Thursday, October 28, 2010

Funny Profile.!!










Kejap Je.

post pantas::kejap je..nak pegi exam dah nih...

kejap lagi ada exam soil..kul2.15pm nih..

erm.harapnya dapatlah jawab..

risaw jugak nih

bha k la..nnti pas exam nih saya update k??!

bye!

Wednesday, October 27, 2010

Kebenaran yang Pahit..

ouh ya!!

entri ke3 hari ini ya..hahah

wahh.lucu pulak bila fikir..

kawan2 ku yang mengenaliku di facebook.. aku mintak maaf banyak2.. tapi gambar yang aku guna dalam primary pic aku tuh bukan lah aku..

aku cuma google seja bha tuh..

jadi segala takrifan mengenai gambar purba itu semua tidak benar!!

itu bukan aku lah!! hahah!!

sorrry guys!!! aku ingat mo main2 ja bha tuh

hahahah!!!!!


sekali lagi 

SORRRYYYYYYY!!!




entri pantas!

bye!

Mario di UiTM?!

ouh ya pulak..

lupa mau bagitau..ini entri bukan gay. tapi memang gay la punya cerita.haha.

 saya kenal sorang pelakon dari thailand nih.nama dia Mario Maurer.

dan saya terjumpanya dekat Library UiTM nih..

heran kan??

haha..tapi jangan risau itu bukan dia.

kalau itu dia,semua pompuan akan jadi histeria.

tapi serius banyak suda ku tgk mcam muka dia nih ahh..

aku tau pasal dia nih bila aku ada facebook, ada sorang mamat indon nih add aku dekat facebook masa mula2 ada facebook dulu. and muka dia macam Mario Maurer dia bilang. dan baru lah saya tahu kewujudan lelaki ini.


lelaki ini hensem,tapi kawan2 perempuan sekalian jangan jatuh cinta dengan dia kerana dia pernah berlakon filem gay okeh.haha

dan,penegasan sekali lagi, yg saya jumpa itu bukan Mario, itu cuma org yg sama muka dia. jadi jangan jadi gila okeh..haha

n sumting bout him, dia ini jiran saya.haha.(ini tipu)



babye!

Kad MatrIK Baru!

huh...esok ada paper lagi nih.. smalam dah paper exam CTU553.. esok pulak paper AGR501 which is Soil Conservations and Management..hurm..lom study sangat...tapi paper nih paper KBKK..kununnya la..

wahh..tadi daku kehilangan kad matrik.. tapi berkat usahaku, aku telah berjaya memiliki Kad Matrik baru!! wahh!~ memang saya puji lah itu bahagian kad metric tuh, nda sampai sepuluh minit suda siap kad metrik baru.wow! cool!! so kepada sesapa yang telah kehilangan kad metrik tuh begini caranya. 
  1. anda cari pak gad yang paling berdekatan dengan anda. laporkan kehilangan kad matrik anda.. ready2kan la telinga anda mendengar ceramah2 yg serba tidak cool itu k.
  2. setelah berjaya membuat muka seposen dekat pakgad tuh, dia akan memberikan anda slip kehilangan kad metriks.
  3. pastu anda perlu berlari ke Menara SAAS ..adalah dimaklumkan bahawa anda perlu berlari okeh?? sampai Menara SAAS tuh anda harus memanjat ke Tingkat 3 okeh?? ingat tuh!! PANJAT!! yeahh ,panjat, lepas tuh kleuarkan rm30 daripada poket anda dan dengarkan sekali lagi leteran dari Macik Kaunter tuh ya.. lebih2 lagi klau anda pelajar baru, baru kat sini dah hlang..lebih2 pulak tuh masa2 nak paper macam nih..dengar leteran itu dan bayarlah untuk mendapatkan resit k
  4. kemudian, menggunakan mata yang tajam, identify lif terdekat dan naiklah ke tingkat 6...
  5. pas naik tuh, cari Jabatan Kad Pintar Pelajar.
  6. Lepas tuh tekan loceng,senyum comel2 n then u kena buat muka seposen, hulurkan resit tuh dan buat2 la muka yang innocent se innocent yang habis k.
  7. lalu dia akan tanya, nak gambar baru atau gambar lama..
  8. anda pilih la.
  9. pastu bila dah decide, korang tunggu, akan keluarlah kad dari satu mesin tuh..lalu tersiaplah sudah KAD MATRIK anda yang baru.
  10. ucapkan terima kasih dan raikan hari anda dengan kad metrik baru itu!
nih la contoh dia. tapi nih bukan aku punya.
aku punya lagi hensem k.

Itu sahaja perkongsian kita pada hari nih, teruskan setia bersama saya untuk mendengar pula tips2 yang lain k


p/s:: urusan biasiswa dah habes.sekarang tinggal tunggu duit masuk..ouhh MASYUUKKK~~


Tuesday, October 26, 2010

Flo Rida - Club Can't Handle Me ft. David Guetta [Official Music Video] ...

nih pun best..

hehehe..

hari nih mo post lagu ja puas2..

Eminem - Love The Way You Lie ft. Rihanna

lagu nih pun best.hurm.

apakah video macam nih..,

horny2 ya d ctuh.


Gita Gutawa-Apa Kata Bintang (Live)


lagu nih syiok..

walaupun jiwang.

hehehe...sedap mo tidur2..hehehe

Tuesday, October 19, 2010

Tips For Final!!


semua orang tgh busy nak exam..so hari nih aku nak bg tips2 untuk cemerlang dalam exam kali nih...tips2 nih sangatlah sesuai diamalkan oleh pelajar-pelajar yg sentiasa mengharapkan kejayaan datang bergolek..memang sesuaiii!!


Tips Sebelom Exam Yang Perlu Anda Ikuti:

1. Kalau anda adalah seorang yg pandai dah, nda payahla study... Kalau nampak orang tgh study, maki dia sampai nangis... Tapi, kalau anda adalah seorang yg agak bebal + sedikit dungu, rajin2 kan diri membuat toyol sebab ini akan menjamin masa depan anda...

2. Ambek transkrip jawapan cepat2... Kalau anda dengki dengan kawan anda yg dah pandai, curik transkrip jawapan beliau beberapa minit sebelom exam dan bakar terus... Bila dia menggelabah, ketawakan dia sekuat hati sambil tunjuk transkrip jawapan anda... Jangan sampai tersilap bakar slip exam sendiri...

3. Curik alat tulis dekat kedai2 berhampiran... Kalau anda kantoi, bawak kes itu ke mahkamah.. Sogok tuan hakim dengan gambar2 hot Nora Danish..

4. Jika anda terpikir maw study, hentikan niat tersebut kerana banyak lagi benda yg lebih menyeronokkan seperti mengutuk orang dalam blog & membuat status yg menyindir di facebook...(aku slalu buat!)

5. Sebelum exam, pikirlah bila anda nak repeat paper tu balik... Ini dinamakan sebagai critical thinking...klu dak UiTM tuh mcm paper BEL462(critical thinking)

6. Kitar semula buku2 yg anda benci dengan segera... Bile buku2 tu dah hancur, anda akan rase segar & lebih bermanfaat untuk terus hidup...

7. Jika anda study tapi nda paham2, pandanglah cermin & berkata kepada diri anda, "ko memang bengap!!" Jika anda terasa dgn kata2 anda itu sendiri, anda memang bodoh tak macam orang...

8. Kalau nampak kawan2 tgh study, pukul sorang2 sampai anda puas... Selepas pukul, berbangga lah dgn diri anda kerana anda telah berjaya mengelakkan mereka daripada melalaikan diri...

9. Jika terasa malas untuk study, jumpa tok bomoh & mintak dia bagi toyol sekor... Jangan mintak Ju-on sebab dia tu cam baru nak amek UPSR...

10. Sebelom exam, tidolah selewat mungkin.. Ini penting untuk mengisi masa lapang semasa exam nanti..

Tips Semasa Exam Yang Perlu Dilakukan:

1. Masuk dewan exam dgn muka sehabis berlagak & hentak meja kuat2 selepas duduk... Ini menunjukkan anda yakin dgn kemampuan anda & mencemaskan rakan2 yg lain...

2. Bila exam dah stat, ketawakan kuat2 kasut yg dipakai pengawas peperiksaan... Ini perlu untuk menjatuhkan maruah mereka...

3. Bila dah sunyi dewan exam tu, jerit kuat2 "goooaaalllll~!!!!" Hobin jang hobin!!"

4. Semasa exam berjalan, pandang pengawas peperiksaan yg pempuan sambil buat muka berahi sampai dia rimas diikuti dgn pegi ke toilet beberapa kali....

5. Bila pengawas exam menjenguk2 kertas anda, lukis muka beliau atas kertas & buang kahak atas tu...

6. Bile anda nda tau nak jawab apa, tanya pengawas peperiksaan tu apa jawapan nya... Kalau dia tak bagitaw, tampar dia kuat2...

7. Kalau anda blur, tulis balik soalan kat kertas jawapan & maki2 pembuat soalan... Luahan perasaan itu penting...

8. Pegi masuk exam paper lain & maki hamun soalan exam tu puas2...

9. Kalau orang sebelah tu laki, ckp pelan2 kat dia yg dia nampak cantik sgt arini... Tanya dia pakai warna pa arini pastu ajak tgk wayang skali...

10. Kalau anda kantoi meniru dlm exam, wat muka tenang & bangga...
My life is mine, not yours, eshol~!!!




anyway goodluck to u all.








p/s::hari nih sya dapat berita sedih..buat post lucu dgn harapan akan gembira..hurrm.

Monday, October 18, 2010

Rasa Terbunuh.

saat ini::

saya sedang cemburu.
saya sedang sedih.
saya sedang.........


saya tidak tahu.
harapnya berita itu tidak benar.

sebab berita itu membunuhku.
sedalam-dalamnya.

huhhhh..
i got no comment.

leave me alone.
masi berduka.lara.

Entri BORING

erm..
i betul2 teda nafsu untuk study sekarang

exam suda dekat..tp masi lagi malas..kenapa ini semua harus terjadi kepadaku.

kenapa harus hilang moodku tatkala aku memerlukan mood untuk blajar..

haishh...apa mo jadi!!

Sunday, October 17, 2010

Triple10 :: Part 2

ouh..ari tuh saya suda bilang mo update triple10 tuh kan??

hahah..sorylah aku betul2 lupa pasal tuh..

aku malas lah mo sambung pasal tuh suda.

hehe...tp pada triple10 tuh first time aku keja part time. malam tuh aku dapat rm70 siot..hahah..keja jadi pelayan majlis..erm..ala kerja banquet tuh.

and malam tuh aku dgn kawan2 aku sesat sampai lah dari Serdang ke Putrajaya...

huhuhu...best..tu seja aku bole cakap.

anyway..malaslah.

hehe..sorry.babye!

JawapanKu!!~

what is ur name??
-ouh..Sharif Azmi Abdurahman.
-tpi nama pena kunun Shazmiey Abdurahman


drink alcoholic drink??
-nope..never yet..hehehe


what course do u took??
-amek kos kosmetik major in plantation cosmetic..hahah
nda bha..DPIM pstu Bach. Plantation Tech and Mgt.
do u love ur life??

-so far yess..insyaALLAH forever yes!!
how much time do u eat in a day??
- depend...kadang2 byk kdang2 sket..kdang2 nda makan langsung..


sex??? kissin??
-huisshhh..nda penah lagi ahh..haha..tp klu ada pluang,lepas kawin la..bole?? hahah


watchin porno??
-hoho..nexttttt..


surfing porno site?
-hahaha..next jugak!!

playing football??
-errr..not really but fan of Barca and Liverpool.
 
left-handed or right-handed?
of course left-handed..ppl say it awkward but i say it unique!!


favourite drinks??
-green apple juice..but somehow it always turn my poops green in colour..
-i love 100plus alot.

cars??
-dont have a car but i wish ad VW Bettle or Polo??
-paling2 pun kancil pun cukup la bha..heheh

hati perut???
-soalan yg sukar di fahami..

jelaskn padaku wahai pencipta soalan.

favourite perfume???!!
-ouhh..aku jatuh cinta sama perfume aku skang from Body Shop..lupa nama dia
-dulu aku pakai jasmine neroli, tp org bilang pompuan punya perfume..tp aku jatuh cinta juga sm perfume tu

do u have any favorite food??!
-as long as it sedap mahh..
-tapi aku memang pemilih klu makanan.

favorite pets???!
-aku ska turtle..tp nda penah lagi ada.

favorite gadgets?!!
-erm..byk laaaa sgtt.
-macbook,iphone, ipod touch,dslr...nahh..suma la bha.!

CLUB??BAR??KARAOKE??
-ouh tiga2 saya suka..mana2 seja masuk.tp yg club sema bar tuh aku nda brani lagi la..hehe

LINUX or WINDOWS???
i prefer Macintosh!.tapi mcamlah pernah..haha

does the following answers are true???!
-so far yesss.

are u lying???
-lying about what??so far apa yg aku tulis d blog nih sememangnya jujur dari hati ku..cehh..ahaha

are u nuts???
-next!!


are u romantic???
-erm...i thnk sometimes yess..hehehe..try me klu nda caya..

do u think u stupid???
-kadang2 ia...jadi kenapa la??!

may i stop asking???
-yeahh..brenti la..malas suda ku mo jawab..haha

Monday, October 11, 2010

Triple 10::Part 1!

10.10.10 will be remembered.


/please

yeahh..this day will be in my memories forever..triple 10 is the first day i work as banqueter.. eheh..kerja banquet bha.. this day sya terima gaji dan this day saya dgn member2 saya sesat dari serdang p putrajayap bukit jalil barulah sampai ke shah alam..

akan ku ingat smpai bila2.

nantikan ceritanyaaa~~

Saturday, October 9, 2010

Tenis dan Jay Sean


wouhhh...dah dua hari nda update nih blog kan..

hehehe..ohh ya,semalam saya pegi itu showdown of champion 2010 at Stadium Malawati Shah Alam.. and its totally havoc!!!hehehe.. ueah,i never expect that the match will be fun such that manner...they were not playing!!!, they making jokes!! hahah..anna kournikova and martina hingis are totally awesome!! i thought they macam org putih yg slalu kita nampak tuh,. i mean, a bit miserable with the appearance, but i bet yuo!! they HOT and SEXY!! Especially Anna Kournikova!! you makes me melting you know!!


yg bju warna putih tuh Martina Hingis.. pastuh yg seblah tuh
pulak Anna Kournikova..yg pasangan dorang aku nda kenal..hhe


hahah..and not only that!! i met Jay Sean!! yeahh, dia buat concert malam tuh... but, i only know 2 of his sing,,yg down down down tuh n ntah pa lagi yg sdatu tuh... for sure, hes pendek..hahah..i thnk im taller than him..but, tgk la juga body dia, smpai lelaki yg dibelakang aku pun bilang i love you bha sema Jay Sean..gila la..hahah... n girls were screaming,,show your biceps..!!! aduh,adalah yg pingsan klu begini nih..hahaha..


nih lah Jay Sean dari jauh...nampak ke??heheh..
klu xnampak diam2 sudah..hehehe..


baru yang lucunya semua tuh kebanyakannya student UiTM yang pegi, sebab dapat tiket free..wuihh, 1 tiket rm250 woo...so,berbaloi la la jugak..first2 tuh, memang boring la jugak2..last2 baru syiokk..hehehe.. but klu ada lagi peluang macam tuh ndakan ku lepaskn lagi.hahah..ya la bha..klu dulu UiTM KK nda pernah ada begini/...nahh..sekali ada peluang sangatlah liar ahh..hahah.

hahh..nih masa Jay Sean maw naik stage,ada org tolak nih
trus blur nih gambar..huhhh,,

erm..ouh ya...tadi saya ada presentation..presentation went sooooo smooth..!! i think today was the best presentation i ever made since my degree nih..hahah..maka baru 3 kali yah present..hahha... urm... ini kelas aku yang terakhir, i mean for Lab CSC la..ya la, klu dulu asal ari Sabtu ja mesti bangun awal mo p kelas.. nahh,,skarang rilek sikit...(sedangkan kelas tinggal next week ja pun) hahaha..

urm..esok aku akan pegi kerja part time buat the first time.. i mean kerja banquet tuh..hurm..mau juga rasanya macamana kerja serving makanan nih..heh..rumet aku la selalu pergi,so this time aku join sekali..n then tadi aku terpaksa mencari baju kemeja warna putih.. huhh...akhirnya aku terbeli itu baju sekolah jenama canggih..dan harganya adalah mahal skit la compared yg biasa...rm27 la lebih kurang..dan aku hanya mampu berkata..hurrmmm..menyesalll..hehehe

ouh..sudah penat tangan aku menaip nih..cukup dampai cnih ja la ya...klu rajin2 lagi aku akan update nih blog..klu malas tuh pa bole buat lah..bekulat la nih blog nnti..hahah.. till then..c ya..

p/s:: klu aku rajin aku update pengalaman aku keje banquet tuh esok k...wish me luck tomorrow k..



/bye

Thursday, October 7, 2010

Today and Yesterday..

hari ini..

erm..hari nih teda pa2 yang menarik sngat..everything went smoothly.. erm  i got test today.. French language test.. and syukran because i finally can answer everything smoothly.. i think  this is my very first time for this semester that i can answer the questions without any worries.. yeah,because i think i had prepared myself. i had revising since last night and for sure i can answer easily..kunun lah..heheh

ouh ya...tadi ada jamuan hari raya bha dekat Fakulti tadi...ohhhh!! sungguh menarik...langusng nda pernah dapat rasa peluang mcam nih dekat UiTM Sabah dulu..ya la,bukan mo kasi buruk UiTM Sabah tapi klu macam makan2 nih memang susah la student dapat free.. sekali sampai cnih beterabur bha makanan.. sate tuh mo dekat 20 batang kali aku makan, tp leksyaaa..no worries bha org sabaha bilang.hahaha.. klu la satu cucuk sate tuh rm0.50, nah klu 20 cucuk, RM10 suda tuh..aku kira ok lah bru 20 cucuk, da org tuh smpai 30 kali.. pastu da lontong, kuih pelita and byk lagi lah.. memang betul2 puas la klu mcam nih..

erm..bila suda melalui nih,terasa betul perbezaan UiTM KK dgn UiTM Shah Alam a.k.a USA.., klu di sana dulu dkat UiTM KK, memang susah ada prgram2 dekat U tuh..klu di cnih, tiap-tiap minggu ada seja aktiviti dibuat dekat fakulti..selalunya dia buat dekat foyer menara SAAS la klu mcam ada event2 begini..memang fun.believe me...klu dkat KK dulu, memang ussa mo dapat peluang untuk menang apa2 aktiviti, cnih byk betul peluang.. so dont worry, telepas satu peluang ada lagi peluang lain menunggu..huhu...

Ouh nih la dataran SAAS..bawah menara nih tuh la foyer..
tepi menara nih fakulti aku FSG..menara nih fakuti akaun klu xsilap..

and really, bila mo dekat2 ujung sem nih baru aku rasa dapat nikmati betul2 campus life dkat USA nih... totally life campus and im so totally into it.. i enjoy everything.. klu mcam first and second month tuh aku rasa macam emooooo ja memanjang memikirkan nasib aku, but, after through everything, luckily i can enjoy my life here.. no need to sedih2 lagi pasal berpisah dengan kawan2 di KK, nda sedih lagi pasal jauh dari rumah... suddenly i fall in love with USA.. 

And not only that, kira ok la dapat roomate yg baik nih..ohh ya,rumet aku org Melaka.. So, everything goin smoothly la bha kiranya.. So, what can i say, God dont give anything what we want but give us what we need actually.. so, i think everything got hikmah dia la..nda semestinya apa yg kita mau semua terus jadi kan...ada jugak ebaikannya pa yg kita mau tuh nda dpat..nahh.tgk mcam aku sekarang..lekkk syyaaa..hahah

ouh ya..klu dulu dekat UiTM KK, memang jarang la aku masuk ke Library aka PTAR tuh..sekali kalau dekat cnih, hari2 aku mesti pegi masuk PTAR tuh.. hahah..kira ok lah..ada jugak perubahan.. klu dulu nda pernah sekali cnih nahh,masuk terus..hahah
nih lah depan PTAR tuh.. a.k.a Perpustakaan.hehh.
aku ulat bukuu bha sekarang..hehehe..

INDAHNYA HIDUP!!
hehe... i likeee~~

erm..sampai cnih ja la dlu ahh...

/please
sudah penat nih menaip panjang..huhuh...

/sweat
smapai bekeringat2 sudah nih...oppss,berpeluh bha..heheh..

bh...sekian la dulu..

/bye
 babye!

Tuesday, October 5, 2010

Menang Lagik.

ouh...sebenarnya aku nda tau maw ckap pa ari nih..

tapi yang penting aku menang cabutan bertuah hari nih..ehh tuh bukan cabutan bertuahnya sebenarnya tapi tiba-tiba dapat free..just jawab beberapa soalan terus dapat hadiah..tadi ada la perfume, handphone jenama CSL dan antivirus kaspersky.. last2 setelah menunggu tadi aku berjaya mendapatkan antivirus kaspersky free..yeah!!

haha..tapi yang peliknya,aku dapat antivirus kaspersky..tapi taktau nak install mana..sebab aku takda laptop kan sekarang..hurmm..agak pelik lah.hehe..tapi kalau dapat hp tadi ok gak..bole la aku tayang2 nnti hp tuh..

oh ya..tadi aku ada daftar satu program rewards la..cuma rm49.90 n then dia ada byk voucher la..ada voucher karaoke, voucher rawatan rambut n most of ot adalah package pelancongan..semua murah,tapi untuk pakej pelancongan tuh cuma untuk accommodation je lah..retrun flight teda..therefore,my plan is we buy aticket for next year and redeem pakej tuh..just flight fare yg kena bayar..so kira berbaloi la..tadi aku dah pilih satu, pakej percutian ke Shanghai..so,im thinking about the flight right now..so,kena survey2 la tiket mura sekarang..

hurm..tuh ja la kot hari nih..

talk later.bye!

Monday, October 4, 2010

Boring.

/hmm
erm.i dunno what to post today..

erm.today mcam biasa bangun lmabat..heheh..10.30 am tadi.
pastu p cuci kain n then kemas rumah..

pastu pegi kelas.

abes kelas,aku pegi online.

boring sungguh hari nih..

hurm..

malam nih mo jalan lagi..

tp tataw rumet nak bawak pegi mana..

ermm..aku sesak sekarang.

hurmm..

tu ja la..

babye..

tapi sebelum tuh,.im sorry entri boring.

hahah..da~~

Saturday, October 2, 2010

Tragedi October: Versi Bukan Lagu


damn im so happy today!!

hilang tension saya hari nih

ohh ya..entri hari ni dalam bahasa melayu boleh?? malas mo taip inggeris2..hehe

ok setat!!

pada suatu hariii...ada seorang putri..bla bla bla...

haha...baca yg bawah nih..heheh


erm..mula2 skali tadi aku ngan kawan2 aku pegi men bowling dekat Plaza Alam Sentral sena dkat Shah Alam.. memang seronok lah walopun sakit-sakit jari aku..maklumlah dah lama tak main dowh..paling last pun masa bulan 5 ari tuh sama dgn dorang tema member untuk finishing school dkat UiTM Sabah dulu.. heheh... this time i went for the bowling with my classmate, Aziemah, Sartina and Dot!! hahah..and im the only male today..tadi sama dengan c jamri bha..tapi dia terus balik,klu nda ada juga kawan aku...tp nda kisah la bha..yg penting kita enjoyyy!!hahaha.. erm..kira oklah jugak game tadi tuh byk kali terbabas ya.masi semi pro..tp yg lucu tadi kawan aku la c Nieys (original name:: Sartina) terlempar bola tuh kebelakang..hahaha..lucu la...bru yg aji sm c dot yang masi amatur nih pun balik2 melempar bola..tp kira oklah, lepas beberapa kali masuk longkang dapat la jugak strike sekali utk dot..tp ajik..heheh,nda dpt ya!! ajik,kena improve lagik..
Obama pun men bowling bha! bukan golf nehh..
klu presiden bole men,knapa aku nda bole kan??

wahh..aku mo ada begini nnti di rumah aku..nahh
untung la sepa jadi bini aku nih...dpt men bowling d rumah..nda
payah mo jaga anak..hahah


n then,lepas main bowling tuh,kitorang pun pecah2 la..pastu, aku dpt sms dari sorang lagi kawan aku, Nix (dia nih pompuan ok) mengajak pegi karaoke...aku pun apa lagi..setelah berjaya mengharukan dia dengan suara aku yang sgt la merdu minggu lalu,minggu nih takkan ku lepaskn peluang..hahaha... n then sebelum tunngu giliran pegi karaoke tuh, sempat lah kejap men slam tadi..ala..yg game kasi masuk bola tuh..mcam bola keranjang tuh..nahh..paham?? heheheh....n then. masa syiok2 pegi main tuh,sorang kawan aku pun kehilangan nset..walopun hanset dia tuh nda la canggih mana tapi boleh la..hahaha....puas mencari nda juga pandai jumpa2..nahh.pa bole buat lah.. tapi masa kami cari tuh, klu call ada lagi ringing tp nda tau dmana keberadaan(ayat mahkamah nih) hanset tuh..hahaha.namun tuh semua takkan mematahkan hasrat kami untuk karaoke...n then pulun lah 25 lagu...ok la tuh 25 lagu untuk 5 org...average 5 lagu la sorang..hahaha...klu suara sedap nda pa jugak..tapi pa bole buat lah...macam la aku kesah..hahaha..karaoke ja bha!

mana bole ada tmpat bowling ja di rumah aku..
mesti juga ada tempat KARAOKE!! yuhhhkk..asyikk..hahah!

n then..abes ja karaoke konon sorang kawan tuh,mo pi cucuk duit d atm..skali beg yg berisi dompet, hp n sgla harta2 tuh tetinggal dkat tmpat karaoke tuh..!! pa lagi..rush la berlari..ya lah,,sudahlah hilang nset tadi,klu hilang lagi baran2 lain..nahh..hari malang!! doomsday!!

heee...n then..dkat kul8pm tadi..kitorang tejumpa dgn sorang kawan lama aku dkat skul menengah dlu..dia nih dulu d uitm sarawak pas spm amke civil engineering..skali d Shah Alam pun amek course yg sama juga.. huuu..dah lama nda jumpa dia nih...punya mcam rancangan bersamamu tv3 tuh..hahah..long lost friend bha nih... pa lagi..take dis advantages pegi makan sama dia..cerita pasal skul dulu..wadushh...syahdu jugak!! hahaha.. ya lah..lama suda nda jumpa nih kan..tp kira ketentuanlah jugak nih..hahaha..

n then pas makan tuh..aku pun bergerak la ke cnih...i mean CC ok..kan aku teda letop..ingat tuh!! TEDA LETOP!! so..,sapa2 yang murah hati tuh,sponsor la aku letop ya...memang la ko org paling baik klu sponsor aku letop..hahaha..tp mcam mustahil la bha kan..

ohh ya.lupa mo kestaw,,ada ura-ura bilang biasiswa JPA masuk dekat2 krismas..nahhh..lama nya lagi..sempat lagi aku beguling2 n mati pasal starving mcam di africa tuh..huhuh..tapi pa bole buat lah..surat perjanjian pun belum dpt lagi..nah mo buat mcamana jugakkn..takkan la aku mo paksa..tp klu keluar time krismas tuh..skali masuk dgn itu next sem punya elaun n then ptptn lagi..wouhh!! almost rm12k woo.hehehe..sia tia taw mo buat pa dgn duit tuh..pegi bejoli atau mo pegi mendermakannya ke rumah anak-anak yatim...hurmm..

hurmm..pa lagi ahh..oh ya, next week tinggal 2 minggu ja la lecture week..pastu study leave and another week tuh EXAM SUDA!!! omg!! OH MENARIK GILA!! hahah..takda yang menarik punn pasal exam nih..hahaha..em,hopefully ada lah kekuatan untuk study..risau juga nih...ya Allah,pls give me chance to obtain DL again and again.. i beg for your mercy...amin ya rabbal alamin :)

erm..i think cukup sampai cnih ja la dlu..nnti next time aku cerita lagi k d dalam blog yg tak berapa nak ku kesah nih..hahaha...(jangan marah erk blog kesayangan ku..mmuuaah...!!) 

p/s : kan dah single,jadi ko la jadi gf aku ye blog.hahaha..

p/s/s : ermmmm..untuk aktiviti diatas,saya terlupa untuk mengambil gambar..maklumlah,,hp nda canggih,DSLR pun teda lagikk..uhuhhh..(tunggu kaw!!akan ku grab ko!)


till then..c ya




Friday, October 1, 2010

Before its to Late..

"here some story that i goggled  yesterday..enjoy it..its a nice story.makes me smile when thinking abt my late dad...alfatihah to him.."-shazmiey Abdurahman



I Love You, Dad 

I met a man who came to Tampa for his father's funeral. Father and son hadn't seen each other in years. In fact, according to the son, his father had left when he was a boy, and they had had little contact until about a year ago, when his father had sent him a birthday card with a note saying he'd like to see his son again. 

After discussing a trip to Florida with his wife and children and consulting his busy schedule at his office, the son tentatively set a date to visit his father two months later. He would drive his family down when school was out for vacation. He scribbled a note and with mixed emotions, dropped it in the mail. 

He heard back immediately. Written on lined paper torn from a spiral notebook, such as a schoolboy would use, were words of excitement penned in a barely legible scrawl. Misspelled words, poor grammar and incorrect punctuation bounced off the page. The man was embarrassed for his father. He thought twice about the upcoming visit. 

It just so happened that the man's daughter made the cheerleading squad at her school and had to go to a camp conducted for cheering techniques. Coincidentally, it started the week after school was out. The trip to Florida would have to be postponed. 

His father said he understood, but the son didn't hear from him again for some time. A note here or there, an occasional call. They didn't say much—muttered sentences, comments about "your mother," a couple of clouded stories about the man's childhood—but it was enough to put together a few of the missing pieces. 

In November the son received a call from his father's neighbor. His father had been taken to the hospital with heart problems. The son spoke with the charge nurse, who assured him his father was doing well following a heart attack. The doctor could provide details. 

His father said, "I'm fine. You don't have to make a trip out here. The doctor says there was minor damage, and I can go home day after tomorrow." 

He called his father every few days after that. They chatted and laughed and talked about getting together "soon." He sent money for Christmas. His father sent small gifts for his children and a pen and pencil set for his son. It was a cheap set, probably purchased at a discount pharmacy or variety-type store, and the kids tossed their tokens from Grandpa aside without much notice. But his wife received a precious music box made of crystal. Overwhelmed, she expressed her gratitude to the old man when they called him on Christmas Day. "It was my mother's," the old man explained. "I wanted you to have it." 

The man's wife told her husband that they should have invited the old man for the holidays. As an excuse for not having done so, she added, "But it probably would be too cold for him here, anyway." 

In February, the man decided to visit his father. As luck would have it, however, his boss's wife had to have an operation, and the man had to fill in and work a few extra hours. He called his father to tell him he'd probably get to Florida in March or April. 

I met the man on Friday. He had finally come to Tampa. He was here to bury his father. 

He was waiting when I arrived to open the door that morning. He sat in the chapel next to his father's body, which had been dressed in a handsome, new, navy blue pinstriped suit and laid out in a dark blue metal casket. "Going Home" was scripted inside the lid. 

I offered the man a glass of water. He cried. I put my arm around his shoulder and he collapsed in my arms, sobbing. "I should have come sooner. He shouldn't have had to die alone." We sat together until late afternoon. He asked if I had something else to do that day. I told him no. 

I didn't choose the act, but I knew it was kind. No one else came to honor the life of the man's father, not even the neighbor he spoke of. It cost nothing but a few hours of my time. I told him I was a student, that I wanted to be a professional golfer, and that my parents owned the funeral home. He was an attorney and lived in Denver. He plays golf whenever he can. He told me about his father. 

That night, I asked my dad to play golf with me the next day. And before I went to bed, I told him, "I love you, Dad." 

-Nick Curry III, age 19

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails