Saturday, October 2, 2010

Tragedi October: Versi Bukan Lagu


damn im so happy today!!

hilang tension saya hari nih

ohh ya..entri hari ni dalam bahasa melayu boleh?? malas mo taip inggeris2..hehe

ok setat!!

pada suatu hariii...ada seorang putri..bla bla bla...

haha...baca yg bawah nih..heheh


erm..mula2 skali tadi aku ngan kawan2 aku pegi men bowling dekat Plaza Alam Sentral sena dkat Shah Alam.. memang seronok lah walopun sakit-sakit jari aku..maklumlah dah lama tak main dowh..paling last pun masa bulan 5 ari tuh sama dgn dorang tema member untuk finishing school dkat UiTM Sabah dulu.. heheh... this time i went for the bowling with my classmate, Aziemah, Sartina and Dot!! hahah..and im the only male today..tadi sama dengan c jamri bha..tapi dia terus balik,klu nda ada juga kawan aku...tp nda kisah la bha..yg penting kita enjoyyy!!hahaha.. erm..kira oklah jugak game tadi tuh byk kali terbabas ya.masi semi pro..tp yg lucu tadi kawan aku la c Nieys (original name:: Sartina) terlempar bola tuh kebelakang..hahaha..lucu la...bru yg aji sm c dot yang masi amatur nih pun balik2 melempar bola..tp kira oklah, lepas beberapa kali masuk longkang dapat la jugak strike sekali utk dot..tp ajik..heheh,nda dpt ya!! ajik,kena improve lagik..
Obama pun men bowling bha! bukan golf nehh..
klu presiden bole men,knapa aku nda bole kan??

wahh..aku mo ada begini nnti di rumah aku..nahh
untung la sepa jadi bini aku nih...dpt men bowling d rumah..nda
payah mo jaga anak..hahah


n then,lepas main bowling tuh,kitorang pun pecah2 la..pastu, aku dpt sms dari sorang lagi kawan aku, Nix (dia nih pompuan ok) mengajak pegi karaoke...aku pun apa lagi..setelah berjaya mengharukan dia dengan suara aku yang sgt la merdu minggu lalu,minggu nih takkan ku lepaskn peluang..hahaha... n then sebelum tunngu giliran pegi karaoke tuh, sempat lah kejap men slam tadi..ala..yg game kasi masuk bola tuh..mcam bola keranjang tuh..nahh..paham?? heheheh....n then. masa syiok2 pegi main tuh,sorang kawan aku pun kehilangan nset..walopun hanset dia tuh nda la canggih mana tapi boleh la..hahaha....puas mencari nda juga pandai jumpa2..nahh.pa bole buat lah.. tapi masa kami cari tuh, klu call ada lagi ringing tp nda tau dmana keberadaan(ayat mahkamah nih) hanset tuh..hahaha.namun tuh semua takkan mematahkan hasrat kami untuk karaoke...n then pulun lah 25 lagu...ok la tuh 25 lagu untuk 5 org...average 5 lagu la sorang..hahaha...klu suara sedap nda pa jugak..tapi pa bole buat lah...macam la aku kesah..hahaha..karaoke ja bha!

mana bole ada tmpat bowling ja di rumah aku..
mesti juga ada tempat KARAOKE!! yuhhhkk..asyikk..hahah!

n then..abes ja karaoke konon sorang kawan tuh,mo pi cucuk duit d atm..skali beg yg berisi dompet, hp n sgla harta2 tuh tetinggal dkat tmpat karaoke tuh..!! pa lagi..rush la berlari..ya lah,,sudahlah hilang nset tadi,klu hilang lagi baran2 lain..nahh..hari malang!! doomsday!!

heee...n then..dkat kul8pm tadi..kitorang tejumpa dgn sorang kawan lama aku dkat skul menengah dlu..dia nih dulu d uitm sarawak pas spm amke civil engineering..skali d Shah Alam pun amek course yg sama juga.. huuu..dah lama nda jumpa dia nih...punya mcam rancangan bersamamu tv3 tuh..hahah..long lost friend bha nih... pa lagi..take dis advantages pegi makan sama dia..cerita pasal skul dulu..wadushh...syahdu jugak!! hahaha.. ya lah..lama suda nda jumpa nih kan..tp kira ketentuanlah jugak nih..hahaha..

n then pas makan tuh..aku pun bergerak la ke cnih...i mean CC ok..kan aku teda letop..ingat tuh!! TEDA LETOP!! so..,sapa2 yang murah hati tuh,sponsor la aku letop ya...memang la ko org paling baik klu sponsor aku letop..hahaha..tp mcam mustahil la bha kan..

ohh ya.lupa mo kestaw,,ada ura-ura bilang biasiswa JPA masuk dekat2 krismas..nahhh..lama nya lagi..sempat lagi aku beguling2 n mati pasal starving mcam di africa tuh..huhuh..tapi pa bole buat lah..surat perjanjian pun belum dpt lagi..nah mo buat mcamana jugakkn..takkan la aku mo paksa..tp klu keluar time krismas tuh..skali masuk dgn itu next sem punya elaun n then ptptn lagi..wouhh!! almost rm12k woo.hehehe..sia tia taw mo buat pa dgn duit tuh..pegi bejoli atau mo pegi mendermakannya ke rumah anak-anak yatim...hurmm..

hurmm..pa lagi ahh..oh ya, next week tinggal 2 minggu ja la lecture week..pastu study leave and another week tuh EXAM SUDA!!! omg!! OH MENARIK GILA!! hahah..takda yang menarik punn pasal exam nih..hahaha..em,hopefully ada lah kekuatan untuk study..risau juga nih...ya Allah,pls give me chance to obtain DL again and again.. i beg for your mercy...amin ya rabbal alamin :)

erm..i think cukup sampai cnih ja la dlu..nnti next time aku cerita lagi k d dalam blog yg tak berapa nak ku kesah nih..hahaha...(jangan marah erk blog kesayangan ku..mmuuaah...!!) 

p/s : kan dah single,jadi ko la jadi gf aku ye blog.hahaha..

p/s/s : ermmmm..untuk aktiviti diatas,saya terlupa untuk mengambil gambar..maklumlah,,hp nda canggih,DSLR pun teda lagikk..uhuhhh..(tunggu kaw!!akan ku grab ko!)


till then..c ya




No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails