Thursday, October 7, 2010

Today and Yesterday..

hari ini..

erm..hari nih teda pa2 yang menarik sngat..everything went smoothly.. erm  i got test today.. French language test.. and syukran because i finally can answer everything smoothly.. i think  this is my very first time for this semester that i can answer the questions without any worries.. yeah,because i think i had prepared myself. i had revising since last night and for sure i can answer easily..kunun lah..heheh

ouh ya...tadi ada jamuan hari raya bha dekat Fakulti tadi...ohhhh!! sungguh menarik...langusng nda pernah dapat rasa peluang mcam nih dekat UiTM Sabah dulu..ya la,bukan mo kasi buruk UiTM Sabah tapi klu macam makan2 nih memang susah la student dapat free.. sekali sampai cnih beterabur bha makanan.. sate tuh mo dekat 20 batang kali aku makan, tp leksyaaa..no worries bha org sabaha bilang.hahaha.. klu la satu cucuk sate tuh rm0.50, nah klu 20 cucuk, RM10 suda tuh..aku kira ok lah bru 20 cucuk, da org tuh smpai 30 kali.. pastu da lontong, kuih pelita and byk lagi lah.. memang betul2 puas la klu mcam nih..

erm..bila suda melalui nih,terasa betul perbezaan UiTM KK dgn UiTM Shah Alam a.k.a USA.., klu di sana dulu dkat UiTM KK, memang susah ada prgram2 dekat U tuh..klu di cnih, tiap-tiap minggu ada seja aktiviti dibuat dekat fakulti..selalunya dia buat dekat foyer menara SAAS la klu mcam ada event2 begini..memang fun.believe me...klu dkat KK dulu, memang ussa mo dapat peluang untuk menang apa2 aktiviti, cnih byk betul peluang.. so dont worry, telepas satu peluang ada lagi peluang lain menunggu..huhu...

Ouh nih la dataran SAAS..bawah menara nih tuh la foyer..
tepi menara nih fakulti aku FSG..menara nih fakuti akaun klu xsilap..

and really, bila mo dekat2 ujung sem nih baru aku rasa dapat nikmati betul2 campus life dkat USA nih... totally life campus and im so totally into it.. i enjoy everything.. klu mcam first and second month tuh aku rasa macam emooooo ja memanjang memikirkan nasib aku, but, after through everything, luckily i can enjoy my life here.. no need to sedih2 lagi pasal berpisah dengan kawan2 di KK, nda sedih lagi pasal jauh dari rumah... suddenly i fall in love with USA.. 

And not only that, kira ok la dapat roomate yg baik nih..ohh ya,rumet aku org Melaka.. So, everything goin smoothly la bha kiranya.. So, what can i say, God dont give anything what we want but give us what we need actually.. so, i think everything got hikmah dia la..nda semestinya apa yg kita mau semua terus jadi kan...ada jugak ebaikannya pa yg kita mau tuh nda dpat..nahh.tgk mcam aku sekarang..lekkk syyaaa..hahah

ouh ya..klu dulu dekat UiTM KK, memang jarang la aku masuk ke Library aka PTAR tuh..sekali kalau dekat cnih, hari2 aku mesti pegi masuk PTAR tuh.. hahah..kira ok lah..ada jugak perubahan.. klu dulu nda pernah sekali cnih nahh,masuk terus..hahah
nih lah depan PTAR tuh.. a.k.a Perpustakaan.hehh.
aku ulat bukuu bha sekarang..hehehe..

INDAHNYA HIDUP!!
hehe... i likeee~~

erm..sampai cnih ja la dlu ahh...

/please
sudah penat nih menaip panjang..huhuh...

/sweat
smapai bekeringat2 sudah nih...oppss,berpeluh bha..heheh..

bh...sekian la dulu..

/bye
 babye!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails