Sunday, November 21, 2010

Tranformasi ke Reformasi??


I’m so sorry guys because lama tidak update blog nih... terima kasih la kepada incik-incik, puan-puan dan yang seangkatan dengannya sebab masih rajin berjalan kaki blog walking dekat blog aku nih.. erm.. terima kasih la sebab bagi aku semangat untuk terus bagi update latest dekat blog nih.. i am really sorry again, sejak dua menjak nih tetiba mood aku untuk menaip-naip, menulis-nulis hilang, idea pun lesap.. Masa habis exam hari tuh, ada banyak sangat idea yang melimpah-limpah, tapi bila sampai rumah, semua terus jadi blank..heh..

Erm, sebenarnya, aku tak lah busy sgt lately, tapi aku tengah ada project..hehe...project tuh kena rahsiakan dulu..hehe..nanti bila dah tiba masanya aku akan reveal dengan korang k?! And suddenly aku macam nak buat contest la.. ye lah, bila tengok orang buat2 contest, macam seronot la pulak,, buat contest buat header, buat contest mimik muka, and so on la.. therefore, aku harap korang bagi aku idea apa contest aku nak buat untuk korang... Sebenarnya aku buat contest nih sebab duit biasiswa JPA aku akan banked in any soon, so i promise you, hadiah dia konfermmmm saje gempak gila!hehe..

Tapi bukan sebab tuh saje, aku sebenarnya tengah mengemodified renovate design blog nih.. orang cakap transformasi!! cehh..entah, masa aku selalu blogwalking dulu, aku asyik terjumpa blog yang sama template dengan aku, so, i take initiative untuk mereka design background, header and then improve sikit shoutmix tuh.. heh.. terima kasih la kepada mereka2 yang ajar aku macamana nak letak shoutmix tuh jadik tersembunyi..serius, aku memang tak pandai pasal html2, css and sewaktu dengannya.. heh.. trimas sekali lagi..heheh.. And ada beberapa lagi aku nak buat lepas nih,nak buat flavicon tuh, and so on, tapi ingat nak kurangkan gadget..dah macam semak kan??


erm, nih pandangan atas..still ada problem dengan guestbook tuh.



Erm, boleh dikatakan perubahan blog nih adalah reengineering la untuk blog aku, heh, sape2 yang pernah amek Human Resource Management tuh, dia tau la apa maksud reengineering tuh.. Kalau dulu blog nih punya tagline is “Journey To The End:: the end is a new beginning” tapi dah berubah menjadi tagline yang baru..ehhe.. “Dari Mata Hati INCIK SHAZMIEY:: the end is a new beginning”.. erm, ubah sikit tagline sebab apa yang aku tulis dekat blog nih takda kaitan langsung dengan journey2 nih..heheh.. so, ubah la sikit..



nih pulak pandangan bahagian footer..hehh..penat jugak redesign nih.


So, aku sangatlah berharap kalau untuk entri kali ini, korang bagi review terhadap design belog aku nih.. harap2nya dapat good review from korang.. ok?? Pls review and i will redesign sekali lagi k?? And satu lagi, what contest yang you all cadangkan untuk aku buat.heh..Tu saje buat sementara waktu,thanx for reading and aku menanti jawapan dari korang...

Ingat tau dua perkara nih::
  1. Review pasal new template nih..klu nak tegur tuh tegur je..aku redha seada2nya..heh.
  2. And bagi aku idea apa aku nak buat utk contest nnti..jgn yang susah2 yeh..


Apapun,Zasss!

p/s:: konvo tinggal 2belas hari lagikk!! heh!

36 comments:

Adam Haiqal said...

blog u dah cukup bagus dah Shazmiey..
Suka header kat ats tuh..:)

buat sndri ke background ni?

Shazmiey Abdurahman said...

erm..thanx haiqal..erm..suma buat sendri..from background smpai header..thanx for ur review!

Siti Mashitah Saidin said...

urm! cantek!~ okay dah..., kemas dan smart! terbaik la~!

ezhan_artwork said...

background terbaik. lawa
header pon dh cun cuma nmpak serabut skit.

Norhayati Rostam said...

Orait je incik.
Rasa macam nak touch template nih.
Best!

Firdani said...

bg ak ok je ko punye layout ni..
x semak pon^^

contest?ak pn tengah pike nak buat contest ap?
ad idea?kongsi cket..heee

acan ketot said...

nice gler blog kau..
siyesly..
a little bit jeles here...
hahaha...

Shazmiey Abdurahman said...

siti mashitah:: thnax...dlu byk sgt klon.tu pasal buat design bru..

ezhan::ouh..ok2,,nnti tukar header..thanx!

norhayati::sentuh je..xmara.hehe.

firdani::aku pun tgh pikir nih..hehe

acan:: thanx a lot 12 jam aku design blog aku nih..hehe..

biskut said...

template nih ok tapi font kureng skit...mungkin sesuai kalau guna arial atau yang lain dari yang ada sekarang.

perindu_خلافة said...

kalo bagi aku.. da cukup gempak la neyh,
x pyh ubah apa2 lagi pun ok da..
huhuhu.. sory x dpt nk bagi comment sgt cz aku pun org baru dlm dunia blogger,
bnyk lg kena blajar,
apa2hal pun, blog bro memg smart ^_^

Pendekar Berkuda said...

siyessssss.........................


cemburu ni....hahaha

nurul azfiza said...

nice la. buat sendiri ke? :)

Shazmiey Abdurahman said...

biskut:: ohh..font?? okeh..let me try 1st..thanxs!

perindu:: urm..thanx yeahh komen membina..aku pun belum biasa sgt pasal design2 blog nih..

Shazmiey Abdurahman said...

pendekar:: aduihh..jan cemburu..aku jadi malu2.hehe..wadepak aku nih.

nurul:: erm.yep..suma buat sendiri..erm..thanx for ur compliment!

cet said...

ahah!redesign & rethinking :P...HR...
cantik blog~

Shazmiey Abdurahman said...

cet2..hehe.. ingat jugak ko HR ya..ingat dah abes HR trus tak nak ingat.hehe..

husaynrazak said...

ok la nih bro.. ak nye lagi buruk.. agak jmbu la.. hehe

asyued said...

suda cun.. cume widget yg sebelah ni cm x berape teratur je ^_^

Shazmiey Abdurahman said...

husynrzak:: ok..thanx!! majulah blog utk negara!

asyued::thanx for comment yg membina..aku akan reorganize balik widget2 tu k! thanx again!

KeyrOL Zaman Razak said...

bro, gua rase tulisan kat blog lu nie
macam x kene dgn background la..
kah! tu pendapat gua je la...

untuk award,
lu buat kontest lelaki paling kacak.!
kah! kompem gua menang..
gua kan kacak!haha

♥ Roshazzy Shag ♥ said...

Terer lah kan boleh design belog sendiri. Shag jealous betul ornag yg reti design sendiri ni. Hik :P

Shazmiey Abdurahman said...

keyrol:: ouh thanxs alot!! yepp..ada gak org ckp, font tuh agak kureng sesuai..nnti aku nak tukar pegi arial..anyway thanx! and for award..hehh.. aku ku pertimbangkan..hehe..nnti klu ngko yg menang ramai pulak yg mara..

Shazmiey Abdurahman said...

shag:: thanxs..aku pun baru belajar buat design mcm nih..kena rajin tnya org la.hehe.. takbole malu2..heh..klu blog smart tapi takda readers syg jugak kan?

JRY said...

ok bro. 1 yg x oknya pasal background. yg bg skrg ni rendah pixelnya, jd bg yg pakai screen besar mcm gua terus nampak lain. Bg body dgn content lari habis. hehe.. cdngn gua kasi besar pixel bg ke 1500px keatas.

tp klu saiz camtu takut load lmbat plak. 1 lg cadangn lain, asingkan design footer dgn design... cari bg pixel rendah dn yg plain sja. kasi repeat bg tu jd cpat load... cdangn gua la.hehe

Shazmiey Abdurahman said...

JRY:: review ko memang pro la bro..heh.. urm.. ok2,, tu la pulak..klu pasal blog nih, takut lambat buffer.. cdgn ke 2 tuh,aku tak berapa terer sgt..tapi aku cuba utk fahamkn..thanxs alot bro!~

Fuziani JSR said...

just nice....

Shazmiey Abdurahman said...

fuziani JSR::thanxsalot

kikilalahsite x) said...

cantik . simple n kemas .

Shazmiey Abdurahman said...

kikilalasite:: thanxsalot!

arKue_ARIeFz said...

blog kamo da chantek lorh..tambah2 ngan entry2 besh,,so.ape pon..gud luck..for ur coming contest keh!!

Shazmiey Abdurahman said...

arkue::yepp..entri yg sgt penting!hehe..nnti buat contest join erk..hehe.

Norhayati Rostam said...

Masalahnya sentuh pun rasa skrin licin je ha.
wahaha~

Shazmiey Abdurahman said...

haha..licin tuh yg seronot! kalau terasa kasar nanti tgn luka pulak kena geseran..heheh..

nadzirah aqilah said...

eh.. semart jugak nie hasil keje tangan ko.. not bad..
ingatkan td sia slh masuk blog org.. hehehe.. ndak tau sy mo komen apa.. pape pun thumbs up sarep!

psstt.. ko pun amik HRM ek.. mengantok sia bila kelas tu..

Shazmiey Abdurahman said...

heheh..trima kaseh bah..hehe..pnat tau sia bauat..haha..tu la ko,mengantuk saja kerja ko d kelas..heheh.

Ika said...

nice~~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails