Sunday, December 12, 2010

Ku Petik Gitar..

yepps tajuk entri kali pasal gitar.heh..dah takda idea ke sampai nak cerita pasal gitar.haha.. yeahh, begitu la cerita dia..haha.. erm, korang tau tak apa itu gitar?? Kalau korang tak tahu apa itu gitar, maksud dia memang korang nih datang dari planet marikh..heh.

haha,apa motif aku buat entri pasal gitar nih??

Gitar tu adalah instrumen muzik yang mempunya tali..arhh..pandai-pandai la korang nak interpritasikan apa itu gitar. Kenapa hari nih aku nak cakap pasal gitar?? Aku masih teringat ex-gf aku cakap, kalau lelaki pandai petik gitar memang romantik.. huh?? siyes ke gadis-gadis??

korang pilih mana je gitar korang nak.aku sponsor.hihi

Aku selalu tanya dengan kawan aku, korang suka tak lelaki pandai main gitar?? Mostly akan cakap  ya, dorang cakap lelaki main gitar sangat cool!! aku pun terus tunduk-tunduk,sebab aku tak pandai main gitar..haha..sedih kan?? Aku pun teringin sangat nak main gitar nih.. Dulu kat umah dekat Sabah ada gitar, tapi gitar tu dah pecah sebab aku gaduh dengan abang aku, gitar tu aku buang dari atas,heh..last-last gitar tuh rosak.haha..aku tak ingat apasal aku gaduh hari tu.
nama gitar nih pelik sket : Moodswinger



And then masa masuk UiTM Sabah dulu aku pun selalu minta ajar dengan kawan aku.. Aku still ingat lagi kod-kod gitar tu, tapi kena ada orang tengok la kot-kot aku salah petik.hehe.. Tapi aku ada masalah sikit sebab selalunya orang petik gitar guna tangan kanan.. Kod-kod dia pun ikut direction tangan kanan. Aku sebenarnya kidal..tau tak apa tu kidal?? Kidal tuh maksud dia orang yg guna tangan kiri.. Nak tahu korang kidal ke tak, cuba ko tulis guna pen, kalau ko guna tangan kiri ko untuk menulis, maksud dia ko kidal.heh.

Orang kidal nih ada problem sikit kalau nak main gitar.. Kepada sesapa yang tau main gitar tu tau la apsal orang kidal nih susah nak main gitar..Lepas tuh nak tekan tali tu dengan ibu jari bagi sapa-sapa yang baru belajar pun agak problem..Mula-mula memang sakit,tapi lama-lama bila dah biasa, takda masalah.. Sapa-sapa yang pandai main gitar guna tangan kiri tuh memang aku jeles la..haha.. Tapi Man Kidal bukan takat guna tangan kiri untuk main gitar, siap pakai gigi lagik..puhh...terer!

Man Kidal,entah-entah makan pun guna
tangan kiri kan??hahah


Haha..gitar oh gitar,, aku jeles dengan orang yang pandai main gitar.Sangat-sangat jeles, sebab selalunya orang yang pandai main gitar ni diminati wanita.. haha.. ntah betul ke tak.. tapi kata ex-gf aku macam tu lah.. Yang best kalau pandai main gitar nih, kalau camping-camping, malam-malam tu masa nak nyanyi-nyanyi lagu untuk hilangkan boring masa camping tu, orang yang pandai main gitar ni akan dikerumuni oleh awekses.. wahh..aku jeles sekali lagi.. terus awek-awek pun manja-manja nyanyi..

haha..yang membuatkan aku lebih jeles lagik, aku bole kalah oleh pompuan dalam hal gitar-gitar nih..huh..jatuh standard aku.. Avril Lavigne, Taylor Swift and byk lagi terer main gitar compare dengan aku.. Aku memang jeles la..Kalau pompuan boleh apasal aku tak boleh?? hurm...di situ ada satu persoalan.huhh...


aku malu dgn Taylor Swift.huh.


Apapun, sebelum aku tinggalkan UiTM dalam 2 tahun nih,aku dah target yang aku mesti pandai main gitar.huh.hehhe...doakan aku ye..mana la tau lepas nih ramai pompuan jatuh hati kat aku lepas pandai main gitar.hahah!~




p/s:: klu laki main piano amcam?? girls sukak lelaki main piano ke main gitar??

30 comments:

the daten here said...

ehe. sweet:)
kidal rupenye
aha. saye blaja main gita tapi blajar lagu cacamarba:)
susah gak la an:)

Shazmiey Abdurahman said...

hehe..yeppss kidal..daten pun kidal ke??hihi..

susa sgttttt main gitar!!huhh

Cik Jari said...

haha...matlamat dh menyimpang...

nak maen gitar sbb nk tambat hati wanita???

papepon..all the best

Shazmiey Abdurahman said...

CJ:: ala..hihihi..takdakla..itu kira advantage la cik jari..tp tringinla nak main gitar..nole ilang kn boring..

cikk yaya said...

kalo pandai men gitar ,
men tok yaya yee uncle chuck ;)

Munirah said...

aku pun teringin balaj gitar tapi nak cari org nak mintak ajar ni sush betul lah. Nanti kau dah terer boleh la nyanyi kat you tube :P

Shazmiey Abdurahman said...

cikyaya:: hehe..ye la adikku..nnti klu da pandai aku main gitar utk ko, ko pulak nyanyi.ihihih..

Shazmiey Abdurahman said...

munirah:: hahah..nnti klu aku dah pndai aku upload g youtube..hehehe.ko blaja kat sana k..

iszieylyanziy said...

owh gitar,,sakit tgn ku,,hhehhe

ZWAN SABRI said...

tingin nak blajaq maen gitar gak.. tp xdak orang yg nak tolong ajaqkan.. huhu..

arep_lockermonth said...

susah la naak men benda alah nih..zzz!!

WAHIDA ALIAS said...

huhu..wawa dlu pon ade try maen gitar tp separoh jln je..sbb ape??sbb wawa kidal!!pehh..sgt jeles tgk org yg bole maen gitar ni.

Shazmiey Abdurahman said...

isziey::tau takpa..sakit kan jari.hehe.

Shazmiey Abdurahman said...

zwan::nnti klau aku pndai aku ajar ngko main gitar pulak.hihi..

Shazmiey Abdurahman said...

areph::tu la susa..tp nak blajar jugak.jeles tgk org pndai main gitar..huhh..

Shazmiey Abdurahman said...

wahida::laaaa..wawa pun kidal jugak.patutlah..hihi..xpa2,nnti klu sarepdol dah pndai sarepdol ajar wawa men gitar guna tangan kiri.hihi..

kai azmier said...

kidal kew tak xdew beza bro.. aq walupun kidal buleh jek maen gitar mcm org normal.. hehe

Shazmiey Abdurahman said...

bukan kena tebalik ke klu kidal?? jeles la dgn ko bro.huhhhh!

ieyza afieyna said...

suke2..:)
tapi xreti na main..:(

Shazmiey Abdurahman said...

haha..tu la.takpa nnti blajar la.hihi..

amry said...

AKU PON TERINGIN GAK BELAJAR GITAR, TAPI SUSAH SANGAT LER..NAIK MALAS DAH AKU...GRRR..AKU ADA MEMBER PANDAI MAIN GITAR, TERER GAK LAAA. TAPI TAK ROMANTIK PONNN

Miera said...

ehem3... piano??? uncle saya main pinano! ahakss... kalau llki main piano, itu lagi boleh bt awekss terpegun.. sbb, aweks2 kbnyakan da byk tgo cowoks2 main gitar, itu sesuatu yg biasa. kekeke. pinano? itu luar biasa!.. hahaa.. mangkali laa.. kui3... (dari pndangan aku la arhhh)

Shazmiey Abdurahman said...

amry::haha,tau takpa..aku pun smpai skang still xpandai.huhh..xpela..nnti blaja.hihi..memang member ngko tu jenis xromantik kot.hihih..

Shazmiey Abdurahman said...

miera::hahah.bukan piano erk,pinano.hahaha.. yeah2,slalu tengok kat tv tu trutamanya klau cite korea fuyoo,,, main piano..takpun men seksefon..hihi..

tqa said...

cakkkkk! sobs. aku suka entry ni sbb pasal gitar.
aku igt mau bagi gitar utk bestfren aku utk bday dia nnti.
ke aku patut bg dia kasut ftsal. kompius cak =.="
(buduh tetiba mengadu dgn kau kan. hahahaha)

Shazmiey Abdurahman said...

hihi..kalu aku la tiqah,bgus ko belikan gitar..klu gitar nih lama bru rosak..pastu gitar nih,org akan ingat dgn ko..masa dia main2 gitar tu, terus dia teringat ko.hiihh.klu kasut pun ok juga tp, kasut nih pndai haus tapak dia.hihih..lagi kasut nih lelaki jarang jaga..hihi..lagipun kasut, pakai dekat kaki jak..hhihi..klu gitar, dipeluk,dipetik..hhiihi..tauk suda??

gila punya panjang..hihih..

Shazmiey Abdurahman said...

hihi..kalu aku la tiqah,bgus ko belikan gitar..klu gitar nih lama bru rosak..pastu gitar nih,org akan ingat dgn ko..masa dia main2 gitar tu, terus dia teringat ko.hiihh.klu kasut pun ok juga tp, kasut nih pndai haus tapak dia.hihih..lagi kasut nih lelaki jarang jaga..hihi..lagipun kasut, pakai dekat kaki jak..hhihi..klu gitar, dipeluk,dipetik..hhiihi..tauk suda??

gila punya panjang..hihih..

tqa said...

thanks budak! hahaha. kus smgt kau mengomen ya! i do think the same. haish.. tp entah lah! teheee :)

gitar! gitar! :P

phreak-id said...

Haha. Dulu masa gua zaman remaja dulu suka gak main gitar. Ada band poyo sendiri. Yang bestnya, gua boleh main lead, 2nd, bass, or drum. Tapi itu dulu la. Sekarang nak suruh main 1 lagu pun dah menjerit sakit jari.

Cuma, gua sebenarnya paling berminat nak main piano / belajar main piano selain dari benda-benda kat atas tu. Tapi mana ada piano RM100 macam gitar kapok. So, takpelah..

Terbaru >> 1) Nak Isteri Cun? 2) Blog Pilihan Malaysia 3) Prank Paling Gempak

Shazmiey Abdurahman said...

preakh::terer juga.semua ko bole..fleksibel.! huh,,kalu ko ada piano sebijik pun aku tabik kat ko lah.heh.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails