Tuesday, November 30, 2010

Busy2!!

Warrrggghh
Dah lama la xupdate blog nih..menghilang buat seketika..huh.. bukan apa, aku sangat2 busy sekarang.. memang busybody.huhh.. memang tenat ke’busy’annya..huh.. aku pun dah berapa malam tido lewat, paling awal pun pukul2 malam.. Tadi bila online, alamak, lama dah xupdate + Blogwalking,memang condem la stats aku minggu nih.huh.. thanx la kpd member2 yg still rajinkan tangan masuk blog aku..terutamanya incik Eman dgn Nadz! Thanx again..lama dah xborak2 dgn korang..skali tadi, tgh baca2 blog incik Eman dalam entri yang nih,perggghh..sayu dowh!! Happy jugaklah!! Listed among others! Wow!! Thanxsalot laincik Eman,so, kepada member2 sekalian, lawat lah blog incik Eman nih,konfem xrugi!! Siyes!! Hehe,,korang siap dapat resepi kek lagi tauk!! Hehe.. (siap promote ko lagik erk bro.heh)

Ehh,Nadz pun dont worry la!! Sarepdol pun nak promote blog korang!! Wahai blogger sekalian, jom ushar blog Nadz!! Hehehe,so kalau-kalau la korang nak cerai ke ape ke,senang la nak mintak tolong dengan Nadz..heheh..jangan mara erk Nadz

Erm.hari Sabtu tuh aku pegi mak aku,tu pn flight smpai KL pukul12.00, smpai Rembau dalam pukul 2.. Pastu bangun awal, nak temankan Mak aku pergi KL hari tuh, memang penat lah. Lepas tuh malam dia pergi airport lagik, amek kazen2 aku dari KK pegi KL..huhh...dah jadi tukang jemput orang la pulak.. dah tuh dia silap bagi information lagik.. Cakap pukul7, rupanya pukul7 baru gerak.. Ingat smpai pukul9 la sebab KK-KL Cuma dua jam je, pastu flight dia dari KK bukan pukul7 tepat tapi pukul7.55..fuuhhhh..dalam hati memang memaki!!! Nasib baik ko pompuan,kalau tak,memang ku lempang sampai tepusing 7 kali kepala engkau! Perrrghhh..marah sangat tuh.. tapi lama2 ok lah..

Hari isnin lagi la penat,dahlah bangun pukul6,gerak sampai KL pukul 9 camtu, nak amek kawan2 lagi dari Sabah..apasal lah hotel dorang jauh2.. Mula2 amek kawan dekat Stesen Bandaraya, pastu tunggu kawan yg baru nak gerak dari Ampang..cettt..pastu anta dorang pegi KL Sentral pastu, tunggu sorang kawan lagi yang baru sampai dari airport, antar pegi hotel dia kat Medan Tuanku, pastu balik lagi pegi KL Sentral..perrgghh..kalau aku tau macam nih, memang gamaknya aku suru la dorang naik teksi.. Lepas tuh bila dah kasi setel semua barulah dapat gerak pegi Shah Alam.

Tu pun sampai Shah Alam pukul3. Aku betul2 hairan la kat Shah Alam..ribut hari2!! Siyes!Asal petang je mesti ribut, kalau korang nampak ribut dia macam ribut yang kat Jasin ari tu..! tapi xla 100% macam kat Jasin, lebih kurang 50% damage kot..ehh..entah lah..aku sempat nak amek gambar,hp low bat..huh..

Pastu kononnya cepat la urusan nak amek jubah tuh,, skali dah smpai,,adoiihh,,kena tunggu giliran lagik.. tau2 je petang tuh lebih kurang 6 group sidang yang amek jubah serentak.. kalau satu sidang  ada lebih kurang seribu graduan, hah,ko cuba bayangkan 6 sidang,lbih kurang 6000 student berebut nak amek jubah.. adoiihh..dah la aku kecik, memang nak mampos!! Nasib baik lah masa berebut2 tuh aku dikelilingi oleh gadis2, so, xla cuak sangat hidu bau2.. siyes,kalau lelaki kumpul ramai2, sangat la bau kan?? Hehhehe..dah tuh dapatlah tengok gaya pompuan yg ni yg tuh..haha..lucu pun ada gak..hehe.

Dah register tuh terus pegi amek jubah lahh., hehe,,masa jubah tuh aku main tipu sket, mula2 aku dapat jubah saiz L,.Saiz L tuh kalau badan kecik macam aku pakai lebih kurang baju jubah pompuan yg al-arqam tuh,, sampai kaki aku siot!!  Memang tutup abes aurat la kalau pompuan pakai jubah tuh,.. Tapi nasib baik la aku guna orang dalam,aku ada kenal sorang urusetia tuh, so dapat la ushar2 sket minta tukar jubah..dapat la saiz S...hehehe..

 la la la..nih la jubah aku yg simple habes!


Pastu blik lagi member ajak reunion la kononnye..hehe.. pastu kena hantar lagi member satu2 pegi hotel memasing..adehh.. Pas nih korang familiarize kan diri korang kat KL nih, takkan tiap kali jenjalan nak gi KL aku kena bawak korang kan??hehe..Aku smpai Rembau pun semalam pukul1.. oh shit!

So, ada 2 hari lagi nih baru start konvo aku..any update about konvo maybe in 2 days..heeee.okehh,,sory guys for late update,memang xsempat nak BW..dapat online pun through hp..nasib baiklah hari dapat curi masa sket untuk online..

23 comments:

a d r e y n i e e l i s y a said...

waa..
mo convo suda diaaa..
congratz!

Shazmiey Abdurahman said...

trimas!!

Eman said...

uwargghh!!
HAHA, pomot kek lak ko en.
pas konvo ni leh blogging lelaju ah ko kan.
hepi convo bro!

aima in luv said...

tahniah ....
bestkan dh grad..

EMMA said...

wahh da nak konvo..tahniah eyh...
btw, tulah asyik hujan je...ktrang pown g klas redah hujan and to make things worst, klas xde lak.. duhh

Shazmiey Abdurahman said...

eman::adeshh..nanti abes konvo memang patah la jari aku BW..hehe..

Shazmiey Abdurahman said...

aima::sgt2 seronot!! hehe..tapi skang tgh sambung degree..

Shazmiey Abdurahman said...

emma::ko stdy katne nih?? uitm gak ke??

Shazmiey Abdurahman said...

emma::ko stdy katne nih?? uitm gak ke??

Cempakamelati said...

Tahniah..

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

sian dia penat !
huhuhu convo...
aku convo mase darjah khas je..
tu pon x dtg !wek !

arep_lockermonth said...

encik shazmiey seharus memakai pakaian yg labuh2 ye..

tutup aurat cikit..muahahaha..:P

nadzirah aqilah said...

bhahahha.. ko promote sia plak tu.. terharu bha nie..

anyway.. congrats for your graduation...

sia pun busy jugak nie.. nda sempat mo update entry.. huhuhu

Shazmiey Abdurahman said...

kak cempaka::thanks kak :)

Shazmiey Abdurahman said...

SuperCSI Fiza::hehe.. nnti ada masa ko konvo la plak..hehe

Shazmiey Abdurahman said...

areph::agak2 la pakai yg labuh kan..hehe..

Shazmiey Abdurahman said...

nadz:ya bah..walopun sy jarang uda BW,tp ko tatap saya rindu..heheh.

arep_lockermonth said...

shazmiey : labuh berpada-pada..heheh

Shazmiey Abdurahman said...

haha..ok2.!lelaki pun kena labuh erk..hahah..lucu la ko bro!hahaha.!

arep_lockermonth said...

HAHAH :p..

Shazmiey Abdurahman said...

haha jugak lah..hehehe..

Anonymous said...

Hai, saya menemukan blog Anda melalui Google ketika mencari pertolongan pertama untuk serangan jantung dan posting Anda terlihat sangat menarik bagi saya..

Anonymous said...

Hei blog yang sangat bagus! Man .. Indah .. Amazing .. Saya akan bookmark blog anda dan mengambil feed juga ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails