Tuesday, October 19, 2010

Tips For Final!!


semua orang tgh busy nak exam..so hari nih aku nak bg tips2 untuk cemerlang dalam exam kali nih...tips2 nih sangatlah sesuai diamalkan oleh pelajar-pelajar yg sentiasa mengharapkan kejayaan datang bergolek..memang sesuaiii!!


Tips Sebelom Exam Yang Perlu Anda Ikuti:

1. Kalau anda adalah seorang yg pandai dah, nda payahla study... Kalau nampak orang tgh study, maki dia sampai nangis... Tapi, kalau anda adalah seorang yg agak bebal + sedikit dungu, rajin2 kan diri membuat toyol sebab ini akan menjamin masa depan anda...

2. Ambek transkrip jawapan cepat2... Kalau anda dengki dengan kawan anda yg dah pandai, curik transkrip jawapan beliau beberapa minit sebelom exam dan bakar terus... Bila dia menggelabah, ketawakan dia sekuat hati sambil tunjuk transkrip jawapan anda... Jangan sampai tersilap bakar slip exam sendiri...

3. Curik alat tulis dekat kedai2 berhampiran... Kalau anda kantoi, bawak kes itu ke mahkamah.. Sogok tuan hakim dengan gambar2 hot Nora Danish..

4. Jika anda terpikir maw study, hentikan niat tersebut kerana banyak lagi benda yg lebih menyeronokkan seperti mengutuk orang dalam blog & membuat status yg menyindir di facebook...(aku slalu buat!)

5. Sebelum exam, pikirlah bila anda nak repeat paper tu balik... Ini dinamakan sebagai critical thinking...klu dak UiTM tuh mcm paper BEL462(critical thinking)

6. Kitar semula buku2 yg anda benci dengan segera... Bile buku2 tu dah hancur, anda akan rase segar & lebih bermanfaat untuk terus hidup...

7. Jika anda study tapi nda paham2, pandanglah cermin & berkata kepada diri anda, "ko memang bengap!!" Jika anda terasa dgn kata2 anda itu sendiri, anda memang bodoh tak macam orang...

8. Kalau nampak kawan2 tgh study, pukul sorang2 sampai anda puas... Selepas pukul, berbangga lah dgn diri anda kerana anda telah berjaya mengelakkan mereka daripada melalaikan diri...

9. Jika terasa malas untuk study, jumpa tok bomoh & mintak dia bagi toyol sekor... Jangan mintak Ju-on sebab dia tu cam baru nak amek UPSR...

10. Sebelom exam, tidolah selewat mungkin.. Ini penting untuk mengisi masa lapang semasa exam nanti..

Tips Semasa Exam Yang Perlu Dilakukan:

1. Masuk dewan exam dgn muka sehabis berlagak & hentak meja kuat2 selepas duduk... Ini menunjukkan anda yakin dgn kemampuan anda & mencemaskan rakan2 yg lain...

2. Bila exam dah stat, ketawakan kuat2 kasut yg dipakai pengawas peperiksaan... Ini perlu untuk menjatuhkan maruah mereka...

3. Bila dah sunyi dewan exam tu, jerit kuat2 "goooaaalllll~!!!!" Hobin jang hobin!!"

4. Semasa exam berjalan, pandang pengawas peperiksaan yg pempuan sambil buat muka berahi sampai dia rimas diikuti dgn pegi ke toilet beberapa kali....

5. Bila pengawas exam menjenguk2 kertas anda, lukis muka beliau atas kertas & buang kahak atas tu...

6. Bile anda nda tau nak jawab apa, tanya pengawas peperiksaan tu apa jawapan nya... Kalau dia tak bagitaw, tampar dia kuat2...

7. Kalau anda blur, tulis balik soalan kat kertas jawapan & maki2 pembuat soalan... Luahan perasaan itu penting...

8. Pegi masuk exam paper lain & maki hamun soalan exam tu puas2...

9. Kalau orang sebelah tu laki, ckp pelan2 kat dia yg dia nampak cantik sgt arini... Tanya dia pakai warna pa arini pastu ajak tgk wayang skali...

10. Kalau anda kantoi meniru dlm exam, wat muka tenang & bangga...
My life is mine, not yours, eshol~!!!




anyway goodluck to u all.








p/s::hari nih sya dapat berita sedih..buat post lucu dgn harapan akan gembira..hurrm.

2 comments:

misz fieqa said...

HAHAA. siyez lawak.
klu cmnie mmg fail laa jwbnye !

btw, post nie menghilangkan stress :)

Shazmiey Abdurahman said...

hoho..tpi takmehilangkn stress aku pun..

hurmm..exam dah dekat..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails