Wednesday, December 8, 2010

Sekeping Biodata.

hari tu saya chit-chat dengan salah sorang member Sabahan..dia nih geng blogger jugak lah..kalau korang orang Sabah yang jadi member SabahanBlogger tuh konfem kenal dengan Wan Tan Ho nih..dia nih org kuat WASABER la katakan.hehe.. and then tiba2 terlintas difikiran bagaikan komet satu idea game..hehe

Aku pun ditagged oleh Wan Tan Ho untuk game nih yang tiba2 tercetus dengan sendirinya..hehe.. ok,game dia macam dibawah::

korang dulu masa sekolah2 mesti selalu tulis buat biodata kan?? Aku tak sure pulak kalau zaman-zaman sekolah korang terutamanya member2 yg sekolah kat Semenanjung tuh,.. Tapi masa zaman aku, buat2 biodata nih adalah antara benda yang paling fames selalu kitorang buat..haha.. siap ada buku biodata lagi.. ada banyak jenis biodata nih..hehehe..

so,the game is you need to copy the question below and paste it..hehe..pastu tukarlah jawapan tuh kepada jawapan anda.hehehe..okehh?? let me start::

mula2 letak gmbar::
amek gambar pesbuk je..hehehe..

Nama Sebenar: Sharif Azmi Abdurahman

Nama Panggilan/Manja: Chuck,Sarepdol, Shazmiey, Sarep, Azmi, Mek

Tarikh Lahir: 09th december 1989

Tempat Lahir: Kunak, Sabah.

Hobi: Membaca Buku(ayay biasa masa sekolah2,hehe)

Cita-Cita: Doktor (jugak cita2 masa skolah rendah,hehe)

Makanan Kegemaran: asalkan halal 100% dan masakan ibu (nih ayat paling wajib slalu org buat,hehe)

Minuman Kegemaran: asalkan halal 100% jugak..hehe

Orang di-Sayang:: hahah..klu budak2 dulu, ibu,ayah, kakak,abang, kawan-kawan..heheh(konfemm dlm lingkungan tuh jugak kan??hehe)

Orang di-Benci: orang yang menipu, orang yang bla bla bla (klu budak2 dlu, nih pun mesti yg negative person,hehe)

Moto: Hadapi dengan Senyuman :)

p/s::klu korang nak tmbah lagi,tambah lah..heheh..

bila korang dah buat tuh,korang kena tagged orang lain okehh!!hehe..untuk entri nih, aku nak tagged semua orang kot!! tu pun kalau korang rajin..hhehehe.tu jeutk kali ini..till see then!bye!

31 comments:

syrupmasin said...

haha..zaman budak2 best.. :D

Shazmiey Abdurahman said...

konferm dgt best..rindu la pulak kan.hehe..

Eman said...

aku pon ade gak buku biodata zaman skola rendah dulu. ntah hilang telan tsunami daa kot. HOHO, mcm artis lak ble dlm sminggu ade 2-3 buku biodata nk kena tulis.
;DD

Shazmiey Abdurahman said...

warrgghh..mesti eman fames doh kat kelas.hehehe...aku pun xtau ada buku tu ke tak.heheh..tp slalu la jugak tulis bioadata nih.heeh.

PiKOk said...

Pikok dulu pun ade jgk buku biodata. Tulih2 biodata kat buku biodata kwn pastu paksa dorg tulih kat buku pikok plak.hehehe

Cik Jari said...

macam best je tagged nih..teringat zaman dulu2...haha..isi buku biodata

Shazmiey Abdurahman said...

pikok::yepp..fames kan buat2 biodata nih dlu.heeehh..tringat zaman skolah2 dlu..heeh..

Shazmiey Abdurahman said...

cik jari:: cik jari pun pandai jugak erk buat buku biodata.hehehe...buat la tagged nih.hehe..

Yien Da Mox said...

Esok bufday u ea ?
HB ~~~ :D

Shazmiey Abdurahman said...

yepp..esok..hadiah?? hak hak!!hehe.

nuR izyan said...

hehe..comel je biodata ni..dulu2 tyme skolah wat biodata..2kar dgn kwn.. :)

Shazmiey Abdurahman said...

nur izyan::tau takpe.buat lah tagged nih erk.ehehe..

Nordin said...

haha. aku masih ingat lagi time sekolah dulu, aku masuk kelas then nampak satu buku atas meja entah sapa punya. sekali bila aku buka, ada banyak biodata girls satu batch aku. aku pelik kenapa diorang kumpul biodata diorang suma pastu bagi aku. rupa2nya mau mintak biodata aku pulak. hahaha

Shazmiey Abdurahman said...

hahaa..zaman skolah dlu memang zaman kenangan yg paling besh..klu bole putar smula masa, aku nak balik zaman skolah2.heee..tak byk nak fikir.. :)

tia said...

haha! kenangan tuhh! rindu plak!


ouh, esok bufday kann ?
tia wish awal2 xpe kan ?
HAPPY BUFDAYYY! ;)

Shazmiey Abdurahman said...

tia..thanxsalot erkk..tajam mata cik tia erk tgk birthday tu :) sayang tia la.heeh.

nadzirah aqilah said...

hahaha.. zaman sekolah dulu asal hujung tahun jak mesti ada ni satu buku khas untuk benda alah nie.. siap kaler2 lagi tu.. pen yg kaler2 wajib ada dlm pencil case.. baru mantop bha... kui3

ooooooo..... 1989 rupenyeeeeee...

- koroe - said...

biodata ?

kali pertama bace perkataan ni...

haha

Yanie J said...

kekeke..igt zmn skolah lu,siap de buku biodata..tampal gmbr.hikhik kelakar plak,haaa lg2 klo da nk bis skolah (fom5)da cm wjib wt mnde ni smua..adohaiii..lawak tol

Shazmiey Abdurahman said...

nadz:: ko tu kan raja biodata.hahah...ya bah,pen kaler2 lagi bikin tulis biodata tu.hehehee..rindu ehh masa zaman skolah dulu..ko dulu skola mana nadz??

Shazmiey Abdurahman said...

koroe::siyess..ko memang alien.hehe..

Shazmiey Abdurahman said...

yanie::ya la..tiba2 bila baca komen2 korang suma terus tak henti tringat zaman skolah..huhhh..

myssmie said...

wwahhhh...tingat balik zaman muda2 dulu~ heheh... skng nie ntah2 dah xdde kot.. sume sibok nk mntk id pesbuk je kot..huhu

Shazmiey Abdurahman said...

myssmie::ye la..taktau la budak2 skang..men fesbuk je kot..dlu kat skolah menengah klu da ada hp pun dah kira bergaya kan??

zureen said...

makanan kegemaran : makanan ibu masak ataupun, makanan yang HALAL. agagga~ standard tol jawapan! :P

Shazmiey Abdurahman said...

konferm je jawapan standard..sejak dari azali.hahaha..memang masakan mak dan 100% halal je jwpn dia.takpun, yg penting sedap.heehe.

nadzirah aqilah said...

adididi.. ko mo tau ka sia skool d mana? di kota tinggi juga nie.. hehehehe

Shazmiey Abdurahman said...

hahah....memang tanah tumpa ko la ba tu...hahah..ko tau macam smpai sekarang sa susa mo pecaya ko yg nda lama di sabah terer betul ckp sabah..hehe

nadzirah aqilah said...

kwn sia ramai bha tu urang sana.. oh ya..mama sia d ranau baru kol jemput sia kenduri kawen abang d sana.. uinaaaaa.... jauh bha tu.. sia kem slm jak..

Shazmiey Abdurahman said...

aik?? biar betik!! mama ko org ranau ka??

amry said...

sekali ko speaking sabahan erk..hehe...kat semenanjung tak der la pak game ni. hmm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails