Tuesday, November 2, 2010

25 fact!!


hari nih saya buat la blogwalking mcam biasa..n kena tagged ole c kerek..  hurm..ya..lama suda kan nda kena tagged.. sejak ada blog yg latest nih first time pulak kena tagged.hurm...sedihnya... mo nangis la klu mcam nih.hahaha...

ok dia suru cerita 25 random fact..aku pun nda tau waht fact..maybe about the author kan?? bha2... mari kita baca fact2  mengenai aku::
  1. orang selalu panggil aku Shazmiey..hurmm..nama aku bukan Shazmiey la..tapi Sharif Azmi cuma dikasi ringkas jadi Shazmiey..sebab aku perasan cool bila kenak panggil macam tuh.hahah. tapi panggil syah sudah! (nih lagila gila).
  2. ouhh..ni fact yang malu untuk ku kestaw ahh..tpi just for share.. (harap2nya nda kena baca la ole c babun, klu nda kena ejek) .. erm..fact nih pasal berat aku..hurm berat aku kan nda smpai 50 kg...arrggghh..tension!! kurus!!
  3. ouh ya..fact ke3 nih..ouh ya..saya nih kos perladangan..bukan amek soil scince ka, pertanian ka apakah...sekali lagi PERLADANGAN k.!jadi jgn tanya benda lain selain ladang2 k.
  4. ouh ya..nombor blik saya A1505(Ehh,nih fact ke?)
  5. erm..nih lagi satu fact yang orang nda tau pasal aku..hurm..orang ingat aku bajau...but the truth is im Suluk :)..heheh.,..tapi ramai yang nda percaya..apa ku peduli..satu malaysia ma..
  6. satu lagi fact:: aku teda darah chinese.(aku teda idea bha suda nih)
  7. erm..nih lagi fact...aku lahir sebenarnya 8hb Desember tapi dalam surat lahir dan ic aku ada kesilapan.. dia tulis aku lahir 9hb Disember.. erm..tapi aku tetap akan sambut birthday aku 9hb December..nda ngaku aku 8hb December k..
  8. tahun kelahiran pulak 1989.ok??
  9. erm..lagi fact:: tinggi saya 169cm.. tapi kan dulu masa sekolah aku pendek..hurm..sampai kena panggi sarep pendek(hampeh!)
  10. erm.apa lagi ahh..ouh ya..klu pasal hobi nda paya cerita la..aku pun nda tau pa hobi aku..tapi aku rasa membaca la..cehh..hahah..yeahh..seriously.aku suka baca nih..baca newspaper..nda lengkap hariku klu nda baca news...macam bapak2 kan??
  11. erm..pastu tuh aku ada problem ckit klu pasal online nih..iaitu ADDICTION.!! hurm.yg slalu aku masuk macam biasalah facebook, blogger, beautifulnara n youtube.ohh ya segala portal akhbar k!
  12. erm..pastu aku suka random blogwalking.. tapi aku ada beberapa blog yg aku wajib masuk bila aku blog walking iaitu : Long Hafizz perantau, SlimDunk, Ultimate Merapu Page, HiTheVirgo, Franky, and byk lagi lah..
  13. pastu saya suka tengok orang main gitar..tapi saya nda pandai main gitar..sebab saya kidal..dari dulu klu ada peluang belajar mesti smapi kod2 tuh ja..kod pun aku nda ingat suda.hurm..tapi aku suka gitar la..cuma nda pandai.
  14. nahh..ni lagi..aku suka muzik daripada piano.serius!! asyik!
  15. pastu,aku kan sebenarnya ada phobia...phobia sama haiwan bertanduk..aku pun tak tau what term used for this phobia..tapi aku memang takut..macam kamibng tuh..kerbau lagilah.!
  16. erm..pastu aku suka makan..tapi nda pndai gumuk.haish! aku suka makan cheese.
  17. erm..aku suka jus epal..epal hijau ahh.. nda mo epal merah.. so,klu mo sponsor aku,juz jus epal just nice.
  18. nih lagi fact yg aku pun nda tau kenapa bole jadi..klu kamu bukak wardrobe aku.. colour dia lebih kurang, hitam,putih, pastu biru, pink. satu baju merah n satu baju kuning.. tuh ja ada.teda colour lain suda ahh..
  19. pastu saya ada habit pelik..saya suka kumpul resit.resit yg slalu aku dpt time pegi shopping ja lah..klu resit2 yg murah tuh buang..resit2 mahal n tempat2 eksklusif simpan.heheh..resit makan termahal dekat new york d One Borneo iaitu RM65..makan sendiri k. kalu resit beli2 pakaian tuh paling mahal pun RM350..nda penah lebih dari tuh..
  20. pastu, satu lagi fact,orang bilang aku sombong..seriussss..aku memang sombong.. tapi bukan sombing bha..tapi pemalu..heh..yeahh..nda pecaya try me.. tpai trust me bila aku dah setat biasa..tahan sejalah ahh tgk kesengalan aku.
  21. pastu, klu aku sms org,ayat yg slalu aku tulis 'hurm".
  22. apa lagi ahh..aku nih boros...serius.jangan kawin sama aku..rugi kamu.
  23. pastu saya suka tengok bangunan yg cantik2...terus aku bangga jadi rakyat Malaysia..hahha
  24. erm..aku suka travelling!!! damn! aku mo p luar negara..tapi duit nda penah cukup.hurmm.. klu aku d bagi peluang pegi travel..aku mo p paris, p london, p darwin, itu Seoul n Tokyo.. pastu klu dkat Asia Tenggara aku mo p BALI!!! n then mo p Krabi!! huirrrmmm..bilalahh la nih,.
  25. last but not least is.. aku suka tgk spongebob..nampak bodoh tapi menggembirakan..hahah.

dah habis buat..sekarang aku mo orang di bawah nih buat benda yang sama juga.
sudah la..malas mo susahkan korang.heheh.babye!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails