Tuesday, November 30, 2010

Busy2!!

Warrrggghh
Dah lama la xupdate blog nih..menghilang buat seketika..huh.. bukan apa, aku sangat2 busy sekarang.. memang busybody.huhh.. memang tenat ke’busy’annya..huh.. aku pun dah berapa malam tido lewat, paling awal pun pukul2 malam.. Tadi bila online, alamak, lama dah xupdate + Blogwalking,memang condem la stats aku minggu nih.huh.. thanx la kpd member2 yg still rajinkan tangan masuk blog aku..terutamanya incik Eman dgn Nadz! Thanx again..lama dah xborak2 dgn korang..skali tadi, tgh baca2 blog incik Eman dalam entri yang nih,perggghh..sayu dowh!! Happy jugaklah!! Listed among others! Wow!! Thanxsalot laincik Eman,so, kepada member2 sekalian, lawat lah blog incik Eman nih,konfem xrugi!! Siyes!! Hehe,,korang siap dapat resepi kek lagi tauk!! Hehe.. (siap promote ko lagik erk bro.heh)

Ehh,Nadz pun dont worry la!! Sarepdol pun nak promote blog korang!! Wahai blogger sekalian, jom ushar blog Nadz!! Hehehe,so kalau-kalau la korang nak cerai ke ape ke,senang la nak mintak tolong dengan Nadz..heheh..jangan mara erk Nadz

Erm.hari Sabtu tuh aku pegi mak aku,tu pn flight smpai KL pukul12.00, smpai Rembau dalam pukul 2.. Pastu bangun awal, nak temankan Mak aku pergi KL hari tuh, memang penat lah. Lepas tuh malam dia pergi airport lagik, amek kazen2 aku dari KK pegi KL..huhh...dah jadi tukang jemput orang la pulak.. dah tuh dia silap bagi information lagik.. Cakap pukul7, rupanya pukul7 baru gerak.. Ingat smpai pukul9 la sebab KK-KL Cuma dua jam je, pastu flight dia dari KK bukan pukul7 tepat tapi pukul7.55..fuuhhhh..dalam hati memang memaki!!! Nasib baik ko pompuan,kalau tak,memang ku lempang sampai tepusing 7 kali kepala engkau! Perrrghhh..marah sangat tuh.. tapi lama2 ok lah..

Hari isnin lagi la penat,dahlah bangun pukul6,gerak sampai KL pukul 9 camtu, nak amek kawan2 lagi dari Sabah..apasal lah hotel dorang jauh2.. Mula2 amek kawan dekat Stesen Bandaraya, pastu tunggu kawan yg baru nak gerak dari Ampang..cettt..pastu anta dorang pegi KL Sentral pastu, tunggu sorang kawan lagi yang baru sampai dari airport, antar pegi hotel dia kat Medan Tuanku, pastu balik lagi pegi KL Sentral..perrgghh..kalau aku tau macam nih, memang gamaknya aku suru la dorang naik teksi.. Lepas tuh bila dah kasi setel semua barulah dapat gerak pegi Shah Alam.

Tu pun sampai Shah Alam pukul3. Aku betul2 hairan la kat Shah Alam..ribut hari2!! Siyes!Asal petang je mesti ribut, kalau korang nampak ribut dia macam ribut yang kat Jasin ari tu..! tapi xla 100% macam kat Jasin, lebih kurang 50% damage kot..ehh..entah lah..aku sempat nak amek gambar,hp low bat..huh..

Pastu kononnya cepat la urusan nak amek jubah tuh,, skali dah smpai,,adoiihh,,kena tunggu giliran lagik.. tau2 je petang tuh lebih kurang 6 group sidang yang amek jubah serentak.. kalau satu sidang  ada lebih kurang seribu graduan, hah,ko cuba bayangkan 6 sidang,lbih kurang 6000 student berebut nak amek jubah.. adoiihh..dah la aku kecik, memang nak mampos!! Nasib baik lah masa berebut2 tuh aku dikelilingi oleh gadis2, so, xla cuak sangat hidu bau2.. siyes,kalau lelaki kumpul ramai2, sangat la bau kan?? Hehhehe..dah tuh dapatlah tengok gaya pompuan yg ni yg tuh..haha..lucu pun ada gak..hehe.

Dah register tuh terus pegi amek jubah lahh., hehe,,masa jubah tuh aku main tipu sket, mula2 aku dapat jubah saiz L,.Saiz L tuh kalau badan kecik macam aku pakai lebih kurang baju jubah pompuan yg al-arqam tuh,, sampai kaki aku siot!!  Memang tutup abes aurat la kalau pompuan pakai jubah tuh,.. Tapi nasib baik la aku guna orang dalam,aku ada kenal sorang urusetia tuh, so dapat la ushar2 sket minta tukar jubah..dapat la saiz S...hehehe..

 la la la..nih la jubah aku yg simple habes!


Pastu blik lagi member ajak reunion la kononnye..hehe.. pastu kena hantar lagi member satu2 pegi hotel memasing..adehh.. Pas nih korang familiarize kan diri korang kat KL nih, takkan tiap kali jenjalan nak gi KL aku kena bawak korang kan??hehe..Aku smpai Rembau pun semalam pukul1.. oh shit!

So, ada 2 hari lagi nih baru start konvo aku..any update about konvo maybe in 2 days..heeee.okehh,,sory guys for late update,memang xsempat nak BW..dapat online pun through hp..nasib baiklah hari dapat curi masa sket untuk online..

Thursday, November 25, 2010

Budak2 Sekarang..

hari nih aku dok syok2 tengok tv..tengok cite stuart little kat astro ceria.. Sejak dua menjak kat rumah nih, keje aku hari-hari tengok tv je..Kalau tengok tv cerita yang best takpe gak.. Nih tengok kartun... Ngko ubah channel budak-budak kat rumah nih aku teriak tanpa henti.Macam histeria.cet!! Nasib baik korang masih budak-budak, kalau dah tua sikit tadi memang ku lesing ko budak!!

tengah dok tengok tv tuh,, aku dengar bunyi air menitik.

tik.. 

tik.. 

tik ..

tik.....

Aku pun tengok lah..cett,,air..aki perati dekat-dekat,,air apa nih..kuning-kuning...cettt, air kencing rupanya! ceshhh!! anak buah aku kencing dalam seluar,tak sempat nak bukak seluar dia nak gi toilet..

"Yuyun!!! Kenapa tak bagi tau awal-awal?!!!!!  Kenapa kencing kat seluar???!!!!! arggghhh"

dengan selambanya anak buah aku cakap sambil tunduk-tunduk...

"Pacik, yuyun kencing kat kote..bukan kat sluar.."

CESHH!!! pandai menjawabb..errrggghh~

budak-budak sekarang..dah pandai ckp kote erk..pacik dia nih dulu sopan santun okehh!! sebut kote tuh tak berani,sebut kemaluan okehh!

heh,anak buah aku tak pancut macam
nih punya tinggi..hehe.*gambar perhiasan*

p/s:: korang dulu pernah tak kencing kat sluar masa sekolah rendah.kawan aku pernah.hihi..

Kesah Tie dan Dr Rozmey

pada masa dahulu,,ada seorang budak yang bla bla bla..hehehe..

hoho!!baru balik dari jenjalan tadi..penat sangatlah hari nih...dari rembau pegi seremban, pastu naik bus lagi pegi KL..adoihh..bole patah bontot aku duduk kat kerusi tuh..ehh,bontot bole patah ke?? haha.. tadi pergi beli barang-barang sikit je..beli baju baru..hehe..tie baru..hehe..kasut baru..hehehe.. Tie encik Zai pun dah beli..dia kaler biru..aku lak merah.. fuhh, habis duit aku..cesh!! hehe, tadi jalan sendiri je..perrgghh!! teruk betul!! apakan daya, aku malas nak ajak orang ari nih,..Nak jalan sendiri, baru puas ati..hehe.. Pastu pegi tengok Harry Potter.. semmat la movie dia!!  i like!! tak sabar tunggu second part dia...!!semangattt~


hoho..nih la baju konvo aku..tie lak kaler
merah..tapi macam kecik sgt tie tuh kann?.


Ouh ya, semalam saya cerita-cerita la ngan member blog, incik luncai.. pastu dia cakap sumting... dia cakap rambut aku macam Dr. Rozmey..!! arrrgghhh!! wadepakk!!! adakah patut!! Mentang-mentanglah rambut aku bulat je, sampai hati incik luncai berkata begitu..kecik hati aku...uhuk..



pergghh!! rambut memang berbeza!! cuma bulat ckit je wehh!!


Haha...heshh..aku dah buat perbandingan!! heshh tak sama pun!! pergghh!! Dr Rozmey tuh hensem sangat,aku tak...tu je beza dia.hehe. And dia pandai buat orang kurus, aku pulak pandai buat orang jadi gemuk..hehe...

p/s:: dalam hati ada bunga sekarang nih.fuhh!




Tuesday, November 23, 2010

Award 200th Follower!

Hari nih langit asyik mendung-mendung je..macam ada sumting nak jadi kat belog aku..Kilat sambar menyambar, petir saling petir mempetir...fuhhh..dasyat la gamaknya..memang sumting nak happen nih.. 


herm..lepas mandi tadi...aku ternampak sesuatu..memang ada sesuatu terjadi..ada blink-blink dekat blog aku.. silau mata tengok..nak tau apa aku jumpa kat blog aku??


blink2!! hehe..follower aku yg ke 2ratus!! i like!! Yippiee!!
Nama dia hehe Syatoza Zai



nahh..ni lah dia 200th follower aku.hensem org dia..bekenal-kenalan 
lah..hehe...tu pun kalau dia masi single and available lah.hehe.
url dia kat sini.. :)

so, untuk meraikan 200th follower aku dengan rasa suke sukinya aku telah buat satu award khas untuk dia.. Hehe..ucapan Sarepdol sama dia 

"Thanksalot ya incik Syatoza Zai..hehehe..moga blog incik dirahmati Allah hendaknya.,Moga belog incik dapat award lagik banyak-banyak,dapat visitor meletops hari-hari dan yang baik-baik belaka lah untuk incik..hehe.. Tahniah la incik :)"

award kat bawah untuk incik!
nih award khas untuk 200th follower of luminory0192.blogspot.com

Okelah incik Syatoza Zai, oleh kerana hari nih sangat bertuah bagi incik.,aku plus lagi award incik dengan hadiah sampingan..cehh..tapi hadiah sampingan tuh belum tentukan lagi.. Nak pilih hadiah untuk incik dulu apa yang sesuai sebab tak expect pulak dapat 200th follower hari nih... Nanti aku akan hubungi incik k untuk bagi hadiah nih...Tapi hadiah tak la mewah,yang aku termampu je,boleh kan??hehe.. For another 199 followers tuh,, terima kasih zillion milllion bedouble2 lemon aku nak bagi kat korang sebab tanpa korang, apalah erti belog ini :)


p/s: Skang tunggu follower ke 400 pulak!! follower ke 400 akan dapat hadiah lebih lumayan!! cepat2!

Monday, November 22, 2010

Part Time Job: Haruskah?!

yesterday lepas aku mintak tolong review design blog aku,thanks la sebab tolong aku tengok apa2 yang kureng pasal design blog aku,..antaranya ialah:

1. Font kureng sesuai.
2. Header agak serabut.
3. Widget tak teratur
4. Background pecah sebab pixel rendah..terutamanya kat skrin besar.

Herm.nanti aku akan cuba repair segala kekurangan yang ada k..by the way, thanxs again.. and for contest, orang ckp,aku kena buat contest paling macho..contest paling macho??! Wadepik!! Haruskah?? Hahah..tengokla cemana k, aku pun dah terbayang-bayangkan suatu contest..korang tunggu je lah....enaf2!!  skang aku ada sumting yang kena fikir.. semalam, mak aku call dari Sabah, cuba ikuti perbualan dibawah:

Mak:: Mek,buat apa tuh?
Aku:: Takda buat apa2 mak, online saje.. Takda buat apa2..Mak apa khabar?
Mak:: Sihat, kau tu tak pernah call rumah, lupa Sabah sudah?
Aku:: Tidak bah mak, tiada credit, lama nda(tidak) topup.Sorry.hehe.
Mak:: Ko nda kerja ka?? Bagus ko kerja part time. Ada jugak duit ko untuk beli tiket balik Sabah nanti, Ada juga tambah duit poket ko..
Aku:: Mau jugak bah, tapi nda tau mau kerja apa.,takda transport la mak.tu yang susah.
Mak:: Bah, usahakan lah, sayang ko buang masa begitu..Bagus ko cari kerja.
Aku:: Ya la mak..nanti aku carik

bla bla bla.....Perbualan seterusnya censored.hehe..


mak aku tak hot macam org diatas tapi aku hampir kacak la compared 
lelaki tuh..hehe..lakonan semata-mata..hehe.



Ok! Korang faham tak?? Heh,kalau tak faham bahasa sabah tuh, korang cuba belajar Bahasa Sabah kat sini dan sini..hehe... yepp.. Mak aku suru aku cari kerja part time untuk isi masa lapang aku. Ye lah, aku cuti sebulan lebih, takkan nak buang masa kan??

Erm, aku cuti sampai 3hb Januari nih.. agak lama la jugak, lebih kurang dalam sebulan 2 minggu lebih.. tolak dengan minggu konvo tinggal sebulan lah.. Bila fikir apa yang mak aku cakap betul jugak..Banyak sangat kebaikan  kerja part time nih, dapatlah jugak tambah pengalaman.. Tambah experience bekerja kan?? Nanti bila nak buat resume untuk mohon kerja, boleh jugak letak kerja part time sebahagian dalam bahagian experience.

Masalah graduan sekarang kalau nak mohon kerja ialah pengalaman.. Walau tinggi macamana pun ilmu ko, tahap sarjana ke, duktur2 ke tahap gaban ke, tapi bila interviewer tuh tanya ko pengalaman, dettttt... Slalu sangkut kat sini kan?. Sekarang kalau ko bukak newspaper bahagian kerja kosong tuh, cuba tengok kebanyakan vacancy tuh nak orang yanga ada experience, nak dua tahun experience, 3 tahun experience and so on.. Kalau ada pun kerja yang tanak pengalaman tuh,kerja kilang je lah jawab dia..heh.


walo hot macamana pun engko masa interview tuh, mesti dia tanya
pengalaman kerja engko kan?



And yang best kerja part time nih, ko boleh tambah kengkawan kan..Koleksi kawan2.Hurmm..koleksi kawan2?? Merepek lagik..heh..yeah, tambah kawan lah,kenalan..And the foremost thing kalau kerja part time nih kena cari link networking.. Tau apa itu networking?? Erm, kalau ada network, lepas grad nanti ko bole minta tlg dgn link2 ko manalah tau dia dapat tolong ko carik keje kan?? Siapa tahu??

So, kira advantage la jugak amek kerja part time nih.Experience is the best teacher. Therefore aku mula mempertimbangkan cadangan mak aku semalam tu. Tapi masalah aku sekarang transport nak pergi kerja. Tapi aku dah bincang dengan kakak aku tadi pasal cadangan mak aku semalam dan dia cadangkan aku tinggal dekat hostel..

Aku pun mula lah fikir yang positif. Herm, dalam beberapa hari nih aku kena cari kerja. Harap2nya dapatla kerja nanti..Papun, doakan aku ye kengkawan..hehe.. Harap2 dapat kerja gaji besar..(ini cuma khayalan semata2)heee.


p/s: Tapi masalahnya, kat hostel konferm takde internet.sekali lagi,Wadepik!!


Beatiful Award!!~

erm..hari nih saya dapat berita bila tgk check shoutmix tadi..guess what??


hehe..yelah..cikyaya telah menganugerahkan aku award.. wahh, macam shout award pulak.. cuma ini shoutmix award..hehe... award nih beautiful award, nih award yang aku dapat dulu untuk blog aku yang lama dlu(blog lama da kena delete)hehe.. ni dia award yg aku dapat..thanxs ye cikyaya..sayang cikyaya..hehe

takde ke award handsome blogger??

so, next is aku kena spread award nih pulak kan?? So, aku akan bagi award nih kepada orang-orang yang sememangnya beautiful sebeutiful belog dia..memang korang deserve la dpt award nih...Mereka-mereka yang dapat award nih pulak adalah...




Tu sajelah!! bergembira la dapat award nih erk

Sunday, November 21, 2010

Tranformasi ke Reformasi??


I’m so sorry guys because lama tidak update blog nih... terima kasih la kepada incik-incik, puan-puan dan yang seangkatan dengannya sebab masih rajin berjalan kaki blog walking dekat blog aku nih.. erm.. terima kasih la sebab bagi aku semangat untuk terus bagi update latest dekat blog nih.. i am really sorry again, sejak dua menjak nih tetiba mood aku untuk menaip-naip, menulis-nulis hilang, idea pun lesap.. Masa habis exam hari tuh, ada banyak sangat idea yang melimpah-limpah, tapi bila sampai rumah, semua terus jadi blank..heh..

Erm, sebenarnya, aku tak lah busy sgt lately, tapi aku tengah ada project..hehe...project tuh kena rahsiakan dulu..hehe..nanti bila dah tiba masanya aku akan reveal dengan korang k?! And suddenly aku macam nak buat contest la.. ye lah, bila tengok orang buat2 contest, macam seronot la pulak,, buat contest buat header, buat contest mimik muka, and so on la.. therefore, aku harap korang bagi aku idea apa contest aku nak buat untuk korang... Sebenarnya aku buat contest nih sebab duit biasiswa JPA aku akan banked in any soon, so i promise you, hadiah dia konfermmmm saje gempak gila!hehe..

Tapi bukan sebab tuh saje, aku sebenarnya tengah mengemodified renovate design blog nih.. orang cakap transformasi!! cehh..entah, masa aku selalu blogwalking dulu, aku asyik terjumpa blog yang sama template dengan aku, so, i take initiative untuk mereka design background, header and then improve sikit shoutmix tuh.. heh.. terima kasih la kepada mereka2 yang ajar aku macamana nak letak shoutmix tuh jadik tersembunyi..serius, aku memang tak pandai pasal html2, css and sewaktu dengannya.. heh.. trimas sekali lagi..heheh.. And ada beberapa lagi aku nak buat lepas nih,nak buat flavicon tuh, and so on, tapi ingat nak kurangkan gadget..dah macam semak kan??


erm, nih pandangan atas..still ada problem dengan guestbook tuh.



Erm, boleh dikatakan perubahan blog nih adalah reengineering la untuk blog aku, heh, sape2 yang pernah amek Human Resource Management tuh, dia tau la apa maksud reengineering tuh.. Kalau dulu blog nih punya tagline is “Journey To The End:: the end is a new beginning” tapi dah berubah menjadi tagline yang baru..ehhe.. “Dari Mata Hati INCIK SHAZMIEY:: the end is a new beginning”.. erm, ubah sikit tagline sebab apa yang aku tulis dekat blog nih takda kaitan langsung dengan journey2 nih..heheh.. so, ubah la sikit..



nih pulak pandangan bahagian footer..hehh..penat jugak redesign nih.


So, aku sangatlah berharap kalau untuk entri kali ini, korang bagi review terhadap design belog aku nih.. harap2nya dapat good review from korang.. ok?? Pls review and i will redesign sekali lagi k?? And satu lagi, what contest yang you all cadangkan untuk aku buat.heh..Tu saje buat sementara waktu,thanx for reading and aku menanti jawapan dari korang...

Ingat tau dua perkara nih::
  1. Review pasal new template nih..klu nak tegur tuh tegur je..aku redha seada2nya..heh.
  2. And bagi aku idea apa aku nak buat utk contest nnti..jgn yang susah2 yeh..


Apapun,Zasss!

p/s:: konvo tinggal 2belas hari lagikk!! heh!

Wednesday, November 10, 2010

Award Senyuman dari Nadzirah :)

heh..ahri nih bila bukak belog..and baru perasan sumting..patutlah beberapa hari nih asyik hepy je.. ada orang bagi ewards!! macam artis la pulak..hehe..walopun pemberi award nih baru kenal beberapa hari, dah bagi aku awards..ohh..trimas la bebanyak.. Hehehe..trimas la jugak psal ko heboh2kan kat belog ko yang aku nih sporting gilerrr  ...hehee.. trimas again..papun, aku nak ucapkan goodluck dengan Nadzirah Aqilah..cehh..full name la pulak..hehe..
nih la awrd dia..senyum seindah suria!


aku pun taktau apa nak buat nih..tapi aku ikut apa dia buat k.ok!! sekarang kita tengok apa yang patut dibuat!!

5 Pandangan Tentang Blog Dia nih:

  1. blog dia semmat dan cool
  2. blog dia ada bunga ros..jadi asal aku masuk belog dia nih,,harummmm je memanjang.hehe
  3. orang johor pertama ku jumpa fasih berbahasa Sabah..kewl~!
  4. belog dia kaler itam dun putih..amksud dia.,orang dia nih tak buta warna..haha!!(nampak kebodohan aku)
  5. Paling penting sekali, saya suka cerita-cerita dalam belog dia :)
5 Aktiviti Semasa Pulang Ke Kampung:

  1. Kampung aku tepi laut.,so first sekal mandi lautttt!! seronottt!! wah dah setahun tak mandi kat tepi pantai 
  2. Aku suka tengok rumah aku, so, aku akan bersihkan halaman..kewl kan?? ya2,saya tahu saya kewl.
  3. tepi rumah ada pokok mangga..so klu balik, amek galah..pa lagi...amek galah tolong jolokkan la.heh
  4. suka tidur dekat beranda rumah..rumah menghadap laut..sodaaapppp!!
  5. paling penting, dekat rumah ada mak, berkasih sayang la!! hehe... rimduu nak balik.uhuk!
Pastu nak bagi award nih dengan::

  1. sama c kerek..sebagai intensif untuknya supaya lebih giat berblogging.
  2. untuk c bakal cekgu tiqah..jan lupa ole2 aku dari New Zealand k!
  3. pasanganku kepada belogku si pelatipus,.buat sarang elok2 k.!
  4. klasmate kau c nana!! nana!! sama-sama DL ok!!
  5. my senior yang sangat aktif fesbuk..Franky..hehe
Tuh je lah..tak bole bagi banyak-banyak..hehe..bye!!korang yg dapat award tuh,,please be cool yeah!! haha!!

Love the Way You Lie

ohh ya hari nih baru free nak bukak blog!! jahat korang!! bila aku tak update sehri ko tak pegi ushar belog aku..huk huk...drop habes stat haku..sedih2..!! takpe2.. tapi hati terubat sebab biloa aku check tadi, dah dua 3 tagged dari member2 yang selalu ushar belog yang tak seberapa hensem dan comel nih.. hehe.. orang yang tagged aku nih, semua lebih kurang je.. maybe tengah spread out kot tag nih kat seluruh tempat.. hehe.. orang yang rajin tagged aku tuh adalah::



instruction was like below::


Put your music library on shuffle. For each question, press the next button to get your answer. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough. Ok, go! When you're done, tag 20 people in this note, and make sure to tag the person who sent you this. The answer to #20 is the Title of your note.

1.If someone says, “Is this okay?” you say
I'm Not Okay- MCR
(haha.. baru abes exam.not so okay~)

2. How would you describe yourself?
Kebahagian dalam Perpisahan-Shahir AF
(bila suda menduda..inilah jadinya..  jangan salahkan aku!!)

3. What do you like in a guy/girl?)
Rahasia Perempuan- Ari Lasso
(hihi.. bagitahu aku apa rahasia kamu dong?)

4. How do you feel today?
UiTM Di Hatiku- Budak-Budak UiTM
(wow..Patriotiknya..haha!! kan nak cuti!! ahaha!!!)

5. What is your life’s purpose?
Thank You Allah-Maher Zain
(haha..macam 'bacinta' saja tujuan hidup saya ni.. haha!)

6. What's your motto?
Hadapi Dengan Senyuman- Dewa 19
(haha!yang berlalu biarkan berlalu~)

7. What do your friends think of you?
You Raise Me Up - Josh Groban
(oh really? haha..)

8. What do you think of your parents?
Apologize - One Republic
(Adada.. macam banyak dosa ni tau.. haha)

9. What do you think about very often?
Cinta ini Membunuhku- D'Masiv
(haha. damn so serious!.. haha!!)

10. What is 2 + 2?
1 2 3 4 - Plain White T's
(there only 1 word 2 say those 3 words, i love youuu)


11. What do you think of your best friend(s)?
Best Fried-Kiroro
(Thanks alot guys! ur awesome!!)

12. What do you think of the person you like?
Secret- One Republic
(kami duduk hostel jak. tia boleh masuk rumah. kena tangkap kang, nahas~ haha!!!)

13. What is your life story?
Solo - Iyaz
(haha!!!!!)

14. What do you want to be when you grow up?
Teenagers- My Chemical Romance
(I dont to be grow up..bole ka jadi teen seumur hidup??)

15. What do you think of when you see the person you like?
I Love the Way You Lie- Rihanna ft Eminem
(haha.no komen.. hihi!!!)

16. What will you dance to at your wedding?
Sumandak Kinabalu
(aku cuma pandai tarian sumazau..boleh?)

17. What will they play at your funeral?
Tiada yang kuingin kan kecuali doa darimu- Sarepdol
(ya lah..da mampos,sempat lagi minta pusing lagu..minta pusing doa sudah.)

18. What is your biggest fear?
Pergi Tak Kembali - Rabbani
(Masi banyak dosakuuuu!)

19. What is your biggest secret?
Secret- One Republic
(heh...tell me what you want to hear!!!!!)

20. What will you post this as?
I Love the Way You Lie- Rihanna ft Eminem
(one of my fav song actually)

Monday, November 8, 2010

Demam Konvo!






erm..ari nih gatal nak google picta pasl konvo.nak tau kenapa..hari nih genap la tinggal 22 hari gua konvo.. dan gua konvo bukan alang-alang..sebab satu family gua datang dari Sabah.. hehe..bukan semata-mata nak tengok aku konvo, tapi family trip pegi Makasarr. Sekali tuh singgah la tengok aku konvo..hehe


 macam best pulak kan..tengok tuh..siap ushar video agi..memang excited la!

Pda hari tuh, aku akan pakai selempang pink(yg macam ratu-ratu cantik tuh pakai) sebab nama aku kan dipanggil  sekali dengan anugerah yang aku dapat... tak sabar la pulak... Penerima Anugerah Naib Canselor, Sharif Azmi Bin Abdurahman.. and kira bertuah la jugak, kalau budak2 yang nama dia sekali disebut dengan anugerah dia dapat akan terima tepukan gemuruh.arrgghh!! tak sabar! heh.. yelah..tak sia-sia aku belajar( eh,blajar ke jugak?).. Walopun aim aku untuk last sem tak dapat tapi masi cukup la melengkapkan DL aku enam semester.

aku akan pakai macm dia pakai tuh.cuma org dlm pic ni budak master
and yg bg skrol tuh dia SPB Canselor..aku mybe Pro je kot.

Dan yang pasti aku gemuruh tunggu hari itu.heh. ouh ya.. aku cerita nih bukan nak buat korang cuak. heh. Cuma aku nak share kegembiraan gua sama lu orang.. ye lah..kan aku nih duda, hari-hari bahagia nih takkan nak share dengan batu, so, aku share la dengan korang..hehe..

 ini masa nak on da way masuk dewan..kena baris ikut angka giliran..aku nnti 1042

ouh ya..angka giliran aku no 1042...maksud dia aku kena tunggu 1041 orang sebelum aku dapat naik and terima skrol aku.huhhh,..and urusan lain dah setel..yuran dah bayar..just tinggal amek jubah.. aku amek jubah hujung bulan nih 29hb.. Aku konvo 2hb..huuhhh..lama lagii..cepat la masa berlalu.. tak sabar nak jumpa kawan-kawan masa diploma dulu.. Kawan-kawan yg slalu buat aku mabuk..haha..

Aku dah setelkan tentang fotografer.. .just tunggu nak bayar duit muka je lagi..nasib bek la dia mintak RM100 je utk duit muka..tapi utk final payment pulak pening nak pikir..mana nak cari rm400 lagi nih..Nuffnang belom bole cashout agi...pening2.. kalau ada sesape yang sudi nak taja gua, terima kasihlah banyak-banyak..haha.. Erm.. RM500 untuk unlimited photoshot, pastu ada bookstory 40 pages and picture besar skali dengan frame. Entah, tapi aku rasa macam mahal la kan??erm..lupakan..

 Erm..tapi aku tengok ramai jugak kawan aku yang tanak datang konvo..aduihhh.. kot-kot ni lah first time and last time ko pegi konvo..betul2 takda spirit..hampeh..hehe
Cuma problem yang blom setel adalah tempat tinggal..aku call try hotel UiTM ,and dia cakap dah full..alamak, hampehh..cemana nih..klu Intekma Resort tak sure agi..ingat nak call esok lusa.. Sidang konvo aku tuh pagi, kena ada kat Menara SAAS tuh lebih kurang pukul7.30.. takkan la aku nak gerak dari Rembau pukul 4 pagi kan?? hurrrmm..poning2.. nak graduate pun  susah jugak kan?

and masa aku gooogle gamba2 konvo, terjumpa la jugak blog budak uitm yang akan konvo dengan aku nanti..wahh..seronoottt...hyper happy..!hahaha...anyway...buat semua yang akan menyambut hari graduasi serentak dengan aku...TAHNIAH AKU UCAPKAN!

erggggghhh...fever..masi fever..

p/s : dmam pun lusa exam.ohh shet!



Karangan Terbaek exam

Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu.
Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah. Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang.
Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit "Adoi!". Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula. Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya. Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya. Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri. Feri itu terbelah dua.
Penumpang feri itu yang seramai 100 orang semuanya mati. Pemandu feri itu sangat marah. Dia pun bertukar menjadi Ultraman dan memfire pemandu lori. Pemandu lori menekan butang khas di dalam lori dia..lori itu bertukar menjadi robot Transformer. Mereka bergaduh di udara. Emak saya tidak puas hati. Dia pun terus menyewa sebuah helikopter di GentingHighlands dan terus ke tempat kemalangan. Dia melanggar pemandu feri yang telah bertukar menjadi Ultraman itu.
Pemandu feri itu terkejut dan terus bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalanraya. Pemandu feri itu pecah. Pemandu lori sangat takut melihat kejadian itu. Dia meminta maaf dari emak saya. Dia menghulurkan tangan ingin bersalam. Tetapi emak saya masih marah. Dia menyendengkan helikopternya dan mengerat tangan pemandu lori itu dengan kipas helikopter. Pemandu lori itu menjerit "Adoi..!" dan jatuh ke bumi. Emak say menghantar helikopter itu ke Genting Highlands. Bila dia balik ke tempat kejadian, dia terus memukul pemandu lori itu dengan beg tangannya sambil memarahi pemandu lori itu di dalam bahasa Inggeris.
Pemandu lori itu tidak dapat menjawab sebab emak saya cakap orang putih. Lalu pemandu lori itu mati. Tidak lama kemudian kereta polis pun sampai. Dia membuat lapuran ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu. Semua anggota polis di pejabat polis itu terperanjat lalu mati. Orang ramai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yang telah terjadi. Polis yang bertugas cuba menyuraikan orang ramai lalu dia menjerit menggunakan pembesar suara. Orang ramai terperanjat dan semuanya mati.
Selepas itu emak saya mengajak saya ke pasar untuk mengelak lebih ramai lagi yang akan mati. Di pasar, emak saya menceritakan kejadian itu kepada penjual daging. Penjual daging dan peniaga-peniaga berhampiran yang mendengar cerita itu semuanya terkejut dan mati. Saya dan emak saya terus berlari balik ke rumah. Kerana terlalu penat sebaik saja sampai di rumah kami pun mati. Itulah kemalangan yang paling ngeri yang pernah saya lihat sebelum saya mati

Sunday, November 7, 2010

More than words.


Saya suka tengok awak..kala saya tengok awak saya akan ingat satu benda.. saya ingat awak bidadari yang diciptakan untuk saya. Sejak saya Nampak awak. Saya dapat bayangkan macam-macam tentang awak(awak jangan piker yang pelik-pelik pulak).
Awak, first time saya pindah sekolah awak, awak dating jumpa saya. Awak cakap dengan saya, tolong bayar lima posen(sebenarnya dua hinggit,saje nak ubah sket). Untuk yuran kelas. Saya pun keluarkan dompet(time tuh takde dompet,amek dari poket) dan amek not RM10.009(duit singgit-singgit dua keeping) dan serahkan dengan awak.  Dalam hati, wahh.awak garang. And saya still ingat lagi, awak pengawas. Hurm. Patutlah garang.
And then,saya ingat lagi masa kita main-main, saya tarik tudung awak.. Tudung awak masa tuh kaler hijau.sebab awak ketua pengawas.  Saya tarik sampai terkoyak. Saya mintak maaf and awak pun ok,maafkan saya.saya ingat lagi tau walaupun dah 10 tahun berlalu.
Saya ingat lagi awak gadis brilliant dalam kelas. Selalu dapat nombor satu dalam exam, bila saya datang sekolah awak, saya pun terikut sama. Tapi awak lebih pandai, awak masuk sekolah pandai. Saya sekolah biasa je. Tapi awak untung la.saya jeles la tengok.hurm. tapi  takpa.
And saya still ingat lagi, masa saya form three saya selalu main email dngan awak. Ye lah., dulu mana ada handphone nak call, nak sms.. tapi bila satu hari saya beranikan diri saya pun hantar emel dengan awak cakap yang saya suka awak.  Walaupun tak berbalas, saya tahu la jawapan awak. Kene reject. Sedih jugak..huk huk..Tapi lepas tuh kita kawan balik kan..
Saya ingat lagi bila kita habis SPM., hari-hari saya call rumah awak(sebab dulu awak takda handphone). Kalau saya call, mesti nenek awak yang sambut... sampai sekarang saya ingat nombor telefon rumah awak +089-85***1.. tererkan saya. Saya hafal nombor telefon rumah awak sejak sekolah rendah lagi.
Keluar result SPM awak yang pandai-pandai masuk Matric.Saya yang kurang pandai masuk UiTM. Saya ingat lagi, beberapa hari sebelum saya amek paper AGR120, Plant Science, saya sms awak propose awak sekali lagi, and saya kena reject lagi. Malu—malu jugak. Heh. Tapi tak kisah la. Yang penting saya dah try.
Masuk 2nd semester dekat UiTM, saya cakap saya nak ushar awak sampai awak dapat, tapi awak cakap dengan saya, saya takkan jatuh hati dengan awak. Hurm., masih ingat sampai sekarang. Kali ketiga propose pun still kena reject.
Lepas tuh, saya bawa diri, saya gembirakan hati saya, saya main kasih-kasih dengan perempuan lain. Tapi dalam hati tak pernah lupa awak. Awak tahu, setiap kali saya jumpa perempuan baru, saya takkan lama dengan dia sebab saya still teringat awak.
One day, saya hampir dapat lupakan awak bila saya kenal dengan sorang pompuan lain. Tapi pompuan tuh pompuan psiko kot. Jadi saya pun tak la sampai kemana dengan dia and hati saya balik teringat kat awak.
Macam biasa, one day saya mesej awak, awak cakap, apa mimpi nih tiba-tiba mesej saya. Saya kecik hati, tapi lama-lama awak call balik. And then happy balik. Dan hari nih tiba-tiba saya teringatkan awak.. hurm. Tapi jangan risau, saya ingat awak sebagai kawan saya. Hehe.. dan entri nih untuk awak.
Dulu bila saya fikir kenapa awak tak suka saya. Dan saya mula fikir, am i a looser?? Dah berapa tahun saya ushar awak masi tak dapat-dapat. Hurm. Tapi kena fikir positive.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails