Wednesday, October 27, 2010

Kad MatrIK Baru!

huh...esok ada paper lagi nih.. smalam dah paper exam CTU553.. esok pulak paper AGR501 which is Soil Conservations and Management..hurm..lom study sangat...tapi paper nih paper KBKK..kununnya la..

wahh..tadi daku kehilangan kad matrik.. tapi berkat usahaku, aku telah berjaya memiliki Kad Matrik baru!! wahh!~ memang saya puji lah itu bahagian kad metric tuh, nda sampai sepuluh minit suda siap kad metrik baru.wow! cool!! so kepada sesapa yang telah kehilangan kad metrik tuh begini caranya. 
  1. anda cari pak gad yang paling berdekatan dengan anda. laporkan kehilangan kad matrik anda.. ready2kan la telinga anda mendengar ceramah2 yg serba tidak cool itu k.
  2. setelah berjaya membuat muka seposen dekat pakgad tuh, dia akan memberikan anda slip kehilangan kad metriks.
  3. pastu anda perlu berlari ke Menara SAAS ..adalah dimaklumkan bahawa anda perlu berlari okeh?? sampai Menara SAAS tuh anda harus memanjat ke Tingkat 3 okeh?? ingat tuh!! PANJAT!! yeahh ,panjat, lepas tuh kleuarkan rm30 daripada poket anda dan dengarkan sekali lagi leteran dari Macik Kaunter tuh ya.. lebih2 lagi klau anda pelajar baru, baru kat sini dah hlang..lebih2 pulak tuh masa2 nak paper macam nih..dengar leteran itu dan bayarlah untuk mendapatkan resit k
  4. kemudian, menggunakan mata yang tajam, identify lif terdekat dan naiklah ke tingkat 6...
  5. pas naik tuh, cari Jabatan Kad Pintar Pelajar.
  6. Lepas tuh tekan loceng,senyum comel2 n then u kena buat muka seposen, hulurkan resit tuh dan buat2 la muka yang innocent se innocent yang habis k.
  7. lalu dia akan tanya, nak gambar baru atau gambar lama..
  8. anda pilih la.
  9. pastu bila dah decide, korang tunggu, akan keluarlah kad dari satu mesin tuh..lalu tersiaplah sudah KAD MATRIK anda yang baru.
  10. ucapkan terima kasih dan raikan hari anda dengan kad metrik baru itu!
nih la contoh dia. tapi nih bukan aku punya.
aku punya lagi hensem k.

Itu sahaja perkongsian kita pada hari nih, teruskan setia bersama saya untuk mendengar pula tips2 yang lain k


p/s:: urusan biasiswa dah habes.sekarang tinggal tunggu duit masuk..ouhh MASYUUKKK~~


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails