Tuesday, December 7, 2010

Konvokesyen UiTM ke 73!

nota kepala:: entri byk gmbar,so maybe take time untuk loading..sila bersabar,thanxs :)


hurm..warggghhh!!! aku hilang!!!

haha.yeapp guys,dah lama aku menghilang..hehe..minta maaf byk-byk la sebab last 2 weeks memang aku busy yang teramat sangat..aku pun asal balik rumah mesti penat terus takda mood nak update apatah lagi nak BW..dah la penat walking dari KL-SEREMBAN-SHAH ALAM..bila nak walking dari blog ke blog lagi lah tak larat... oleh itu sekali lagi minta maaf la..hehe

ouh ya,last week merupakan minggu yang  happy-happy je buat aku sebab last week im having my convocation ceremony..hehehe.. dah byk kali kan aku war-warkan kat korang yg aku akan kovo..?? hehe.. dulu masa blom konvo tuh memang seronotttt gila la..tapi bila dah habis tuh, biasa2 saje, takda apa2 yang interesting sangat.. Entahlah, maybe UiTM je yang simple2 nih.hehee..konvo aku 2hb dis 2010 hari tu.hari khamis.!

Ok,hari nih bgtau korang la apa yang jadi masa tuh, aku gerak dari rumah aku kat Rembau nih dalam pukul6 macam tuh la..And aku sampai kat Shah Alam pun lebih kurang pukul8.. kira agak lambat la jugak.. al maklumlah,hero kena lambat sikit..heheheee..akak urusetia tu pun dah mula nak bising..huhhh..dalam hati, perrgghh kak,,lek lah. hehe..

Angka giliran aku masa tu 1042, so masa nak masuk line tuh tak la risau sgt..hehee..pasal aku antara org terakhir..hehehe..n then, adalah seorang pacik tuh bagi kad nama and then dia tnyalah, adik nih ANC( anugerah naib canselor) kan..?? yepp..tp takda pulak selempang adik nih...aku pun terus jadi biru..hehh..ada pulak bole jadi macam tu ya.huhhh.. last2 pacik tuh uruskan..dapat la jugak selempang tu.Selempang tu tau kan??? Lebih kurang macam selendang jugak lah..selempang tu dipakai oleh graduan yg terima award mcm ANC,graduan terbaik, and segala jenis anugerah lagi la...


nih masa dalam barisan..wahh,aku dikelilingi bunga2!!hehe..solo 
lelaki kat line blakang..hehehe..


And then lebih kurang pukul8.45 macm tuh pun perarakan masuk dlam dewan..ala,takda apapun yg best..biasa2 saje..pastu adalah lagi perarakan besar,perarakan utama and the ceremony started.. and the everything macam biasa la.,terus bagi ijazah and diploma..hari tuh kitorang graduate with graduan from faculty of accountancy..

And then masa our turn untuk terima tuh, ada byk la org cek robes, betulkan baju,cek nama and so on..hehe..pastu aku pun naik la amek skrol aku..ouh ya,yg bgis skrol masa tuh pemangku VC.. sebab VC masa tu ada annual lecture dekat Germany..huhh..kira ok lah..


hehe...silap snap la photographer nih..nih masa salam..apsal bukan
masa amek skrol..haishhh.


Turun je dari pentas ada la urusetia terus grab suru amek barang and then bekumpul.. Amek barang aku terus keluar sebab aku antara org paling last dpt skrol.. hehe..yg best pasal dpt ANC ko tak payah nak tunggu sampai abes, kitorang pun terus dpat keluar awal dari dewan.. Tp keluar pun bukan ada apa,just line up untuk bergambar nnti..


nih la line penerima Anugerah Naib Canselor hari tuh :) cuba cari aku yg mana satu..hehe

Dalam pukul12.00 macam tu baru habis..aku pun yg haru biru tgh cari mak aku..asyik call je tak dapat..nih mesti kes silentkan hp..huhh..lama jugak baru jumpa parents aku..heheeh..last2 jumpa..siap dapat bunga sepadan dengan baju..haha..hitam merah.. and then amek pic dgn kengkawan terus habis..!

haha,simple je kan?? hehe..

Lpas je abes konvo tu terus jenjalan dgn family pergi Putrajaya..heheh..smpai la blik uma..smpai uma baru aku teringat tie incik Syatoza Zai lom anta lg..sorry yek..heheh...mintak maap awal2..heheh..takda kesempatan..asyik busy memanjang.huhh..


Kat bawah nih some pictures taken..ada byk lagi,tapi malas la nak upload semua..silap2 bejam2 page nih nnti loading..heheh..

 wif coursemate.Sabahan.!!


 nih aku edit guna photoscape je.hehe..


 entah aksi apa aku merepek nih.hehehe..kawan
aku tak nampak muka lah..heheh..


 nih nama dia Aziemah..aku amek pic dari kemre dia
je..nih bukan scandal okehh!!


 skali lagi wif them..yg laki tuh nama dia Jamri..dia pndai tilik org tau!


 lucu pulak tgk pic kawan aku..macam iklan chef wan..hahah!!


 tempat sama je kan..hehe..pic kat tmpat lain lom upload,
still kat dlm kemre lagi..hehe..


aku sangat suka gambar nih..hehehe..cantik x??



ehh..tu jelah entri aku utk konvo nih..bolehh?? hehe..byk lagi hutang2 entri kena buat.huhh..okehh..bye!


p/s::byk awek tau masa konvo...dptla cuci mata sket. :)

55 comments:

hani apandi said...

congratulations! :D

Cik Jari said...

tahniah....huyoh....mmg terel la .....ANC..

cik miera said...

wow...got ANC??best giler...huhu..sy xdpt nk amik ANC..huhu, dekan pun bwu bape kali.xde peluang dh

fariehan ibrahim said...

wahhh, terbaekkk~!
congrates! XD

arep_lockermonth said...

tahniah2!!1..seronok la bace!

::sherry:: said...

Wah ! congratez ! =DD

Shazmiey Abdurahman said...

hani::thanx byk!! :)

Shazmiey Abdurahman said...

cik jari::nasib je tu.heee..apapun syukur la :)

Shazmiey Abdurahman said...

cik miera::hurm..xpe2..rezeki lain,mata tahu lpas nih dpt rezeki yg lbih best dari anc kan??

Shazmiey Abdurahman said...

fariehan::thanxs byk2 la.. :)

Shazmiey Abdurahman said...

areph::thanx jugak lah..heeee..!

Shazmiey Abdurahman said...

sherry::thanx la byk2 yerk!!.heee.. :)

Lis Amir said...

congrats! i nmpk ade byk junior i kt gmbr anc tu :)

Shazmiey Abdurahman said...

lis::ouh mesti amek akaun dlu nih kan??hehehe..

Aina Fadzila said...

tahniah dah grade! ;D

salim harmanain said...

tahniah..best nya dah convo.. :)

ZWAN SABRI said...

wah! best2.. TAHNIAH!

Shazmiey Abdurahman said...

aina::thanks byk2!

Shazmiey Abdurahman said...

salim::memang seronot..hehehe..

Shazmiey Abdurahman said...

zwan::ouh thanxsalot ya!

perindu_خلافة said...

TaHNiah2x
BarakALlahu feek ^_^

Shazmiey Abdurahman said...

perindu::alhamdullillah syukur :)

arep_lockermonth said...

da ilang rase beban kan!!..fuh!!
x sabar nk konvo jgk la!

Shazmiey Abdurahman said...

arep::HEHE.memang ilang beban..tp tu bru beban diploma..skang beban degree la pulak.haha..

hanisah said...

wahh!congratz!kos pe kat uitm?
BW sini=)

Shazmiey Abdurahman said...

hanisah::thanxs..kat uitm amek kos plantation..student fsg.. :)

arep_lockermonth said...

shazmiey : aah kan..aiyoooo...
arep nih ade lagi 3 sem lg
tu baru diploma kan!!

Shazmiey Abdurahman said...

arep::bole tu..aku pun masa diploma tu..aduhh mcm lma sgt..tp lama2 xterasa pun dah habis.hehehe..

arep_lockermonth said...

shazmiey : hrap2 mcm tuh la..
tapi bile cuti ni..ase
macam nak g belaja balik
sbb rindu kawn2..huhu

Shazmiey Abdurahman said...

haha..memang mcm tu lahh..hehe..tp bila blik stdy pulak..mcm nak cuti je pulak kan..heheh..tu yg problem tu.hehehe..btw,ko skang amek diploma apa?

arep_lockermonth said...

haha :P macam2 kan,,,aku skg amek kos biase2 je..tu pon kat kolej bersekutu
..aku amek tourism management!

Shazmiey Abdurahman said...

ouh..aku pun lebih kurang je..amek kos plantation..xpe2,,nnti degree masuk la kmpus induk...best!

arep_lockermonth said...

kampus induknye UITM shah alam.
hope so dapat la jejak kaki kat sane..doakan aku k..hehehehe :P

Shazmiey Abdurahman said...

yepp..sentiasa mendoakan kawanku :) chayo2!

faizura rahman said...

wah tahniah sarepdol!!
sy nanges dlm DSB time dorg pasang lagu uitm..kamu xnanges ke? hehe

tomatokering :) said...

wahh~kongrets2!
nie ceq mai folow skali na..hehe ;D

Shazmiey Abdurahman said...

faizura:: haha..xsempat nak dengar lagu tu..habis je amek skrol terus kena grab keluar,prepare dekat pentas kat luar DSB tu utk amek gmbar dgn VC..

Shazmiey Abdurahman said...

tomato..hangpa steady ja..depa datang tmpat hang folow hang nnti.heee.

laskar rainbow said...

tahniahhh =)

nohfee said...

wah... naib caunselor! congrats..! =)

Shazmiey Abdurahman said...

laskar::thanks byk2 k! :)

Shazmiey Abdurahman said...

nohfee::thanxasalot!!heeee..

Budakjahat said...

tahniah kepada empunya blog....
sambil singgah sambil komen...

Shazmiey Abdurahman said...

thanxs la budak.hehe..tak sanggup nak panggil ko jahat..muka mcm budak baik je..hehehe..

Aefa Aerisya said...

wah! selempang kenangan tu.. :)
tahniah awak :)

amirah said...

uik da convo??oke kejelesan membuak
btw.tahniah ya bro

Shazmiey Abdurahman said...

Aefa:akan dikenang smpai bila2.konfem!

Shazmiey Abdurahman said...

amirah::jan jeles2..nnti smpai la masa awak.heheh..

cik-terompah said...

ANC?? wohhh... aku kasi sepasang terompah kat ko!!

Shazmiey Abdurahman said...

huhuh...trima kaseh la ye.heeh..

nadzirah aqilah said...

congrats.. teringat plak masa konvo ritu....

Shazmiey Abdurahman said...

nadz::hahaha..ko smbung la master..dpt konvo lagik.heheh..

Nabilah said...

congratzz ^^

eh , asl akak yang pakai spect tu hampir ada dalam setiap gambar ? tol la tu scandal . LOL :P

penaberkala said...

fuyoh, dpat ANC
congratz

btw, tq singgah my blog
salam kenal

Ali ridha said...

cantik bak bunga mawar.sila beri satu ye.

Malaysia Juara Piala AFF Suzuki 2010

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails