s: guwa suka "guwa" entah kenapa.hahah

Monday, May 16, 2011

Selamat Hari Guru

aku sebenarnya tak tahu nak update apa ni..lost kejap.

nih report kad cegu ;)

ok, aku nak cerita,4 years ago apa yang berlaku..Last 4 years, 16 mei 2007, aku pergi interview untuk pengambilan maktab.. Err, pendidikan bahasa inggeris sekolah rendah..terer tak aku.. tesl tu..ehh, tesol kan?? haha.. But anyway aku fail..maybe sebab aku loser that time.hahaa..lupakan..

Aku dulu sekolah kat SRK Mostyn, sekolah yang terletak di pedalaman.. di ladang kelapa sawit.. And my sister working as a teacher at that school.. Thats why aku sekolah kat situ.. And then pernah jugak lah aku sekolah kat kampung aku kat SK Kunak Jaya.. ehh,apsal sekolah lama aku nama SRK ahh?? aku tak tahu pulak beza dia..hihii..Aku ingat lagi cekgu Norlita ajar BI, pastu cekgu Sapriadi, Sutrawiya and byk lgi..Happy teachers day okeh!

Pastu sekolah menengah pulak kat SMK Kunak.. Sekolah yg tertua kat daerah aku.hihi.. And then dari PMR sampai la SPM kat situ.. aiihh,tak boring ke sekolah tu je?? hehe..takdelah..mana boring, sebab ada kawan-kawan yang best and then cekgu yang best-best.. cikgu Ibrahim,cikgu Anita, cikgu Shukeri, and byk lagi lahh.aku dah tak ingat nama diorang..sorry la cekgu! saya dulu memang pemalas buat homework.. rindu pulak tiru kawan pagi-pagi sebelum start kelas..Thanks bebanyak cikgu sebab byk ajar saya, sampai lah saya masuk UiTM nih jugak ;)


Pastu,my gratitudes to all lecturers at UiTM Kota Kinabalu and UiTM Shah Alam for teaching me until i grad for my diploma and receiving vice chancellor award and don't stop teaching me until i get my degree! Dari UiTM Sabah, Sir Sabki Suhaili, Madam Rozlianah Fitri Said, Madam Viduriati Sumin, Madam Hairiah Hunaini Ismail, Madam Sarayati, Future Madam Geogina, Sir Hazmi Awang Damit, Sir Alex, Mdm Sharifah and byk lagi lah,..thanks alot!!tehee..Untuk teacher2 kat Shah Alam pulak, Prof Madya Low Seng Mook, Prof Madya Dr Azmi, Dr Tsan Fui Ying, Dr Asmah Awal,Dr Shamsiah, Encik Zainuri Mat Salleh, Madam Raja Nur Ateeka, Madam Fazleen, and yg lain2 thanks for teach me, doakan aya grad degree ni dengan cemerlang okehh?

 okeh la teacher2 sekalian..last but not least HAPPY TEACHERS DAY...Selamat hari guru ;)




p/s: aku pun nak jadi cegu,in next 3 years  ;)


Sunday, May 15, 2011

Broga Hill And Putrajaya Night Trip

okehh,guwa minta maaf kali ni dengan guwa sebab jarang blogwalking and tak pernah nak hupdate. Sorry, guwa minta maaf, guwa tahu sekarang bukan hari raya tapi selayaknya guwa minta maaf  dengan korang.

Okeh,guwa nak bgitahu satu cerita nih, last week guwa kluar dengan member guwa pegi naik Broga Hill and berlompat katak di Putrajaya, nak tahu cerita guwa?? Baca di bawah! (apa kejadahnya aku berguwa-guwa nih)

Okehh,hari tu kawan aku ada ajak aku keluar lepas paper.. Dia tanya, ''chuck jom pegi Putrajaya lepas antar Ican hari selasa nih''..heee,aku pun pun apa lagi, kalau bab enjoy-enjoy nih memang aku suka! Sebab aku dah lama tak stay out..heheee..

And then hari Selasa tu, aku pegi Shah Alam, pagi tu aku main bowling dengan member aku kat Plaza Alam Sentral, tapi lupa plak nak amek gambar, and then petang tu aku stay bilik member aku, and then makan malam dengan member aku dari Sabah!And then kawan aku Meor fetch me and then gerak la naik van dia..hiii, tu yang seronok tu sebab naik van! Aku dulu kat Sabah memang selalu naik van member aku..hehe..

nih lah van member aku yang berjasa walopun sedikit pancit.hehehe..

Ok and then, kitorang pegi amek seorang-seorang, mula-mula Ajeng, and then amek si Hafiz  and then Ican pastu last sekali kat uma Megat.heee..And then gerak dalam kul12.30 macam tu la.. First pit stop is PUTRAJAYA!!!hehehe..yang lucu dia, masa on the way tu tayar kereta pancit, tapi yang bengapnya ku lupa amek gambar..! dem!..hahaha..Aku rasa nih first time aku jalan malam and then tayar pancit..Nasib baik doran nih kira terer jugak ahh bab tayar-tayar pancit nih.hehehe..

Err,pastu,singgah kejap kat Jambatan Seri Wawasan tu, and then pegi PICC japs, pastu pegi Istana Kehakiman.. memang keja gila lah, subuh subuh melompat-lompat, orang yang dating tepi-tepi bawah pokok tu pun tediam tengok kitorang..Tapi memang superb lagi fantastic you know!! Check those photos!!



pose diorang pose kumpulan 24:7 heheheee..nih depan Istana Kehakiman,tempat aksi bermula


macam kungfu pun ada.hahaha..aku yang baju kelabu tu! Kawan aku Meor macam katun.haha..


hihii.Apa aku buat nih?


Asyik terkangkang je..boleh 'lober' nih.hahahaha..!! 


Aku sampai tertanduk kawan aku.hahha..Ehh perasan tak kaki aku tu macam lutsinar.haih?


Pose tangan di dada mata ke atas.ahahaha! sapa lom join mai la join group nih..klik kat link ni hah!



hahaha..Ajeng lom ready nak lompat.hahaha..


Aku suka tengok pics nih.hehehee..



 And then lepas tu pergi gerak ke KLIA japs antar Ican..flight dia pagi-pagi, tapi sayang pics kat airport tu dalam kamera Ican,tunggu dia upload lah.hehehe..Okehh, and then kitorang pun gerak ke Broga, and then jalan ke Broga tu memang tak tahu lah, cuma harap dengan GPS kat hp aku, teringat pulak persembahan Nabil ari tu Maharaja Lawak.hahaha.. Okeh, kitorang sampai tu mula-mula sesat juga sebab GPS tu tunjuk arah lain, Megat pulak yg pernah sebelum ni pernah pegi ke Broga cakap jalan lain,..Nasib baik jumpa jugak.heheeee..

Ok la,sampai je terus naik, sebab kitorang sampai agak lewat and kitorang nak tengok sunshine dat time.. Tak sangka pulak kitorang mendaki laju sgt,lebih kurang 40 minit je sedangkan anggaran lebih kurang sejam.hehee..Tengoklah jugak, kitorang dah la pakai sandal naik bukit, aku pakai khakis, kawan aku pakai seluar slack licin and then sorang lagi pakai jeans..hah amek kau! Bukannya naik bukit, macam nak naik Bukit Bintang je kan.hahaha..Oke lahh,aku pun malas nak cerita panjang-panjang, korang tengok pics kat bawah je k!(nanti update lgi gambar k,for now check these out first!)


nih la puncak Broga Hill!!!smart kan?!

Broga yang seronok.hehhe..nih checkpoint ke 3 klu tak silap ;)




kawan aku yang chomel..Si Bedahh a.k.a MEGAT!! pegi jadi follower dia cepat! Blogger hebat nih!


Lagi gambar Megat a.k.a Bedah.hahahaha..!



bergaya macam kumpulan max 247 ( 24:7 yang macam syial)


Hafiz jatuh tergolek.tehihihiii



Kitorang balik Shah Alam lebih kurang pukul10.30 camtu.pastu aku kena rush ke UiTM pulak ada urusan..Penat gila! Satu hari satu malam tak tidur!!Sampai je umah kat Ampang jam7 malam tu teruih tidoo.. Sampai la esok pagi..hah amek kau!

Okehh la,tu je lah pics yang aku nak bgi tunjuk,ada byk lagi sebenarnya, aku letak kat facebook aku,kalau nak tengok pegi masuklah facebook aku k!Hehehe..memang seronok lah.. Aku sgt-sgt happy masa tu, dah lama aku tak pernah happy macam nih..

Dulu masa aku kat UiTM Sabah dulu,aku memang selalu jalan.heheee..And then sampai Shah Alam memang tak pernah stay out.. Huhh, akhirnya dapat jugak.. Thanks to member-member yang bawak aku malam tu,   Meor,Hafiz,Ican,Ajeng and tak lupa Megat.. Memang malam paling seronok pernah aku lalui sejak di Shah Alam!hihii..Aku panggil korang geng Lober sebab suka sgt perkataan Lober kan?! haha..Lober nih bahasa SABAH..and maksud dia lucah! Dont try this word at home okeh!

Akhir sekali aku nak share dengan korang pics last-last kat bawah..Some of it tu teaser utk album kat FB tapi lambat upload.hee...Ok ..sampai sini sahaja.. ;)Thanks for reading!


saya suka pic nih sebab saya rasa BEBAS!!!!


OHH!!! seronokkkkksss!!! Free yourself!!

Aku rasa kaki aku macam Eiffel Tower kat Paris kan?
melompat atas batu,last2 jatuh kebawah bukit,hah amek kau!


hahaha,macam ada spring.hahaha.



pesanan untuk kawan-kawanku : BE HAPPY AND NO WORRIES!


nih lagi satu nasihat untuk kawan-kawan:
HIDUP ITU INDAH, JANGAN SIA-SIAKANNYA ;)


Nih pulak memang untuk aku yang masih stay single mingle nih  dan juga untuk Yaya ;)
"Never fall in love when you are alone, but fall in love when you are ready"





p/s:: sapa nak naik Broga??!!!teheee,ajak aku lagi k!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails