Thursday, December 16, 2010

Teman Wanita Baru::Z460

Salam..


hello guys!! dah lama tak hupdate belog kan?? alamakkk.. rindu bangat!~ heh, mestila rindu, dah la minggu nih BW asyik sangkut je, tenet slow,kebusyan melanda and kepenatan tahaps gabans.(s indicating sangat-sangat!). hihi.cuma dapat schedule entry je for past 2 entry before.

Huhu,hari nih aku nak share sumting ngan korang,ekceli, this entry was made using my new laptop.! hihi.. yeapp, i bought a new laptop yesterday, dah lama jugak aku nak idam-idamkan laptop baru nih, syukur la jugak, tercapai jugak impian aku nak beli laptop baru.hihi.wahh!!bangga siot entri nih dari laptop baru.hahaha..

Hih, kalau korang nak tahu laptop lama aku yakni Acer tu aku dah tinggalkan kat kampung aku kat Sabah masa raya puasa bulan ogos yang lalu.. Nak tahu kenapa?? Sebab laptop tuh dah uzur..hahaha, bateri dia dah rosak, skrin pun problem, kena letak sumting untuk alas skrin dia, kalau tak, patah..hihi.. Laptop Acer tuh aku beli masa aku mula-mula masuk UiTM Sabah dulu. Acer Aspire 4715 klu tak silap.lebih kurang camtu lah.. Tapi laptop tuh memang benda yang aku sangat regret sebab masa tu,aku taklah guna lappy sgt,assignment pun kurang, tapi nak juga beli, kalau duit byk masa tu takpa juga, last-last laptop yg serba kekurangan tuh aku beli..Kiran menyesal jugak.hihih..aku dah fed up dengan Acer,Compaq.. dua-dua nih memang tak sesuai kot dengan jiwa aku, laptop abang aku yang aku pakai sekarang nih ada masalah bateri, kalau compaq pulak, korang mesti dah tahu, selalu ada masalah dengan skrin.

Heh,sooo,setelah beberapa lama, aku pun dapatkan la lappy nih.. wahh, baru berusia sehari lappy nih! hihi.. Hari tu masa blogwalking aku terjumpa blog atok, aku dah tak ingat link dia, dia nak beli latop, masa tu dia compare antara HP dengan Lenovo.and Atok tuh beli Lenovo.


nih la girlfriend aku yang latest.Masih tidak bernama,any idea??


And sejak dari situ aku dah mula ushar-ushar Lenovo nih, kiran puas hati jugak lah, walopun brand korang jarang nak dengar kan?? Hihi, asyik tengok Acer, Compaq,HP, Asus,Mac,Sony..kan?? heheh.. Lenovo nih kalau korang nak tahu adalah syarikat IBM.(betul ke fakta nih?,kalau silap perbetulkan) Lepas tuh,aku tnya advice from some member macam Lazaac, pastu kawan aku yg kira terer jugak pasal benda-benda ni, Apreza..So,dah dpt sikit tips aku pun ready la..hihih..

And semalam pun aku pegi LowYat lah..Jauh-jauh tauk datang dari Rembau,hihih...Akhirnya aku bertemu secara bersemuka dengan si Lenovo nih,hihi... Ok, kalau nak tahu,aku dah memang ushar Lenovo Z460 nih sejak tengok entri Atok ari tu..Sekali dah jumpa,wahhh,jantung cinta pandang pertama.hihih. erm, hitam menawan.hihi. Actually, it is LENOVO Z460.. And kalau aku kira berbaloi la beli Lenovo nih sebab dia pakai processor Intel Core i5..,2.53 gHz.ok jugak lah..Pastu, free upgrade 4gb RAM, nVIDIA geforce , Windows Se7en Home Premium,pastu free gift and warranty 1 year..tp macam kurang sikit la sebab warranty 1 year only and kalau nak upgrade pegi 3 years pub kena beli online.huh.. Harga yang aku dapat semalam RM2100..Rasanya Atok dapat lagik murah kot RM2045 klu tak silap.. Tapi aku dah malas nak check dari 1 floor ke 1 floor,so end up kat situ je lahh..hihihi.

.
Nih la side view.hihi..idea pad okehh bukan pad wanita.

Erm, laptop nih aku dah bagi nama tau!! Kalau Franky namakan lappy dia Miss Dell, aku pun nak namakan lappy aku jugaklah,,hehe..tapi takda nama lagik.ihihi..lom fikir lagi..hehehe.

K lah,sampai sini je entri terbaru dari lappy baru nih..hihih..Kalau tenet dah sehat macam biasa aku akan start BW macam biasa k, thanksalot to all you guys yang still come and visiting this not so hot blog.hihi, thanks for visit and comment on my last entry..Thanks for everything..! LEBIU LA KORANG! hihi..




p/s:: Apa aku nak namakan laptop aku nih erk??Idea??




27 comments:

Shag said...

Lady Z! haha :D

Shag pakai Compaq hampir 4 tahun dah. Still standing. Tak ada pulak screen problem ;)

Shazmiey Abdurahman said...

@Shag:;hihi..Lady Z?? takot jadi Lady Gaga la pulak.hihih

hihh,ko pandai jaga kot lappy ko.. Kwan aku ada 2 org beli compaq, yg sorang ari tu pasal motherboard problem, terus anta service centre dorang ckp memang byk yg problem pasal motherboard bg model tu.yg sorang lagi masalah skrin, skrin dia kalau dah goyang sikit, terus gelap.kena restart blik,tp dia still pakai smpai skarang.ikut org jaga kot..hihihi..

Franky Boy said...

hehehe.. miss dell kesayangan ku sampai sekarang.. xpernah putus cinta walau sekali.. :)

rabiatulpaid said...

penah dgr la bro, sb mmber gua pakai lenovo gak.
waaa, bestnye de lappy baru.
nwy jage betol2.

momo-chan haha xley ni name lappy gua :p

mr_mrs mikko said...

uiseh..
bau kedai masi ni,,

c leno la bha ko kasi nma dia.
hihi

nadzirah aqilah said...

nama lenovo tu feymes jugak la.. slalu bha sa nampak..

uitt.. ko mo cari nama si lenovo tu ka? kasi nama sa jak.. ngam bha tu kan.. hakhakhak...

Shazmiey Abdurahman said...

@franky:lupa pula sa mo survey dell smlm,hihih...,aku pun mo kasi nama bh...ko tunggu ahh.hihi..

Shazmiey Abdurahman said...

@rabiatull::hihi..konferm je pasnih nak kena jaga..hihih..yg best pasal lenovo ada veriface detection..hihi..only authorized person yg bole login..hihi..

Shazmiey Abdurahman said...

miko::iya kan?? leno,mcm smart hihi.saya tunggu pencalonan lain dlu..hihih.

Shazmiey Abdurahman said...

@Nadz::ihiihi..kasi nama ko?? susa tuh,nnti sa tringat terus sma ko nnti smpai nda bole tidur malam nahh,,nda ko takut..hihihi..ya,suka sm ini lenovo,ada veriface, dia cuma knal mukak sa, klu bukan muka sa,dia nda mo hidup.hihih..

syrupmasin said...

hoho..lappy baru tuh :)

Shazmiey Abdurahman said...

@syrupmasin:: hikhik.. seronot!~ hihi.

houri said...

ui chuck kc nama "sweet nieys" la..mcm? haha

Shazmiey Abdurahman said...

tetttttttt..tiak mau!hihihi..

cikk yaya said...

heks , bagi name yaya jee . senang cite arnnn ;)

Shazmiey Abdurahman said...

alahai yaya.takbolehh..nnti asyik ingat yaya 24jam.adoihh..susa tu..hihihih..

omurice said...

omu masih bertahan dgn lappy 2004 ni...mak punya bg kat omu...hoho...

Shazmiey Abdurahman said...

waw!!siyes omu??!!! biar betollll(iklan p1max.,hihi)

aku punya lappy 2007 pun dah hangkang terok. ngko punya 2004,gile ahh,mesti pndai jga nih!! fuhhh..

nadzirah aqilah said...

adididi.. pandaila ko mo takut2kan sa.. hahaha.. waaa.. hebat bha tu lenovo ko.. kalau ilang jan ko cari sa aaa...

Shazmiey Abdurahman said...

hahaha..tau pun ko takut ahh..nahh,hihi..ya bha,kira ok la.sa start suda syang2 nih lappy,nda brenti di bukak..hii..

incikizziey said...

x payah penat2 pikir nama, letak je nama aku ;p hahahah

Shag said...

Agak lah kot? Hebat lg kawan Shag smp terbakar hard disk. Acer apa tak tahu lah :P

Shazmiey Abdurahman said...

@IZZIEY::hihi.. tanak la,tak pasal2 aku asyik teringat ngkau..hahh..tak kuasa aku.haha..!~

Shazmiey Abdurahman said...

@shag:: siyes?? biar betolll..hahaha..smpai berapi!.hahaha..!~

hans said...

bestnya ko dapat guna laptop baru
laptop aku nih dah nak masuk umur 5 tahun dah
hahahahaha

P/S : Mari Memasak Laksa Sarawak Bersama Chef Hans

Shazmiey Abdurahman said...

hihih..tu pun sebab laptop lama dah tak boleh.hihih.awak pun bole kalau awak nak.hihih..

arep_lockermonth said...

shazmiey : anda ditag!

http://myamigosspace.blogspot.com/2011/01/izamir-ridzwan-pendrive-giveaway.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails