Friday, December 10, 2010

10 Fakta:: Lelaki Sekarang...

boys, gentlemen, man: maksud dia semua sama.. LELAKI.. dan setiap perempuan mesti cerita pasal lelaki, tak kiralah bapak dia ke, adik dia ke, abang dia ke, boyfriend(s) dia ke, kawan dia ke.. Memang pompuan tak bole lari dari lelaki. Tapi bukan semua perempuan tahu pasal lelaki...Lelaki masa zaman bapak2 korang dulu memang berbeza dengan lelaki zaman sekarang.. 

Kalau dulu bapak korang kirim-kirim surat cinta, skang boyfriend korang kirimkan sms je, kalau dulu bapak korang nak dating ngan mak korang dia akan datang ke rumah atok korang,minta kebenaran, tapi lelaki sekarang, suruh korang keluar rumah senyap-senyap,bgtau mak bapak korang yang korang jalan dengan kawan..  Kalau masa dating-dating, bapak korang nak dating pun takda nak pegi tengok wayang, tapi skang kalau dating, mesti pakwe korang cakap, yang, jom pegi tengok wayang, and dalam panggung wayang pun korang buat wayang gak..tak ke gitu ( bercakap bukan berdasarkan pengalaman)


Kalau dlu,lelaki dia romantik giler, skang lelaki dah moden, lelaki pun dah pandai nak fesyen2. Siap nak fashion korea lagik..hehehe.. So, entri kali nih sarepdol nak cerita 10 rahsia pasal lelaki, LELAKI MODEN.. ehh,,bukan rahsia tapi what you should know about lelaki moden. So,gadis-gadis sekalian take note pasal nih.heh.::




1 Lelaki sekarang memah mudah untuk jatuh  cinta.  Nampak pompuan cantik, terus wow,! Terutamanya kalau kat facebook., bila nampak pompuan cute ckit banyak, terus lelaki add,hehe.. Bila dah approve tuh, mesti nak mula bawak chat, hii, dah makan ke belom,?? Takpun, tengah buat ape tu??.Tak gitu wahai kaumku??heheee.. 


2. Lelaki sekarang cepat kesunyian. Percaya atau tak, pantang lelaki nak jadi single, mesti nak cari girlfriend. Kalau break dengan girl-friend hari nih, mesti tak berapa lama lepas tuh, dah ada pengganti.. Sebab lelaki sekarang tak tahan sendiri, mesti ada girlfriend. Yelah, nanti member tanya, kalau takda girlfriend,malu lah..hehehe.


3. Bagi lelaki sekarang, kalau nak cakap I LOVE YOU pun tak payah nak tergagap-gagap.steady je.Kalau dulu bapak2 korang cakap AKU CINTA PADAMU WAHAI BUNGA HATIKU PENGARANG JANTUNG..,tapi lelaki sekarang cakap I LOVE YOU SO MUCH AND NOBODY CAN BREAK US APART... nak jugak cakap inggris kan??heh..


4. Lelaki dulu2 kalau nak begaya pun, pakai baju biasa2 saje, skang, lelaki moden tak macam tuh.. Lelaki sekarang jaga penampilan.. Ada yang jaga penampilan mengalahkan perempuan, perempuan pakai swing bag,lelaki pun skang pakai sling bag.. tak kira lah swing bag free dari butik Converse ke, Levi’s ke,hehe.. terus jadi beg kan???  Lepas tuh, kalau pompuan pegi saloon, lelaki pun tak ketinggalan.. nak gak fesyen2 rambut.bapak korang dulu fesyen dia mesti afro je kan?? Tak pun belah tengah..hehee


5. Lelaki sekarang susah nak terus terang dengan girlfriend dorang.. Tak percaya?? Even me, aku pun susah nak terus terang.. Selagi perempuan tak tanya, memang dia takkan bagi tahu..


6. Lagi satu benda yang perempuan harus tahu,ehh, MESTI tahu.. Benda nih lah yang selalu merimaskan lelaki tak kira lelaki zaman bapak2 korang mahupun lelaki moden zaman sekarang, lelaki tidak suka dikongkong.! Yeahh! It is so true girls, kalau macam aku, aku sangat la rimas kalau pompuan nak sms 24/7, lambat reply terus merajuk. Kalau merajuk yang kejap je takpe jugak.hehe.. Siyes,  kalau korang kongkong boyfriend korang, konferm je lelaki tu rimas.Silap sikit boleh break tahu?! It happens to me alot,so, aku tau lah.heh.


7. Selalu kita dengar perempuan dan kasut. Lelaki pun sama.. Kalau pompuan from what i see, perempuan suka beli kasut yang tak kira apa jenama dia, yang penting cantik, tapi kalau lelaki nak beli kasut, foremost thing is the brand.nak beli kasut mesti Nike, Adidas, Converse, Supra etc... tak kira mahal ke tak.. Kalau  duit RM500,pompuan Bole beli 10 pasang kasut,stileto,sandal and etc,tapi kalau lelaki satu kasut pun boleh harga RM500 for example supra. Sepasang kasut tu paling murah pun nak rm100., Tapi bukan semua lelaki lah, Cuma mostly. Even me Adidas and Nike lover, beli kasut pun dah sampai nak beribu habis,tapi berapa pasang kasut je aku ada.huh.so,kalau korang nak bagi hadiah kat bf korang,bagi je kasut..hhehee.( kan best klau dpt gf yg bgi hadiah kasut supra,hehhh)



 kasut supra macam nih pun dah lebih rm500.00..huh..




8. Kebanyakan lelaki sekarang suka melihat buah dada wanita.. Kalau korang jenjalan ke, lelaki yang pandang-pandang you all tu akan nampak buah dada first and then your face. Believe it or not,  inilah perkara yang sebenar.. Kalau korang pakai tudung maybe selamat lah,tapi kalau korang yg siap nampak lurah lagi,perghh,siap sedia lah jadi pameran.

boobs! hehehe..siap ada tikus lagik!kekeke..


9. Lelaki yang belum berkerjaya tu, percaya cakap aku,  mereka ini less commitment in relationship. Sebab lelaki-lelaki yang masih remaja nih bagi dorang nak berseronok, kalau korang pompuan yang mencari boyfriend untuk dijadikan laki ke, for long term, carilah lelaki yang betul-betul. Silap-silap, korang jadi perempuan mengisi masa lapang.eheh


10. Jangan ingat lelaki tak pandai mengumpat, ingat perempuan je ke pandai mengumpat.. korang silap besar, lelaki pun terer mengumpat. Siap mengumpat dari belakang lagi.. hehe,so kepada perempuan,awas, kot-kot korang jadi bahan umpatan lelaki..hehe.. Contohnya kalau ada sekumpulan lelaki,and then ada pompuan lalu, maka kitorang pun bukak mesyuarat,..hehe..


Lelaki suka tgk boobs,tapi klu boobs dah mcm nih dah
kena umpat nih.hehehe!!~




Tu je,ada banyak lagi pasal lelaki yang pompuan mesti tahu, tapi nih antaranya lah,tak bole nak bagitahu semua, nanti tak misteri.hehe.. Misteri itu suatu kemestian..hehehe... Kalau tak misteri mana pompuan nak.hehe..till then.bye!

 aku nak beli kasut supra nih.hehe..tunggu next time aku pegi KL!
yang nih murah saje compared supra kat atas tuh,hehehe..







p/s::ini cumalah from my observation,not 100% true, rambut sama hitam,hati lain-lain :P


52 comments:

sYafIk-wAy said...

aku suka post ko , yang pasal msj 24/7 tuh . yang diorang tak letih ke nak msj2 lme cmtuh . cam xde keje lain je .

Cik Jari said...

point nombor 3 tuh aku nk hurai sket bleh? kalau laki yg selamba badak je duk ucap i love u hari-hari or kerapkali (masa bercinta),ak assume laki tuh jenis dah bny kali bercinta..so,ucapan tuh bg dia ibarat sebut ABC...so easy! meaningless!

kalau laki yg jenis mmg syg kita, dia akan ucap bile betul2 perlu je...contohnya masa kita tgh down..barula die ucap perkataan tuh...so,nmpak lebih ikhlas..lebih bermakna wat kita...

yeah....sekian dr jari yg menari:)

Franky Boy said...

saya suka no 8.. Hahaha.. panjang umur bha tgk tu benda.. :)

EMMA said...

naseb ko masukkan no 10 tuh..

Shazmiey Abdurahman said...

syafiq::hehe..kelemahan wanita bila bercinta.hehe..

Shazmiey Abdurahman said...

cikjari::komen yg sunggu membina.heheh.pasnih jgn la senang2 ckp lebiu.hhee.

Shazmiey Abdurahman said...

franky::hakikat.heehhe..

Shazmiey Abdurahman said...

emma::tau takpe.hhehehe..

Bulan said...

no 9.totally agreed la..ramai je kwn lelaki i cmtue..

Shazmiey Abdurahman said...

hehehe..tunggula masa nak keje bru cari pakwe..habes crita.hehe.

syrupmasin said...

haha..betol2 :D

Shazmiey Abdurahman said...

syrup::hehehee..aku rasa ko lelaki nombor 8.hhahaa.a.

arep_lockermonth said...

lalala :P

Shazmiey Abdurahman said...

la la la..hahaha...

arep_lockermonth said...

gelak lak..macam2 la ko nih ngan fakta..yg penting supra je kan!!haha

hans said...

hahahahaha
ada betul ada tak untuk entry nih
hehehehe

P/S : Blog Gua Kena Tegur Oleh Blogger! Gua Cuak!

Shazmiey Abdurahman said...

areph::haha..supra tu yg penting..dah aim2 nih.hahaha...erm,its just an observation.hihii..

Shazmiey Abdurahman said...

hans::hihi..sebab bukan semua lelaki sama.hehe..

arep_lockermonth said...

supra oh supra..

kenapa kau mahal!!haha :P

Shazmiey Abdurahman said...

hahah..cuba ko tanya justin bieber kenapa supra mahal.hehe..

arep_lockermonth said...

justin bieber ke justiin bibir??..

muahaha :P..

x sempat nak tnye la weyh..

Shazmiey Abdurahman said...

hhaha..nnti aku tnya justin bieber@bibir..hehe..dia jiran aku tu..kawan kecik2 main gitar.hahah..

arep_lockermonth said...

haha :P
nape x ikut jejak jadi penyanyi gk??

shazmiey bibir !!!

Shazmiey Abdurahman said...

sebab aku nak bgi peluang kat dia la..klu aku jadi artis nanti sapa la nak uruskan blog aku.hehe.

arep_lockermonth said...

haha .ye la.
betol jgk tuh,,
nti blog terabai plak,,

Shazmiey Abdurahman said...

tau takpa..yg penting majulah blogger untuk negara.hihi.

arep_lockermonth said...

yeah..majulah blog..

hidup bloggers!!! sambil jerit2 depan lappy nih..

HAZWAN17 said...

mak ai..tertengok pulak pic2 atas ni
aku dahla bawah umur haha

hans said...

hahaha
betul tu
kalau sama susah lah
ekekekeke

Shazmiey Abdurahman said...

areph::jgn emosional.hehehe..

Shazmiey Abdurahman said...

hazwan::takpa.tu cuci mata hang.heheh..ok lah tuh..mesti mata dah clear ckit.hehe..

Shazmiey Abdurahman said...

kalau semua sama,adoihh..,boring..hehehe..

Ainismaira said...

dasat gile gambo last tu.. yg tu bkn laki je kutuk..pmpuan pn kutuk same.. hahaha..adehh.. gile la..tp benda yg susah diungkap tu sebenarnya lebih bermakna.. :)

Shazmiey Abdurahman said...

ainis::hahha.tu org edit guna adobe tu.hahah..yepp..makin susa nak diungkap,makin di hargai :)

me said...

haha apa yg misteri tuh nak tau gak.....

Shazmiey Abdurahman said...

hahah..misteri?? haha..kan dah nama dia misteri mana bole bgtau.heheheh..apa yg u like pasal bf u?? tu la misteri bf u..hehe...

cikk yaya said...

hebad laa koe chuck !
HAHA ,
p memang betul laaa koe ckp tue , p ade gaa part klaka ;)

Shazmiey Abdurahman said...

adoihh..ada pulak.haha..just an observation.heheh..mesti ko sukak tgk pompuan seksi tu kan??hehe..

cikk yaya said...

aku pulak yg suka ?
ehhh , koe laa
siap tayang kat blog gitu ;)

'CikMimiEy' said...

okes,CM dh terjah ntry nih...
pergh,menarik tuk dikongsi..hihi
dh take a look n note pom n thx sbb suh baca fakta mnarik lagik t'tarik nim..

Shazmiey Abdurahman said...

cikyaya::haha..skali tgk rezeki..2 kali tengok bru dosa.heheh..

Shazmiey Abdurahman said...

CM::hhehe..aku pun bru nak terjah blog CM.heheh.majulah blogging utk negara..hihi.

cikk yaya said...

chuck , kalo HOT baru laa rezeki ;)

Shazmiey Abdurahman said...

hahaha...tau takpe!!

cikk yaya said...

ngarot da aku mlm nie , HAHA
k laa chuck
away from blog nie
daaa sayang
;)

Shazmiey Abdurahman said...

daaa too dear.. :)

misyamissyou said...

huarghh! misteri ke..bg je la tau semua..hehehe

hanaahmad said...

100% setuju la bro. :)

Shazmiey Abdurahman said...

missyamissyou::hehehe..mana bole..klu xmisteri mana u nak dtg blog i lagik.hehe.

Shazmiey Abdurahman said...

hanaahmad::heehh.pecaya jugak ko ehh.hihi..

kai azmier said...

yang pasal lelaki tak suke dikongkong tuh betol.. rimas arr kalo setiap saat nk tnye.. bosan kot!

Shazmiey Abdurahman said...

kai::heheh..tu la..tp nak buat cemana.hihi..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails